10 Ноември, 2018 18:51 3 497 37

Строители искат оставката на Елена Йончева

  • строители-
  • бск-
  • елена йончева

Депутатът от БСП целенасочено клеветял фирми от строителството

Строители искат оставката на Елена Йончева - 1

Обвиненията на депутатката Елена Йончева срещу строителния бранш са политическа атака. Това заявиха от Камарата на строителите в България (КСБ).

"На поредица от срещи, проведени между ръководствата на КСБ и на парламентарно представените политически сили, Камарата на строителите постави въпроса да спре използването на строителния бранш за политически цели." - се казва в изявление, разпространено до медиите.

Наред с това от бранша призовават политиците да бъдат по-мъдри, особено по отношение на посланията, които отправят към Европа.

"За съжаление, случващото се в последните дни показва, че апелът на Камарата е останал нечут. Браншът е подложен на поредната популистка атака. Без наличието на каквато и да е аргументация, депутатът Елена Йончева, която афишира, че в професионалния си път е била разследващ журналист, а сега се изявява като политик, търсейки политически дивиденти, отново отправя обвинения срещу строителния бранш." - посочват от камарата.

"Йончева, която настоява за "независима експертиза на първостепенни български пътища", без да уточнява от кого да е независима експертизата и зависими ли са били всички до момента, твърди, че "в обществото съществува убеждението, че голям процент от сумите по обществени поръчки се връщат към властта", с което върху българските строителни компании се хвърля поредното обвинение, че участват в някакви корупционни схеми.

Ние, българските строители, заявяваме категорично, че не сме корумпирани! За нас това е набеждаване, което уврежда авторитета и доброто име на целия строителен бранш. Вносителите на искането за експертиза в АПИ не са го подкрепили с никакви доказателства, освен с поредната доза политическо говорене." - уверяват от КСБ.

Строителите се обръщат с въпрос и към Елена Йончева дали в качеството си на журналист е провеждала разследвания за изпълнението на магистрали и пътища при правителството на Сергей Станишев и настояват, ако е имало такива разследвания, те да им бъдат предоставени.

От браншовата организация настояват за оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, "които стоят зад искането за експертиза с внушението, че от българските магистрали се краде".

От КСБ посочват, че ще използват всички допустими от закона средства, за да защитят името на българския строител и заявяват, че ако до 18 ноември не бъдат взети мерки срещу набеждаването на работещите в сектора, от камарата ще започнат граждански протести. Строителите предупреждават, че няма да допуснат четиримата депутати да влязат в сградата на Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 smile

    25 45 Отговор
    Браво на тея хора,направо тая се е наакала много са нагли тези крадци от БСП!

    Коментиран от #5

  • 2 505

    55 15 Отговор
    Кои строители? Тия където се налапаха севро фондове ли? Тия същите които сложиха калпавия асфалт ли? Всичко построено в България последните 10 г. е 5 за 4!
  • 3 Пешо

    43 11 Отговор
    Хм, и "Трейс" взеха да се обаждат! Крадци и убийци.
  • 4 Гост

    35 8 Отговор
    Ей, ама и тия лицемери. Колко и да са зависими, пак ще са по-независими от тези които следяха за строителството. Защото и лабораторията, и надзора, и строителя при строежа се оказват на един и същи адрес и в крайна сметка на един и същи собственик. Егати независимостта. А как става така при провеждането на ОП, е ми питайте администрацията в Боколандия.
  • 5 Гост

    30 10 Отговор

    До коментар #1 от "smile":

    Не знам кой по точно се е наакал.Крадците от Герб,всички политици са един дол дренки.
  • 6 Брюксел

    38 7 Отговор
    В България се работи с най - евтините материали на най-скъпите цени!

    Коментиран от #28

  • 7 гларус кръстоносец

    33 7 Отговор
    Разпискахте ли се вече г-да Строители? Сега няма как да оправдаете липсата на армировка, бетон, инертни материали и асфалт. Няма как да скриете завишените цени и неспазените технологии при строителството . Няма да се видят единствено подкупите и комисионните, които сте давали за спечелване на обществените поръчки на управляващите. Така че пискайте си . Важното е че о....каното от вас си стои и винаги може да бъде обследвано и да ви се търси отговорност стига управляващите да поискат ама те тези от ГЕРБ ще ви скатават нали в едно гърне п....р.. дите....... Докато те са на власт си протестирайте ,че после .........може и да по.....връщате.
  • 8 Гербераси долни

    28 7 Отговор
    Не забравяйте колко хора си отидоха по пътищата заради калпави мантинели и асвалт ,автомагистрала "Марица" пропадна два месеца след ремонта ,"новия участък от Стара Загора до Бургас след някоя година ще заприлича на участъка до Пловдив ,е ако не се краде значи строителите са некадърни кое предпочитате подкупни фирмички .
  • 9 Усмивката

    25 6 Отговор
    Те тези „строители” не различават гипс от цимент,знаем от кое ниво на стрителството са.Тия вземат 80 процента от поръчката .Останалото е са подизпълнителите ,които Елена Йончева сигурен съм не засяга.
  • 10 Иван

    11 25 Отговор
    Лудото Ленче пак се изложи
  • 11 Олимпийска надежда

    22 3 Отговор
    "българските магистрали се краде"-Ko-o!?Не!
  • 12 стоян

    10 23 Отговор
    Тая трябва да я съдят и за набеждаване не само за кражбите =доколкото съм запознат има такъв член в закона за клевета и набеждаване

    Коментиран от #25

  • 13 Мирко

    19 3 Отговор
    И едни строители сезираха прокуратурата за районния кмет на Младост. Явно строителите на обществените оръчки са станали съвестни граждани ???
  • 14 Тръмп

    7 17 Отговор
    Българските строители не са дебили-русофили!:):):)
  • 15 Пан Побоцкай

    19 2 Отговор
    Всички "строители"които се занимават с обществени поръчки са некадърници.Ако трябва да строят жилищно ще фалират за година
  • 16 Серго кушията

    10 2 Отговор
    Който си прави гонка по АМ “Люлин”, продължението й до Долна Диканя където няма разрешение за ползване, пътят от Радомир за Бобов дол, се разпадна и го кършиха! В село Жедна Станишев резна лентата и плисна вода от меден съд! Каква беше тази вода, да размекна асфалта!
  • 17 vvvvv

    21 6 Отговор
    Искат, защото им вади кирливите ризи. То си е закон поне 30 % рушвет в пътищата. А после, след две-три години пак ремонт. Крадците подскочиха.
  • 18 Строител

    15 5 Отговор
    Точно в десятката.Кражби, кражби и ресто към властта.Това не е от сега,това е от 29 години,но сега без да върнеш пари, обекти няма.В камарата не се правете на ущипани, всичко Ви е ясно.Видяхме и оградата по границата с Турция,и тази за дивите прасета и магистралите,и тангентата и т.н и т.н.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 А как качествено са строили

    10 4 Отговор
    Нашите деди! Съдебната палата в София, сградата на БНБ, националната библиотека, СУ.... а след 1944 година строят за да се строи наново!
  • 21 Щото Знам

    9 2 Отговор
    Строителните фирми в София например са най-големите замърсители не само на въздуха но и като цяло , тонове с прахоляк,кал и всякакви мръсотии се разнасят именно от строителните обекти , ежедневно виждам как облаци с прах се носят към просторите на съседните сгради , а хората си мислят че са си изпрали дрехите, е ми не са . Онзи ден пак чух по радиото че Европа пак ще ни глобява за замърсен въздух и сега пак ние ще плащаме за такива като строителните мърлячи , щото не са само автомобилите
  • 22 Я па 'тея

    8 3 Отговор
    Колко странни думи изричат тез' с'рАители. Едни от бизнеса защитават двуличен популист, други обвиняват неудобен екс журналист. Странно, странно... то само заплатите в държавата били точни - а цените трябва да се коригират... мдааа!
  • 23 Глобализиран

    8 1 Отговор
    За какви строители и за какво строителство се коментира? Има некомпетентни и алчни инвеститори на крадени пари и общински корумпирани чиновници, строящи по престъпен и безумен начин, създавайки поредния проблем на държавата.
  • 24 мангалезич

    1 0 Отговор
    "Строителите се обръщат с въпрос и към Елена Йончева дали в качеството си на журналист е провеждала разследвания за изпълнението на магистрали и пътища при правителството на Сергей Станишев и настояват, ако е имало такива разследвания, те да им бъдат предоставени."

    Коментиран от #27

  • 25 Некой си.

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян":

    Стоянчо прави магистралите от по читав материал,че виж кво пишеш бате
  • 26 месара

    4 5 Отговор
    другарката елена много се е оплела в лъжи и далавери!
  • 27 Усмивката

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "мангалезич":

    Имало е ,но при правителството на Бойко Борисов всичко е засекретено и потулено по взаимен интерес.Все пак ДПС беше беше патерицата на ГЕРБ и тогава стана помиряването между Доган и Борисов.Борисов и компания що се правят на отнесени.И сегашните кампании са в този род. На взаимни удари и компромати.А хората,народс си мисли че някой прави и мисли за него
  • 28 СеСеСере

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Брюксел":

    Ти ситурно си строител и знаеш с какво и как се работи , най-вероятно си на бюджет.
  • 29 Protestiram

    0 0 Отговор
    Невероятни прозрения на представляващия строителната камара в България.
    Нима той не знае, че строителството на пътища се финансира с публични средства – ТОЕСТ НАШИТЕ ПАРИ !?
    Нима той не знае, че контролът на строителството е държавна отговорност?
    Нима той не знае, че прикриването на констатации за лошо качество от страна на държавен служител е форма на корупция?
    Нима той не знае, че лошото качество на СТРОИТЕЛСТВОТО на ДЪРЖАВНИТЕ ПЪТИЩА може да доведе до отнемане на човешки живот?
    Нима той не знае, че ВСЕКИ ГРАЖДАНИН има право да поиска да УЗНАЕ как се влагат ПУБЛИЧНИТЕ СРЕДСТВА?
    Ала всичко тук е ясно!!!
    НИЕ трябва да мълчим, за да не лъсне грозната истина.
    НИЕ трябва да не задаваме въпроси, за да не се разбере истината за разходването на огромните вложени суми в пътища.
    НИЕ трябва да ги оставим безконтролни и да не задаваме неудобни въпроси!!!
    Ала, уви… Гражданското общество е на друго мнение… и те скоро ще го разберат…
  • 30 Чичо АДИ

    2 0 Отговор
    Строители ??? АЙДУЦИ даааа да мрат налапаха се с фондове крадци и разбойници !!
  • 31 бсфн

    1 0 Отговор
    кои строители,кои архитекти ела те в Русе да се порадвате на извращенията в кв.Родина как три блока в дъждовно време ще заобикалят за да стигнат до детска градина Пинокио.
  • 32 Колето

    1 1 Отговор
    Сигурно сте карали по новите пътища и може би знаете ,че повечето са за затвора!А този който обяснява ,че е накърнен имиджа на бранша да го разправя на пешеходците..
  • 33 Метличката

    2 2 Отговор
    Ехе, доста сте позакъсняли - трябваше отдавна някой да издуха Баба Яга Йончева!
  • 34 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Започнаха да си вадят едни други кирливите ризи...После - защо нямало цирк в България? Е-е-е, няма нужда- тези " циркаджии " всичките , ни дойдоха до гуша. Ама са си нагласили партиите - хрантутници, службашите-съдии, Конституцията - на нея никой не и обръща внимание ..... и овчето стадо блеейки отново ще ги качи във властта......Без значение кого.. Бедна ми бедна Българийко, защо ли те създадоха "великите" сили...????
  • 35 гражданин на България

    0 0 Отговор
    тази не трябваше ли досега да е в затвора? или само защото прави вувузели на станишев се явява някаква недосегаема??
  • 36 бсфн

    0 0 Отговор
    КСБ майката ------ тия гадове да си видят изпълненията и тогава да скачат нуневски крадливи тъпани писна ни в Русе като на Софиянци северната тангента,колко пари са откраднали като строежа на бул. Тутракан.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове