1 247 2

В София проверяват за горенето на гуми и отпадъци

Кметът Йорданка Фандъкова съобщи във „Фейсбук“ за проверките

Венцислав Михайлов

Проверки за нерегламентирано горене на гуми и отпадъци в район „Красна поляна” снощи и рано тази сутрин установиха горене на гуми на едно място и две запалени на открито огнища. Това написа в профила си във „Фейсбук“ кметът на София – Йорданка Фандъкова.

„Два екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” на Столична община, екип на Трето районно на МВР и екип на пожарната извършваха обходите. По мое искане рано тази сутрин в района измерване направи и мобилната станция на Изпълнителната агенция по околна среда”, написа още столичният кмет.

От съобщението ѝ става ясно, че проверките продължават и днес.

„Екипите на Столична община - звеното за „Аварийна помощ и превенция” и Столичен инспекторат, като към тях се включват и екипи на Трето районно на МВР и на Жандармерията, която има дежурен пост в района на Виетнамските общежития. Благодаря на гражданите, които ми писаха снощи и които насочваха проверяващите екипи”, посочва още Фандъкова.

Горенето на гуми е опасно за въздуха в София. Във всяка гума се съдържат редица химикали, които при горене са вредни за здравето. Хиляди хора годишно умират от болести, свързани с мръсния въздух.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 18:44  10.11.18
  Ако е така,дерзай.Дано въздуха в Красна поляна се очисти.Зимно време е ад.
 • Анонимен
  Отговор
  2 11:58  11.11.18
  Толкова са огнищата в София, Йорданке - 3. Хванахте ги всичките. Добре, че изпрати кака Радка Администраторката и Велчо Касиера на проверка, та да всеят страх в циганските души.

Напиши коментар:


Публикувай