11 Ноември, 2018 18:11 3 655 29

Шефът на КСБ: Елена Йончева лъже

  • елена йончева-
  • ксб-
  • строители

Оставките, за които настояваме са  заради политическото говорене и уронването на авторитета на строителния бранш с необосновани внушения  за корупция

Шефът на КСБ: Елена Йончева лъже - 1

„Искам да опровергая неистините които се разпространиха в публичното пространство и с които за пореден път се уврежда авторитетът на строителния бранш. Депутатът Елена Йончева, заяви тук във Вашето студио, че КСБ се е срещала с БСП заради нейното искане за експертиза, внесено в АПИ, което категорично не отговаря на истината“, това заяви изп. директор на КСБ пред водещата Жени Марчева по Би Ти Ви. „Както знаете КСБ излезе с Декларация и след това изпрати писма до всички парламентарно представени сили, председателя на НС, Президента и Премиера с искане за срещи, заради създалата се негативна за българския строителен бранш атмосфера, резултат от необосновани атаки, в които прозират политически цели", обясни инж Мазнев. В декларацията на КСБ се посочва, че тези атаки се отразяват тежко на авторитета и на работата на строителния бранш, върху който заради недоказани твърдения, хвърлени в публичното пространство, се слагат обидни етикети. „На тези срещи наред с искането на КСБ да спре използването на бранша за трупане на политически дивиденти, ние представихме и нашите идеи за промени в законодателството, които да направят по-ефективен строително-инвестиционния процес. Апелирахме към политиците да бъдат по-мъдри, когато отправят послания към европейските институции, както и да се говори с факти и доказателства, а не просто защото някой иска да си прави политическа кампания“, обясни инж. Мазнев.

„КСБ е за осветляване на сектора, ние сме сред първите организации подписали меморандум за сътрудничество с КПКОНПИ. Нещо повече поискали сме среща с ОЛАФ, за да представим нашата позиция, във връзка с разпространението на подвеждащи, не отговарящи на истината информации, касаещи изпълнението на инфраструктурни проекти, финансирани, с подкрепата на европейските фондове“, каза още изп. директор на Камарата. КСБ посочва, че проектите, реализирани с подкрепата на фондовете на ЕС, се контролират и проверяват от всички нормативно регламентирани органи –български и европейски, преминали са съответните комисии, одити и т.н. „Ние считаме, че проектите се реализират според българското и европейското законодателство и вярваме, че в нашата страна съществуват достатъчно институции, които работят добре и гарантират тяхната законност и прозрачност“, е позицията на организацията.

„Безспорно все още искаме оставките на четиримата депутати от БСП, те са заради политическото говорене и уронването на авторитета на строителния бранш с необосновани внушения за корупция, а не заради експертизата относно качеството на изпълнение на определени проекти от пътния сектор. Искаме г-жа Йончева да обясни къде е връзката корупция –качество. Когато искаш да ти дойде майстор и да ти направи банята и се получат някакви отклонения в качеството, има ли корупция? Недостатъци, свързани с качественото изпълнение има навсякъде по света. Но когато се говори за корупция и се увлича цял бранш с такива тежки обвинения, когато се говори преди да има каквито и да е доказателства- това уронва престижа както на бранша, така и на заетите в него хора. Вече станаха твърде много атаките срещу нас. Това влияе върху доверието от чуждите ни партньори“, заяви Мирослав Мазнев. Той допълни, че браншът все още не е получил извинение от президента Радев, както и че само той не е отговорил на поканата за среща с Камарата.

Инж. Мазнев каза още, че към КСБ има Комисия за професионална етика, в която постъпват жалби. Те се обсъждат в широк състав, след което се вземат съответните решения.

Изп. директор на КСБ потвърди решимостта на организацията за протестни действия след 18.11.т.г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    62 10 Отговор
    Майка ви .... не накрадохте се!!!!!!! Всички в Белене да покажат какви строите ли са!!!!!!
  • 2 Бухал

    30 50 Отговор
    Че те комунистите от край време са известни с лъжите си и подривна дейност и освен да рушат и крадат друго не умеят.

    Коментиран от #19, #28

  • 3 897

    65 14 Отговор
    Нещо се притесняват от ревизия затова подскачат толова!
  • 4 боцмана

    25 40 Отговор
    Че тя професията и е такава , има ли журналист който не лъже?
  • 5 смях в залата

    56 4 Отговор
    Къде е връзката корупция качество ли МАЗНЕВ...Лошо качесатвени ЕВТИНИ материали ИКОНОМИЯ на материали . ....за по ГОЛЯМА печалба за сметка на качеството , за сметка на здравето и живота на хората ..Всички като теб в затвора
  • 6 Иво

    51 3 Отговор
    Не лъже не лъже Мазнев а и много хубава фамилия са ти дали ау колко си мазен та чак омазан
  • 7 Живите мъртви на България

    51 3 Отговор
    Няколко примери: (1) Тракия на бабуни и коловози; (2) Дондуков - павета и третоари на вълни; (3) пътят край Своге - некачествено изпълнение; (4) санирани блокове на прекалено високи цени и лошо качество. Тези случай са за около 10 милиарда или повече. Това не е ли така? Кой ги строи тези обекти. Не е нужно Йончева да ни казва каквото и да било. Щом сте прави, нека направят проверката независими експерти, та и ние да ви повярваме, че сте прави. Проверката висша форма на доверие. А доверието го няма.
  • 8 BG пич

    42 5 Отговор
    Мафията отвръща на удара!А някой се е осмелил да изкара насветло далаверите им, а са го подкарали с тоягите които са си купили с изпраните мръсни пари! ДАНС,съд,прокуратура,медии!Така е в Територията !
  • 9 гостенче

    36 3 Отговор
    Нека да се направи мониторинга, пък тогава да говорят строителите. Според моето мнение, в асфалтирането на пътищата е голяма далавера. На пътя София - Петрохан, при ремонта, поставят някакви много крехки на вид мантинели, въпреки, че теренът е много тежък, планински. Пътят, също така, се стеснява. Да видим дали ще го приеме комисията в този му вид.

    Коментиран от #16

  • 10 Гинчанин

    28 2 Отговор
    Комисията го прие на печено агне с куфарче (българската комисия, де)
  • 11 vvvvv

    25 2 Отговор
    Просто нагли крадци.
  • 12 Byg

    10 32 Отговор
    Време да ходи в кауша тая куха лейка елена от комуната, осра се с лъжите си. Време е за карираната риза , и за прането на пари покрай ктб , всички комунисти са крадливи лъжливи човечета начело с курнела
  • 13 Данъкоплатец

    31 1 Отговор
    г-н Мазнев невъзможно е да убедиш хората в правотата на оглавяваната от теб ксб, всичко е на показ, хората ежедневно се сблъскват с последствията от некомпетентността, алчността и корупцията в бранша ви.
  • 14 ТОЧКАТА

    23 1 Отговор
    Бе МАЗНЕВ!!!то самото ти име говори за принципите на КСБ.....50%АСФАЛТ/строеж/ и 50%ЛЯВ ДЖОБ.....Да не говорим за системата ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПОДИЗПЪЛНИТЕЛЯ НА ,,ИЗПЪЛНИТЕЛЯ НА ИНВЕСТИТОРА.
  • 15 Айде бе!

    21 1 Отговор
    Колко заплати по фиш, колко под масата? Каква работа вършат и на каква са назначени? На колко часа ги водите, а колко часа работят?
  • 16 А бордярчетата

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "гостенче":

    Са като за детска площадка! Що се ронят?
  • 17 На Путин чичо му

    6 18 Отговор
    Тука само комунета пишат и лайкват.Долна измет.
  • 18 Борис

    12 1 Отговор
    Защо потскачат като ощипани моми ?Ми просто да се извършат проверките и тогава ще се разбере кой крив кой прав .След като са сигурни в работата си защо е този вой ,или на някой не му изнасят проверките ?И ако СЛУЧАЙНО Йончева лъже да я съдят за лъжа .Но много ме съмнява да лъже слет като още недовършени ,пътищата почват да се ремонтират.
  • 19 Той

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бухал":

    Тогава защо още са на власт?
  • 20 Иван Гешев

    6 1 Отговор
    Нагли са тези крадци, защото са сигурни, че са купили Цацаратурата и няма да влязат в затвора, където им е мястото.
  • 21 Тръмп

    7 6 Отговор
    На Лудото Ленче мястото и е в Затвора!!!:):):)Иначе всички огради и пътища ще минават през нея на проверка за качество!!!:€:):):)
  • 22 Стола се клати

    7 4 Отговор
    Ленчето и подготвят топло легло ,а Каката сваляне от поста. Затова създават постоянно нови интриги ,но народа ще го усети след ,,новите" избори.

    Коментиран от #25

  • 23 Комуна трай

    8 3 Отговор
    Елена, да заведе дело и да поръча имониторинга щом е сигурна или нейната партия. Правилно е, разходите по делото да са за сметка на виновния . Стига разходи заради фалшиви новини! Стига сме били все във избори !
  • 24 1234

    2 0 Отговор
    явно ремонтите на втората година и друсането на колата ми са лъжа и аз си въобразявам! съроеше се от преди 89, сега само маже скал....
  • 25 Хрис

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Стола се клати":

    Прав си ПреАтелЮ, твоето пророчество се сбъдна и то предсрочно. Народа не дочака изборите и вчера в 36 града (най-големите в България) избухна и с коли и знамена блокира улици, магистрали, пътища, та дори и граничния пункт Кулата, с едничката цел -осигуряване на "топло легло" на Ленчето и "сваляне" на Каката.
    "Всички пророци след Христос са магарета" -казал един велик човек от ХlX век.
  • 26 ХА ХА ХА

    5 2 Отговор
    Тя да беше само Йончева , то цялата и партия е от лъжци и крадци !
  • 27 Шефьор

    1 0 Отговор
    Много бърза реакция от страна на Строителната камара. Щом влизат в обяснителен режим, значи има проблеми. Нагледал съм се на изработеното от строителния бранш в България.
    Само да се разходят по околовръстния път на София и да спрат да говорят, че им уронват престижа.
    Те престиж нямат.
    Строителния бранш-смях, смях, смях, но когато скачаш, че искаш да оценят труда ти с експерти извън страната!? Голяма грешка, че то ако всичко е наред няма проблем, но ще се излезе наяве краденето на Европейските пари за инфраструктура.
  • 28 натовец

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бухал":

    Доколкото си спомням кражбите и разрушенията почнаха при демократите тъпанарино. Дори и лидера на БСП - Нинова когато приватизира Техноимпекс беше голяма демократка от СДС.
  • 29 росен

    0 0 Отговор
    Този си отговаря на името Мазнев. Добре се мазни иначе трябва да говори за куфарчетата. Проверки са правени, но зависи какво е възложено за проверки. И тук крадеца вика дръжте крадеца. Бях свидетел на направата на пътя от с. Черничево до с. Красново общ. Хисаря и ясно си личеше , че строителния и инвеститорския контрол са купени. Най-недоказуемата кражба е строителството.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове