13 Ноември, 2018 10:38 6 621 26

Експерт: Менда Стоянова вземала пари от застрахователи?!

  • богдан милчев-
  • застраховател-
  • гражданска отговорност

Секторът работи на загуба от години, тъй като поддържа цената на задължителната застраховка на цена, достъпна за потребителите

Експерт: Менда Стоянова вземала пари от застрахователи?! - 1

Ако се докаже, че стотици хиляди левове са изплащани като хонорари от застрахователни компании на действащи депутати, Менда Стоянова ще напусне ли парламента? Това попита в ефира "Здравей, България" на "Нова телевизия" Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Той отказа да назове имена, но от отговорите му стана ясно, че става въпрос за юристи в парламента, които са взели пари в началото на тази година. Тези депутати са най-големите защитници на предложението на Менда Стоянова, каза Милчев и обясни, че въпросът му е риторичен.

Застрахователни компании предпочитат да изплащат суми от 30 до 70 хиляди лева на адвокатски кантори, за да „ги пазят”от исковете на близки на загинали в катастрофи, обяви още Милчев. Така в някои случаи хонорарите достигали над 50 на сто от поисканото от роднините обезщетение.

Секторът работи на загуба от години, тъй като поддържа цената на задължителната застраховка на цена, достъпна за потребителите, обясни обаче заместник - председателят на Асоциацията на българските застрахователи Кирил Бошов.

„Това е класическата ситуация, в която крадецът вика „Дръжте крадеца”. През миналата година сме изплатили 280 млн. лева за така наречените „болки и страдания”. По наша груба сметка, около 30% от тези пари са отишли в адвокатски кантори. Става въпрос за един огромен бизнес, който се върши със страданието на хората и който сега именно тези няколко адвокатски кантори се надяват той да порасне многократно”, обясни той. И допълни, че ако не бъдат въведени лимити на обезщетенията, изплащани заради смърт на пътя, задължителната застраховка ще се увеличи сериозно.

„Не мога да кажа дали застраховката ще стане 1000 лева, но е достатъчно тя да стане 500 лева, за да е недостъпна за голяма част от българските граждани”, заяви Бошов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 верваш ли си дедо попе

    57 1 Отговор
    ''Секторът работи на загуба от години''

    Коментиран от #9

  • 2 антрашпиц

    57 1 Отговор
    Коооооооооо?Мента да напусне ...ай стига ве!Дай нещо по -реално дет мой да са случи!
  • 3 SAAB

    39 1 Отговор
    Взимат ..... а "оня " взима 65 % от всичко и всеки !
  • 4 ДАААА

    34 1 Отговор
    ВСИЧКИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ БИЛИ НЕЙНИ !
  • 5 еколог

    33 0 Отговор
    Това какво общо има с мръсният въздух.По-скоро има връзка с прокуратурата.
  • 6 Мдааа

    38 3 Отговор
    Каква подигравка - убиец плаща 20 000 лева и всичко е ОК???? Явно Ментата Стоянова си пада фенка на убийците!!! Убийците трябва да лежат минимум до живот, а в най-добрия случай да се ползват 5 години за медицински експерименти и обучение на студенти, след което да се убиват!!! Когато караш с превишена скорост, особено в града, тогава ти си терорист тръгнал да убива!!! На мой близък убиха баща му в катастрофа и платиха 50 000 лева кръвнина за целия му живот, а неговия баща печелише над 50 000 на година. Това е тотална гавра!!! Особено сега като стане 20 000 лева кръвнината направо погребват жертвата не с пръст, а с лайна за тотално унижение!!! Трябва да има затвор, доживотна забрана да напуска БГ и конфискация на имуществото и заплатите доживот!!! Няма смисъл застрахователя да плаща, защото така се стимулират убийците на пътя , които нито влизат в затвора, нито плащат нещо за деянията си
  • 7 123

    36 0 Отговор
    Търговският закон ясво регламентира кога еднаед фирма, и как аджеба може да работи на загуба, явна загуба! Каква е загубата? Счетоводна, данъчна? Как се покрива? Чрез резерви, чрез печалба от минали периоди, как!!! И ако това продължава, то тази фирма не е ли обект на проверка от НАП, данъчни, ДАНС!
    С какви глупости ни 'замазвате очите' скъпи специалисти? А прословутия орган 'Застрахователен надзор' за какво е? За престиж? Ако искате да си увеличите приходите и намалите оперативната загуба бъдете креативни, но моля, не ни правете на глупаци!
  • 8 Абсурд

    37 1 Отговор
    Да работят, от години и колко години, на загуба! Това е невъзможно! От къде взимат парите за загубата? От укритите приходи!
  • 9 Пеньо

    36 0 Отговор

    До коментар #1 от "верваш ли си дедо попе":

    Ето тази лъжа се повтаря от години и няма кой да ги изобличи! Няма журналистика в България! Кой работи на загуба? Покажете финансовите му отчети!
  • 10 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    32 0 Отговор
    Като сте на загуба ами излизате от тоз бизнес и готово а?ама и вие кво вършите че очаквате и приходи да имате?седите цела година на кожените дивани и щракате на комповете и лапкате милиарди като сте на загуба що мутрите така ревностно защитават този бизнес а?
  • 11 БКП глутнца

    42 1 Отговор
    Време е да я питат Мунда Стоянова как така Цар Киро не си е плащал данъците в НАП Пловдив га шеф там беше тя? Каквито са ГЕРБерите такива са и техните приятели! Затова всички дървеници на ГЕРБ,да ходят на остров Белене и да основават там царство начело цар Бойчо и главен везир великият физкултурник Цвъко!
  • 12 ХанкоБрат

    29 1 Отговор
    Не трябва да напуска затвора в близките поне 30 г.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ba7_Rambo

    21 1 Отговор
    Значи като стане недостъпна, поне е редно човек да има право на избор, да сключва ли такава застраховка или не... Аз бих предпочел да си имам каско само - и без това ако човек удари каруца, тия от ГО дават студена вода само.
  • 15 Естета

    13 1 Отговор
    Мърши
  • 16 toi

    20 1 Отговор
    кой работи когато е на загуба бе мишки мръсни като са на загуба защо не затварят а напротив стават все повече и повече менди шменди колкото сте откраднали за лекарства да го дадете мръсни подлоги
  • 17 Борис

    17 1 Отговор
    Едно нещо като работи на загуба то фалира.Само си огледайте офисите ,колите подменяни на 2 години и възнагражденията.Де всички губещи в българия да са като застрахователите.
  • 18 не разбира

    7 2 Отговор
    каското ще отпадне ли и ли ще откраднат колата.
  • 19 1234

    5 0 Отговор
    това си е проблем на корумпираните застрахователи всеки има право да пълни гушата на когото си иска дамокрация батко хахаха
  • 20 иманема

    5 1 Отговор
    Депутатите взимат пари и от застрахователи и фирми за кредити, създава се лоби в парламента и ограбват народа. Народа няма избор.
  • 21 Идея

    8 0 Отговор
    Ако журналистите разчоплят как застрахователите са плащали за лобизъм на депутати и други длъжностни лица включително и чрез поставени лица парламентът доста ще се поочисти от всякакви цветове лакоми депутати.
  • 22 Гошо

    6 0 Отговор
    Не съществува "Юридическо лице" - търговец, който да работи на загуба и да не фалира?!?!?!?! Какви глупости пишете??? "Факти" ако работи на загуба, ще продължи ли да работи???
  • 23 Иванов

    6 0 Отговор
    Има нещо гнило в СИКтерландия. Убийците на пътя масово се измъкват с условни присъди и минимална кръвнина, а застрахователите реват на диви свини, че ще фалират. Явно дават много пари на политиците като данък Спокойствие, един вид. Да добавя и за Онова съдебно решение дето уж било прецедент. Прецедент обаче са делата срещу Цвино, дето отпаднаха защото същият този Цвино промени законите та да излезе вън от отговорност. Това е прецедент в световната съдебна практика доказвящ, че тук държава няма, а само Мафия. Същата Мафия, която сега ни дере кожите с обяснението, че не била тя, а некакви адвокатски кантори, които един вид са и подизпълнители. Пфу!
  • 24 гост

    9 0 Отговор
    Преди 8 години ме блъсна тир със заспал шофьор.Приятелят ми загина.
    Още на другия ден ме налазиха разни адвокати да ме защитават с тарифа от 30 до 50 % от получените обезщетения. Допитах се до асоциацията на пострадалите от катастрофи. Там ми предложиха защита срещу 20 %. Нормални адвокати ми поискаха 10 %. Приятел на пострадалия предложи само 4 % от 200 000 лв. обезщетение за съпругата и децата на загиналия и го договори със застрахователната компания.
    Тираджията е признал вината си и е осъден на 3 г. условно и 560 лв. съдебни разходи, но без пострадалите да са уведомени дори, че е имало процес.
    за процеса научихме едва когато присъдата бе публикувана в сайта на окръжния съд.
    Да живее българската правосъдна система - НАЙ-СПРАВЕДЛИВАТА В СВЕТА С НАЙ-ЧЕСТНИТЕ АДВОКАТИ И СЛУЖИТЕЛИ!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 бсфн

    2 0 Отговор
    вярвам на г-н Милчев защото познавам заст.агенти бяха гладни преди да започне румънската регистрация а сега карат ес класи и си направиха луксозни офиси със служителки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове