13 Ноември, 2018 12:30 1 548 29

Младен Маринов към протестиращите: Спазвайте закона, не провокирайте полицията

  • младен маринов-
  • протест-
  • протести-
  • протестиращи-
  • сливен

Всеки има право на мирен протест, но и всеки български гражданин има право на свободно придвижване, отбеляза вътрешният министър

Младен Маринов към протестиращите: Спазвайте закона, не провокирайте полицията - 1
Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията и да изпълняват полицейските разпореждания. Той стори това днес в Сливен, където има работни срещи с кметове на населени места от областите Сливен и Ямбол.

Младенов сподели, че всеки има право на мирен протест, но и всеки български гражданин има право на свободно придвижване и трябва да се намери баланс, за да няма засегнати.

Министърът посочи, че е разпоредил там, където протестите са заявени и е спазен редът, полицаите да организират движението, да следят за провокатори, както и да няма спречкване между участниците. На местата, където протестите не са заявени, органите на реда също ще се стремят да организират движението. Младенов допълни, че на установените нарушители от протестите в неделя, са били съставени актове.

На въпрос какви мерки се предприемат в зачестилите напоследък случаи на насилие и съпротива над полицейски служители, министър Маринов съобщи, че е изпратил разпоредителни писма, касаещи обучение на служителите, тактически действия в ситуации на неподчинение от страна на компактни маси, които системно нарушават закона. В ход са обществени поръчки за осигуряване на материално-техническо обезпечаване и средства за лична защита.

Министърът обясни, че днешната среща има за цел да осигури взаимодействието между местната власт и полицията при обезпечаване на обществения ред и сигурността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатаната

    34 4 Отговор
    Да го ду--ш и ти и полицията, вие не сте от нашия народ.
  • 2 ванката

    42 1 Отговор
    а къде беше да го кажеш това когато циганите биха полицаите и то няколко поредни пъти защото нещеш ли полицаите искали да си свършат работата???????????? вън от парламента всчки 240 боклука и вашите близки познати и роднини на хранилка от държавата оп грешка държава няма от нас са на хранилка!!!!
  • 3 da1

    26 1 Отговор
    Че то ако се спазва закона няма да имаме право на протест дори.
  • 4 Младен шофера

    31 0 Отговор
    Чиба бе шофер на маджо

    Коментиран от #17

  • 5 Зайко Байко многознайко

    22 1 Отговор
    Телевизионните прояви на "Тиквоций Едно" ,нещо май секнаха? Къде е малката мутра Маринов , накичил неандерталската си фасада с очилца, за да пунктира интелигентно излъчване, но само като си отвори устата започва, като боса си: дадохме, осигурихме, взехме наредихме, отпуснахме и да не забравяме АЗ или НИЕ! ОПГ ГерП, не може да се справи с едни затворници, срам, вън от власта, сега и завинаги!
  • 6 Тъп

    22 1 Отговор
    Полицията да не ни предизвиква нас че ще фърчат пагони келешче , ще има граждански арести на чангели и после и на вратовръзки като твойте
  • 7 химлер

    23 1 Отговор
    ти кой си бе тарлък бълхарски, балона отива на пукане - ще видите и закони и хиляди озверели братя Българи как ще ви изколят
  • 8 МВР то

    3 15 Отговор
    Спазвайте закона щото ще ядете хурката..............
  • 9 1234

    14 1 Отговор
    Нали безделниците трябва да си заработят огромните заплати, които Тиквата им раздаде! Така, че ще бият.
  • 10 Метгонтан

    23 2 Отговор
    Мчи вчера една старшинка по телевизията , вика на един протестиращ "имаш ли разрешение за протест " ??? WTF ??? Нали точно за това е протеста , да протестираш щот си недоволен , а не да идеш и да си подадеш молбата за протест за одобрение . Дейба и глупавите фуражки дейба , ама преди месец и те стачкуваха щот не им стигат кинтите , тогава да не би да имаха разрешително за протест ??? Ама ръмпели , вместо армията и полицията да подкрепи протеста , те са срещу хората които протестират за да може всички , включително и фуражките да могат да папкат повечко .
  • 11 ха ха ха

    16 0 Отговор
    И кой гъгне за законност?! Шофьора, висаджия и охрана на мето илиянски! Има ли по - голям абсурд?! Това може да се случи само в окаяната ни държава!
  • 12 Брус Дикинсън каза: Борете се за свобода

    5 0 Отговор
    !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гербофоб

    11 0 Отговор
    Прост мутро-милиционер!Ти и началника ти сте най-големият срам за цялата история на държавата!
  • 15 Irmao

    12 0 Отговор
    Xaxaxaxaxa!... Какъв е тоя на снимката?! Тая карикатура тръгнала да говори за закони - смях в залата...
  • 16 Тодоров

    11 0 Отговор
    Докога работещите в Парламента и местното Управление ще бъдат пазени от РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ - НАРОДА. Полицията на кого е - на шепа некадърни политици или на гражданите.
  • 17 Зайко Байко многознайко

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Младен шофера":

    Не на Мето Илиенски беше и него не можа да опязи!
  • 18 ХанкоБрат

    14 0 Отговор
    Мутро скапана, тази полиция само за пазене на римляни я ползвате, а посягате на белите хора плащащи ви заплатите.
  • 19 Meganoob BG

    13 0 Отговор
    Полицията трябва да се присъедини към протеста, какво ходят да зяпат сънародниците си лошо, после да не се чудят защо носят скъсани униформи, имат ниски заплати, карат 20 годишни ръждиви опели и всеки път като влязат в циганска махала се чувстват като самолет в Бермудския триъгълник.
  • 20 СссереМ

    2 6 Отговор
    Аз предлагам всички участвици в протестите превантивно да се ошамарят да не им идват глупости в празните кратуни после.

    Коментиран от #22, #29

  • 21 Емигрант

    11 0 Отговор
    То май в тая държава само квадратни тикви останаха
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 СссереМ

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Гербофоб":

    И тебе може те ошамарим,така че недей умува,тюфлек.

    Коментиран от #25

  • 25 Гербофоб

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "СссереМ":

    Чакам да ме ошмариш!Трол нещастен!Скоро ще ти закрият щата!
  • 26 Той

    7 0 Отговор
    Имаше едни 500 човека с присъди ,които полицията търсеше.Да не говорим за втория затворник където избяга- къде е?Лев не заслужавате от заплатите си ама Боко махна знака за камерите и вие си ги изкарвате от храстите.
  • 27 Бах

    3 0 Отговор
    Хора , без значение кой от какъв цвят е. Всички правителства от 30 г. ни унищожават.Останахме половин народ.Циганите усещат слабоста на държавата.Утре иТурците ще искат автономия.Няма кой да ни защити.При истински народен протест , като в Украйна плицията беше линчувана и избяга в Русия.Армия нямаме , умишлено унищожена.Ако и сега не направим нужното , ще си останем РАЯ. Колкото и да е трудно , ще тябва да се убива.Мен кучета ме яли , има с какво да съм полезен , щото съм обучен.Яне Сандански казва , „ Робът се бори за свобода а свободният за съвършенство” Имаме свобода , а къде е другото вече 30г.Ако не решим въпроса с изродите в България „ ,Всички богати , политици , мутри ,платени медии и безродници , ще си останем в АДА.
  • 28 666

    1 4 Отговор
    Марш всички в ъгъла маймуни прости!!! Ще слушате и испълнявате че мамичката ви гадана гяурска!!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове