13 Ноември, 2018 17:27 1 705 33

МВР: Няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали

  • протест-
  • деца-
  • инвалид

Законите важат за всички

МВР: Няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали - 1
Снимка: БТА

Предварително заявените в много градове в страната протести преминават при добър обществен ред, съобщават от пресцентъра на МВР. Въпреки отделни провокации, които създават напрежение, служителите на реда действат съобразно правомощията си. От полицията припомнят, че няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища, законите трябва да важат за всички и в този смисъл е задължително спазването на дадените от служителите указания.

Снощи, в рамките на протестните действия в Добрич се включиха близо 70 моторни превозни средства, като 13 от водачите блокираха част от пътните артерии. След многократни приканвания да освободят движението и получен категоричен отказ и с цел недопускане на образуване на колони от изчакващи автомобили, полицейските служители осигуриха обходен маршрут за преминаване. Към нарушителите ще бъдат предприети мерки по ЗДвП и Закона за административните нарушения и наказания.

По време на шествието вчера в столицата няма сериозни нарушения на обществения ред. В районно управление са отведени двама 14-годишни младежи, които след снемане на обяснения, са предадени на родителите.

Две нерегламентирано затворени кръстовища и осем установени нарушения на Закона за движение по пътищата е резултатът по време на протестните действия, проведени на 11 ноември т.г. в Силистра. Благодарение на създадената от полицията организация не са допуснати груби нарушения на обществения ред. В разрез със законоустановените норми протестиращите са затворили за движение възлово кръстовище, образувано от бул. „Македония“ и „Добруджа“ и „Добрич“, както и кръстовището между път I-7, II-21 и III-213 извън града, което е довело до създаване на напрежение сред водачите. За констатирани нарушения са съставени 8 фиша по Закона за движение по пътищата.

Отново на 11 ноември по време на протестните действия от 14 до 21 часа нерегламентирано бе затворена автомагистрала „Струма“ преди ГКПП-Кулата, което причини затруднение в движението и преминаването през граничния пункт. За часове бяха блокирани и пътища, водещи към Благоевград откъм районите на селата Железница и Церово.

Полицейски служители от Варна предотвратиха своевременно задълбочаването на конфликт, възникнал между симпатизанти на политическо движение и други участници в протеста, провел се на 12 ноември. Няма пострадали при инцидента, участниците в него са установени.

Във връзка с провелите се протестни действия през почивните дни на територията на Варна са санкционирани петима водачи на автомобили по ЗДвП заради възпрепятсване на нормалното придвижване на граждани по пътните артерии на Варна.

При проведените в неделя протестни действия на територията на Ловешка област на едно лице е издадено полицейско разпореждане за опит за организиране на незаконосъобразни действия. Заради затваряне на основни пътища в района на Троян са задържани двама мъже. Образувани са едно досъдебно производство и едно бързо производство за управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС, съставени са и актове по УБДХ, ЗДвП и ЗБДЛ. Изготвени са и три полицейски разпореждания по чл.64 ал.1 от ЗМВР.

Във Видин, при проведеното спонтанно автошествие в областния град на 11 ноември, полицейските служители незабавно са създали организация за регулиране на уличното движение и осигуряване на обществения ред. Участниците стриктно са изпълнявали указанията на контролните органи, няма санкционирани.

В понеделник бе проведено и шествие, определено като автопоход, разрешено от Община – Перник за пътен възел „Даскалово“. В хода на протеста е блокирана автомагистрала „Люлин“, свързваща с автомагистрала „Струма“. Полицейските служители са реагирали на изплъзнал се от кордона младеж. След водени преговори движението е възстановено.

В района на Ботевград, на входа на с. Врачеш, протестиращите, излезли на нерегламентирано шествие, са блокирали движението по пътя. След извършен задълбочен анализ на разпространените кадри са установени към момента 12 от активните участници. Съставени 3 акта по ЗДвП, 3 акта по ЗМВР, 2 акта по ЗСММ и 5 предупредителни протокола. Предстои установяване на другите участници и вземане на отношение спрямо тях.

По време на автомотошествието във Велико Търново протестиращите затвориха главен път І-4 на кръгово кръстовище ул. „Магистрална“ и ул. „Краков“ в града и в двете посоки. Проведени са беседи с организатори и участници в протеста, с цел предотвратяване на действия, нарушаващи обществения ред и маршрута на движение. Съставени са 12 предупредителни протокола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gero

    25 2 Отговор
    Да не знам че и магистрали сме имали
  • 2 Гост

    27 1 Отговор
    Това МВР ли е при това управление?????
  • 3 МВР

    3 3 Отговор
    Мозги В Кармане
  • 4 filo

    6 36 Отговор
    Ами какво се оплаквате, вземете им счупете простите кратуни на тия протестиращи селяндури, повечето от които се продали за няколко гроша.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 АПИ

    25 1 Отговор
    Не ходете по магистралите ще се напукат!
  • 6 onq s konq

    9 34 Отговор
    На българина му дай да протестира и да празнува само за работа не го търси - зает е с протести и празници всеки ден
  • 7 ivan4o

    18 3 Отговор
    Демокрация е квот искат тва ше правят! Стига да не застрашават живота на другите и да рушат сгради!
  • 8 Бай Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "filo":

    Браво Браво !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Велик си !!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 This is Sparta

    26 2 Отговор
    В Неделя на 18 ще видите Вие продажници които заставате срещу народа!Качулката на главата и с двата крака на на Ушев в Муцуната...!

    Коментиран от #16, #18

  • 10 ivan4o

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "filo":

    Ей мой България е на народа не на 240 дет са у парламента и охраната им полицията! Където искат там ще излезнат хората!

    Коментиран от #19

  • 11 Инкогнито

    16 0 Отговор
    А дано колелото да се завъртяло.
  • 12 765

    25 3 Отговор
    Тези магистрали са правени с нашите пари и половината сме ги платили със залъкат си! Ще ги блокираме и още как а мицифайките щом са доволни на техните 1000 левчета проблена си е техен!! Още дълго време да ходят боси и с окъсано униформи вече не ми е жал за тях след като гледах клипчето от Перник днес!
  • 13 ванката

    19 1 Отговор
    народа е този който ще казва кое може и кое не може да се прави по време на протести срещу недъществуващото за народа правителство!!!
  • 14 Сатаната

    19 1 Отговор
    Вие ли бе изроди, вие ли спазвате законите? Всеки закон против народа е нищожен. Главите ви висят на косъм, набийте си го в шамандурите кухи.
  • 15 onq s konq

    2 11 Отговор
    Е така като ви гледам ми пълните душата като едно време млади и надъхани комунисти УДАРНИЦИ НАПРАВО НА БКП с плам в очите и душата за промяна, браво браво отново се почувствах млад както едно време като строихме Димитровград!! В народа има още живец за борба и светло бъдеще браво!
  • 16 filo

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "This is Sparta":

    Гледай само да не се отпуснеш.
  • 17 СссереМ

    1 14 Отговор
    Само бой по празните кратуни на лумпените оправя работата.

    Коментиран от #33

  • 18 СссереМ

    1 15 Отговор

    До коментар #9 от "This is Sparta":

    За 18- ти вечерта имаш запазено място в реанимацията на пирогов,а после те чака метлата да метеш на централния 3- ти коридор.

    Коментиран от #31

  • 19 Бухал

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "ivan4o":

    Ти пък откога стана български патриот при положение че не пропускаш случай да плюеш по България?

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ха де

    9 0 Отговор
    Никой не ми е искал разрешението за бонуси по властта,субсидии на партии, крадене, лъгане, вода с уран, бензин с катран.. аз от кой да искам разрешение да протестирам
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ТъпСъм

    9 0 Отговор
    Протеста може и да не го разрешава но народа го разрешава , а вие кои бяхте ? На МВР трябва да им се припомни от къде им идват парите за заплати
  • 24 Бухал

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "ivan4o":

    Иван4о,в санаториума където си не стана ли време за хапчета и спане??

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 любопитко

    0 0 Отговор
    другари, смартфона ми е стар, тъй и тъй блокирате магистрали,не може ли да ги изнудим и да натиснат тия гадни монополисти мобилните оператори при преподписване да дават нов телефон без пари, ама не некоя залежала трошка , а ми нещо по - добро и без пари да го дават, тъй е справедливо мисля?
  • 27 От Пирдоп

    2 1 Отговор
    Народни водачи, а гледаш:край тях кордони жандари се вият и лазят , -дали от народна любов ги е страх , дали пък народа от себе си пазят! ЗМЕЙ ГОРЯНИН
  • 28 но и няма държава

    5 1 Отговор
    която да убива чрез глад и болести и прогонва собствените си граждани.
  • 29 Скункс

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "ivan4o":

    Иванчо, преди малко излезна материал за Ердомуз,изливай си емоциите там както винаги правиш
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гербофоб

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    Много минуси бе!Ко прайм сега!Няма хонорар...
  • 32 babaqga

    0 0 Отговор
    Беззаконие в структурите на МВР и службите в частност ДАНС. При подаден сигнал срещу бивш техен началник - пълно бездействие!
  • 33 hmhmhm

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "СссереМ":

    Ма ти верно си гнида
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове