Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 16:11 1 312 28

Нинова: Подкрепяме протестите, но не ги инициираме

  • бсп-
  • протести-
  • корнелия нинова

От няколко дни виждаме много протести в различни градове на България. Има начин проблемите и исканията на хората да бъдат решени. Това може да стане в парламента.

Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, която коментира темата за протестите в страната.

"Ние от няколко месеца внасяме различни законопроекти, които отговарят точно на исканията на хората, но мнозинството ги отхвърля. Ще внесем отново нашите искания за премахване на данъка върху старите коли. Ще настояваме Министерски съвет да отмени екотаксите върху дрехите и обувките втора употреба. Ще настояваме да се дават 6 400 лева на младите семейства за второ дете. Ще настояваме за намаляване на ДДС за хляба. По-важното е, че тези протести показват, че хората искат смяна на модела. В протестите участват и хора от средната класа. Още днес внасяме законодателни промени за данъчните промени от миналата седмица, които обременяват хората", закани се Нинова.

"Искам да кажа на Цветан Цветанов, че пактът за миграция на ООН не се гласува в европарламента и от евродепутатите. Пактът е гласуван в Ню Йорк от представител на правителството. Г-н Цветанов отново оспори конституционното право в държавата, като заяви, че служебното правителство управлява на тъмно и еднолично. Служебното правителство е разписано в Конституцията и никой няма право да оспорва неговата роля. Г-н Цветанов намеси и кметовете от БСП, които са организирали протестите. Искам да попитам как нашите кметове от Харлец и Изворище са организирали протестите в София, Пловдив, Варна, Благоевград? Разбирам ги ГЕРБ, че имат разправии с патриотите. Имат и вътре в ГЕРБ разправии, но да се разберат и да си решат проблемите, защото вече имат разправии с хората. Ще видите, че още тази седмица в парламента ние ще бъдем естественото продължение на исканията на хората от улицата. БСП подкрепя протестите, но не ги инициира. Изразяваме същото мнение, като протестиращите. Внасяли сме месеци наред в НС точно такива законопроекти и сега ще го направим пак", каза Нинова по повод изказването на Цветанов от сутринта.

"Няма да се регистрираме в парламента, докато Валери Симеонов не подаде оставка. Ще уважим мнението на Бойко Борисов от преди няколко години, че кворумът е задача на управляващите. Ние няма да осигуряваме кворум на ГЕРБ и ОП. Ако съберат кворум, ще участваме активно в дебатите и ще защитаваме нашите позиции", разкри Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербофоб

    25 5 Отговор
    Курнелия!Ако искате хората да ви приемат като алтернатива бива ти и старите муцуни около теб да си ходят!
  • 2 Спасов

    13 20 Отговор
    БРАВО, НИНОВА!
  • 3 е па

    16 7 Отговор
    Верваме, верваме, че нямате нищо общо. Понеже ядем доматите с колците......
    То дето се вика едни протести не можете да спретнете като хората, камо ли държава да управлявате.
  • 4 filo

    20 7 Отговор
    Маймуно, писна ми на к.ра да ти гледам селската лъжлива мутра всеки ден да бръщолевиш все по- големи глупости. Неслучайно си госпожа лъжа.

    Коментиран от #18

  • 5 Наблюдател

    15 7 Отговор
    Дъртата червена маймуна земята ще изрови само и само да предизвика хаос и предсрочни избори. Няма да се спре и от проливането на кръв, защото и съпартийците и са и вдигнали мерника и след няколко месеца ще я изпратят в партийното небитие.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Агоп

    16 5 Отговор
    Дано тази да не вземе властта ,че е по-проста и от Бойко

    Коментиран от #9

  • 8 onq s konq

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Е как да не даде властта на единствения си коалиционен партньор ДПС както при Орешарски,след като НЯМА НУЖНИЯТ БРОЙ ДЕПУТАТИ ЗА ДА УПРАВЛЯВА САМОСТОЯТЕЛНО?Ами СЪС СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ НАКЪДЕ ПРЕЗ ЛУКА БОСИ?Е няма да позволим ПРОСТ И НЕОРИЕНТИРАН ЕЛЕКТОРАТ ДА ОПРЕДЕЛЯ БЪДЕЩЕТО НА БГ - КАТЕГОРИЧНО!
  • 9 Дедо

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Агоп":

    Кой е по-прост от двамата е доста спорно!
  • 10 До 6

    10 5 Отговор
    Важното е НЕ какво БСП иска , а какво НАРОДА иска !!!!! На изборите се показа това и стига с протести и хаос в държавата !! Тези "демократично "протестиращи не гласуват на избори , а сега искат с уличен просташки натиск да променят вота на 2 милиона българи , което е нередно и НЕНОРМАЛНО за държава от ЕС в 21 век !!!!
  • 11 Антикурнелин

    8 3 Отговор
    Тая се е припотила като телякиня в хамам!Как ли си ляга мъжът и до нея?

    Коментиран от #27

  • 12 Зайко Байко многознайко

    2 5 Отговор
    Имаше една епиграма на Трендафил Акациев за 10 ноември, която намирам за непреходна: СПЯХ си в моя мек креват. То пък станало преврат. Тръгвайте, сестри и братя, да отидем на превратя. Става всеки от кревата и отива на преврата. Вика: „Слава на преврата!“ и отново във кревата. Славна дата, светла дата: от кревата – на преврата, от преврата – във кревата.
  • 13 До 6

    5 5 Отговор
    Важното е НЕ какво БСП иска , а какво НАРОДА иска !!!!! На изборите се показа това и стига с протести и хаос в държавата !! Тези "демократично "протестиращи не гласуват на избори , а сега искат с уличен просташки натиск да променят вота на 2 милиона българи , което е нередно и НЕНОРМАЛНО за държава от ЕС в 21 век !!!!

    Коментиран от #17, #20

  • 14 Жив да не бях

    5 1 Отговор
    За Данък, дрехи и обувки, втора ръка не знаех! Колко ли други данъци ни начислява властта, а после не били те, а търговците! Сашо до сегаНинова е мълчала?!
  • 15 Зайко Байко многознайко

    6 3 Отговор
    Българи,забравихте ли, Виденовата зима, забравихте ли, какво беше при Гоце Три.пера, при Дргалевския индиевропеец с модрите джуки и походка на камила, забравихте ли за Мадридския мошенник, който така ни оправи за 800 дни заедно със своите Лондонски хипита, че затънахме до ушите в калта за " великия" хидромелиоратор Доган на сран, всички от едно котило със сегашните бандити от ГЕПИ. Превърнахме се в бананова република в гетото на Европа, във вторични суровини за старите трошки от Европа. Пример, при 100% автомобили у нас 110% са дизелови печки. Ресурс има положението да се поправи, но желание няма, защото хора с тъмно минало и с нисък морал без социялна отговорност ни управляват. Политици крадци, които са безмилостни към собствения си народ! Курнелке, не лъжи популизмът на вас комунетста ви е дълбоко зашифрован в генома.
  • 16 Коичо

    7 2 Отговор
    Курнелке вие па сте убавци у бсп сащите гаина ядете
  • 17 Е и какъв е вота

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "До 6":

    На тези два милиона? Гласували са за един човек ли, що ли! Ти, разбира, че си от гласуващите! Какви са ти желанията и чу ли те някой? Никой! Но протестиращите са чути! А ти си гласувай, от теб нищо не зависи!
  • 18 Антикомунист

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "filo":

    Курлелка,на какво разчиташ,биволице.На голямата,лъжовна и мине......ска уста ли?.Толкова простотий,толкова злоба,такава неописуема жажда за премиер.Кой ти вярва ,биволице?Та тебе те не бива една че...кия да направиш.Какви са тези от БСП,гдето още те търпят.
  • 19 Льо Джендер

    2 4 Отговор
    6400 за второ чааве!Лайновоза импексова хептен прегоря!
  • 20 Твоето гласче драги

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "До 6":

    Е нищожно в хора на гласуващите, ти си от масовката! Младо, зелено и неопитно! На какво ниво си та вярваш, че с гласуването нещо постигаш? Правиш услуга на политиците, да се хвалят, колко са важни и как народа ги оценява!
  • 21 Трънчев

    2 3 Отговор
    Който поиска да извлече политически дивиденти от Протестите, е в голяма грешка!
    Народът не е против само и единствено восоките цени на горивата. Или ГО. Или каквото и да е отделно.
    Народът е против Системата от червени "демократи" и държавната мафия.
    За пореден път политиците (всички, всякакви) продължават да игнорират Народната воля за промяна на цялата Система. Няма сини, няма червени, няма зелени. Всички вън и рестарт!
  • 22 Бесен Язовец

    5 1 Отговор
    Подкрепяла ги била, имай си хас да каже, че не ги подкрепя, значи тъз много обича с чужда пита помен да прави !
  • 23 Боко

    3 1 Отговор
    А бе вие не разбрахте ли ,че и за опозиция не ставате!
  • 24 Иван

    3 1 Отговор
    Ми те протестите са срещу цялата политическа мафия МА нагла К---о.
    БКП го дезинтегрираха в сегашните парламентарно представени партии . За който и да гласуваш пак са те , една ламя с много глави , театър и постановки за простия народ .
  • 25 Антисоциалист

    0 1 Отговор
    Госпожата твърди, че подкрепя протестите, но не ги инициира. Плаща ги, демек! Някога БСП да призна, че лявата й ръка е дясна?! Някога БСП да призна, че е дясна? Демек, че е срещу труда и е за банковия КТБешки и т.н. паразитен капитал?
  • 26 Хохохо

    1 0 Отговор
    Става един последен шанс ама без ДПС
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Метгонтан

    0 0 Отговор
    Некой е напраил криймпай на фейса и . Интересно кой ли е този индивид ??? Стиви Уондър мейби ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове