13 Ноември, 2018 19:07 2 632 61

Финансовият министър нападна президента

  • горанов-
  • радев-
  • коли-
  • данък

Акцизът на течните горива у нас е най-ниският възможен

Макар и съвсем минимално с промените в закона искаме да стимулиране купуването на нови автомобили. Това за президента Румен Радев явно е грешно. Не мога да се съглася с мотивите му че бедността е фактор на управлението. Много силен дебат трябва да се проведе за общоприети европейски ценности. От една страна Радев казва, че трябва да купим нови скъпи самолети, а от друга - да не си взимаме нови коли. Така коментира финансовият министър Владислав Горанов президентското вето върху промените в закона за корпоративното подоходно облагане в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Той обаче поясни, че дебатът в ГЕРБ как да се реагира на ветото на Радев още не е приключил.

„Гражданската отговорност“ трябва да е от автомобила, иначе би трябвало да я плаща всеки, който има шофьорска книжка. Трябва ли всеки български гражданин с книжка да плаща годишна „Гражданска отговорност“, категоричен бе той.

„Собствеността на автомобила е ясна“, допълни Горанов.

„Има три стълба които определят цената на горивата - първият е цената на суровия петрол, на което правителството не може да влияе. Оттам трябва да заработи пазарът. Смятам да предложа изменения, елементарни на пръв поглед, които ще допринесат за по-голяма прозрачност - да задължим всеки търговец на горива да посочва търговската надценка в касовата бележка на всеки купувач на бензиностанция - колко е за държавата и колко – за търговеца. Акцизът на течните горива у нас е най-ниският възможен. В този смисъл ръцете на правителството са вързани“, каза още финансовият министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свобода или Смърт

    114 12 Отговор
    Ще те е.а и в Министъра крадлив!
  • 2 ТОВА Е

    103 12 Отговор
    АДВОКАТ НА ДЯВОЛА ! НЕ СМЕ МАЙМУНИ БЕ горанов И ТИ НЕ СИ БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР !

    Коментиран от #51

  • 3 ДОКЪТ НЕ ПУКНЕ ПУШКА

    73 10 Отговор
    ЕЙ ТАКВИЗ ША НА ЯЗДЯТ...
  • 4 Мимо

    19 125 Отговор
    И Плевнелиев беше зле ама този президент бие рекордите по простотия

    Коментиран от #16, #21, #34, #40, #60

  • 5 абс

    109 12 Отговор
    най-простия финансов министър!!!!
  • 6 Кълвач

    104 6 Отговор
    Супернагъл!!! Бедни сте, защото сте неграмотни и прости!!! Симеонов пасти да яде!
  • 7 Баш майстора

    86 3 Отговор
    1.Най-обичам евпопейските ценности, но като погледна в портфейла си и не виждам по-новата кола, за която мечтая.

    2. ОК, гражданската трябва да е на колата, защото ако ви блъсне м*нгал без книжка с краден автомобил няма кой да ви обезщети. После разбира се може да го осъдите и след 10-12 години да му вземете одеялото, защото той друго няма по документи.

    3. Наистина цените на горивата в нашата държава са едни от най-ниските в ЕС заради по-ниския акциз, само дето Горанов пропусна да спомене, че по цени преди акциза най-скъпите горива в ЕС са у нас...
  • 8 НАТО ВЕЦ

    65 4 Отговор
    Ако гербераст ти каже: "Добро утро". Вдигни глава и виж къде е слънцето.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стефан

    51 1 Отговор
    мазник
  • 11 Шофьор

    54 0 Отговор
    Горанов, провери в другите страни. Когато взимам кола под наем в Германия, Швейцария и други страни, винаги плащам застраховка за мен и за сина ми, които ще караме колата. Можеш ли да дискутираш?
  • 12 Радо

    49 1 Отговор
    Тоя келеш ходил ли е в казарма???
  • 13 И КВО ИЗЛЕЗЕ СЯ ДЯНКОВ

    22 2 Отговор
    НАЙ ТОЧЕН. ТЕ И ЗА ТВА ГО МАХНАХА.....НИТО ИДИН ЛЕВ НЕ ИМ ПОДПИСА ДА ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ ОТ МВФ...
  • 14 vvvvv

    42 1 Отговор
    Човекът на Дебелия се изказа. Явно служено правителство е много страшна перспектива. Тай си живее дълго време при Домувчиев без да плаща. Има няма повече от 10 години.
  • 15 незнайкооо

    61 2 Отговор
    бай уййй какво сравняваш новите коли с нови самолети. едното е за отбрана на родината и идва от бюджета, а другото е за показалец на стандарта на живот. това, че не можем да си позволим да си вземем по нова кола от 10 годишна е благодарение на вас алчни политици. с вашите 8000 лв на месец без бонуси и рекет сте си много добре, а ние с 800 лв как мислиш че я караме. и как така във всички държави застраховката е на лицето което кара колата а ние застраховаме колата. и как така колата да има досие а не водача на автомобила. абе вие ни правите на големи балами. стегнете се защото взе мн да ни писва от такива като вас
  • 16 аллоо Варна

    58 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мимо":

    ти добре ли си, Радев летец, ерудиран... Плевленлиев буди само присмех и подигравки, няма как да сравниш кон с магаре на прост език казано. Тя на Плевленлиев жена му го нямаше за нищо, Бойко го тупаше по рамото като селския идиот като беше Плевленлиев министър на регионалното развитие. А забравих нали знаеш, че си обира Плевленлиев крушите към САЩ, и хич не го ебе за България още повече за българите.

    Коментиран от #20

  • 17 хахаха

    25 5 Отговор
    На клавиатурата всички са много отворени, защо сте на клавиатурата е не на жълтите павета, а? Посеричи такива
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 nix

    11 0 Отговор
    Ало baby има мобилен интернет не е нужно да стоиш пред щайгата вкъщи за да четеш и пишеш коментари.
  • 20 Мимо

    8 30 Отговор

    До коментар #16 от "аллоо Варна":

    Ще го запомня,ама и ти запомни къде е синчето на твоят вожд Курнелия и тогава дрънкай.

    Коментиран от #38

  • 21 Аз съм

    52 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мимо":

    По малоумен от не съм виждал честно. Президента е единствения лъч надежда в тая държава, а тази подлога министъра гледа гербаджийския интерес да дойде народа
  • 22 гост

    34 2 Отговор
    Само като му видиш мутрата противна и гнусния поглед и на човек му се драйфа . Дано не му се размине народния съд .
  • 23 Ставри

    34 1 Отговор
    За държавните и общински автомобили няма да има застраховка Г О! Те да не се движат в друго измерение или гарантирано от ГЕРБ няма да причиняват ПТП. Ами ако ме блъсне горския с Тойотата от кого да търся обезщетение?
  • 24 Ставри

    18 1 Отговор
    За държавните и общински автомобили няма да има застраховка Г О! Те да не се движат в друго измерение или гарантирано от ГЕРБ няма да причиняват ПТП. Ами ако ме блъсне горския с Тойотата от кого да търся обезщетение?
  • 25 Ставри

    14 1 Отговор
    За държавните и общински автомобили няма да има застраховка Г О! Те да не се движат в друго измерение или гарантирано от ГЕРБ няма да причиняват ПТП. Ами ако ме блъсне горския с Тойотата от кого да търся обезщетение?
  • 26 ЕТО КОЙ НАРЕЖДА КУБЧЕТО НА РУБИК

    30 1 Отговор
    Нито една Далавера, нито една Афера не се прокарва, без участието на ювелирното прецизно оформление на финансовият министър ! ГОРАНОВ сладурчо, колко тайни знаеш , колко тайни криеш, ех ГОРАНОВ ти финансов министър наш ? Ех ти ?
  • 27 Бах

    30 1 Отговор
    Какво толкова.Министърът рече за отработените газове , увеличението ще е колкото 2 кутии цигари.Тези идиоти почнаха да ни ебават както си искат.Западняците ни казваха , че мафията си има държава а ние чакаме.Какво , да падне тавана. Време е за дейдтвие и този път няма да има измъкване.Първо трябва да се подпали шибания парламент , той не нужен.Там е свърталището на унищожителите на народа ни нещастен.
  • 28 ТОЧКАТА

    33 1 Отговор
    ,,....РЪЦЕТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СА ВЪРЗАНИ!!!,,,Този по простотия надмина и ццруто....Ми като сте ,,ВЪРЗАНИ,, за какво ли ви избираме тогава?Защо ,до болка, сте се вкопчили във властта?
  • 29 кажи подого

    22 3 Отговор
    Абе тоя наглец докога ще внушава че правителството е с вързани ръце срещу руския монополист и рекетьор лукойл?
  • 30 ГОРАНОВ в теб е "Черен Петър " също !

    18 1 Отговор
    Ти си финансовата " Гара разпределителна ", ти оформяш всички направления на финансовите постъпления. ТИ МОМЧЕТО от кухнята дето върти ТЮРЛЮ ГЮВЕЧА !
  • 31 Добре де

    24 0 Отговор
    Разбирам такситата, автобусите и влаковете да са евтини, за да вдигат цените на частни коли, но когато имаш супер скъп обществен транспорт си е чист опит да превърнат обществото в крепостен селянин, който не може да излезе от крепостта на феодалните градски управленци от партия ГРОБ!!!
  • 32 Оня

    24 1 Отговор
    А бе хора,не виждате ли сценария?Изкуствен фалит на Олимпик (някои доста се облажиха от там)и сега причина да се вдигнат гражданските.Айде моля Ви се...Ама така е,ще търпим,като сме овце...
  • 33 Горанов добре ли се живее в ЕВРЕЙСКИЯ

    25 1 Отговор
    жилищен комплекс от ЗАТВОРЕН ТИП, а??? Горанов "смята" аритметиката така както му поискат неговите ХАЗЯИ на ЕВРЕЙСКИЯ КОМПЛЕКС ОТ ЗАТВОРЕН ТИП(който фиктивно се води "собственост" на Домусчиев)!!!България и Българите ПРИТЕЖАВАМЕ МНОГО и можем да имаме ДОСТОЕН ЖИВОТ ако сложим край на КРАЖБИТЕ НА САТАНИСЧЕТА!!! Всеки месец 34 Милиарда Евро се крадат и изнасят от България!!! ОГРАБВАТ ни всичките МИЛИАРДИ и после ни ДАВАТ трохички но като ЗАЕМИ!!!... "На база заложени разходи за 2019 година на държавата, всеки българин ще даде по 8846 лева, за да бъдат те гарантирани. От тази сума 3309 лева са дълг, поет преди тази и миналата година, а 5537 лева - текущи разходи на държавата."
    ...демек целия бюджет към 22 Милиарда ще ни го дават като ЗАЕМ за да я кретаме падал в МИЗЕРИЯ цялата 2019 година, при положение че, цялата 2018 година са ОГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ с по 34 Милиарда на МЕСЕЦ!!!!
    П.П. Това не са измислени цифри, нито е измислица!!! Който не вярва на очите и ушите си може да намери "изтеклата" информация и документи за целия този ПОРОЧЕН ПРОЦЕС и ЦЕЛЕНАСОЧЕНАТА ни ИСЦЕНИРОВАНА "бедност"!!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Владиславчо ти не си ял е.анбаялдъ ?

    12 1 Отговор
    Е сега че пробваш !
  • 36 Психолог

    15 1 Отговор
    Праволинеен и доста ограничен, а самонадеяността и наглостта му са над дпустимото, не е подходящ за такъв отговорен пост в управлението на държавата.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Не е прекаляване, не е оливане а ОСИРАНЕ

    9 1 Отговор
    Лошо м/йна, много лошо !
  • 40 Меркел

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мимо":

    Познах те, ти си Деси синоптичката, няма нормален човек който да не повръща при споменаване на името на чехльо.
  • 41 ХанкоБрат

    22 1 Отговор
    Бедни сте, защото сте неграмотни мързеливи и прости!!! Народе, спри да плащащ каквото и да било докато тези вредители управляват държавата ни!
  • 42 Иванов

    18 1 Отговор
    Този скоро ще чете лекции в Софийския централен, как се става милионер с чиновническа заплата! Бай Ставри ще си води записки. Строг, но справедлив, Ставри имам предвид.
  • 43 Момина сълза

    19 1 Отговор
    Кажи от къде ти е имота в ж.к Изток в ESTE,крадливец и наглец.Преди да дойдеш на власт беше църковна мишка ,стана министър и почна да купуваш адски скъпи имоти,крадливец един.
  • 44 1222

    18 2 Отговор
    Ти неможеш да стъпиш на малкия пръст на Президента защото си просто един мишок Бокова подлога
  • 45 Тръмп

    4 14 Отговор
    Дебилите как са налазили да си бранят старите Москвичи и Лади!!:):):)Само ауспусите са им Новичок!!!:):):)

    Коментиран от #47

  • 46 Живите мъртви на България

    13 1 Отговор
    Купуването на нови коли става много по-изгодно, ако пътищата се правят качествено и доходите са много по-високи. И двете са в ръцете на правителството. Какво може да се направи от Горанов: (1) въвеждат се данъци върху хазарта; (2) спирасе санирането и се пренасочват средствата към хората, а нека след това те си плащат ремонтите; (3) намалява се поне наполовина чиновниците; (4) изчиства се картела на горивата и други подобни. Ето това може да се направи от правителството моментално. Можете ли? А не да товарите бедните с още разходи, които да отидат при богатите.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Тръмп

    3 15 Отговор
    Финансовия не ”Нападна” с чук и сърп червения Президент,а му ”Отговори” с аргументи на Некомпетентността по темата с данъците!!!!:):):):)Червената фуражка,защо не се кандидатира за Финансов министър щом толкова разбира от данъци и бюджет???:):):)Истината е,че не е компетентен в нищо,а каквото му кажат от БСП/ДПС и Атака-Насето Семов!!!:):):)

    Коментиран от #50, #55

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Голям праз

    10 1 Отговор

    До коментар #48 от "Тръмп":

    Горанов компетен, хубав виц.

    Коментиран от #52

  • 51 1944

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТОВА Е":

    че той си е савецки министър, не български. от най-наглата секта на бкп - герберугите джендърляци.

    Коментиран от #53

  • 52 Тръмп

    3 9 Отговор

    До коментар #50 от "Голям праз":

    Някои думи са ви трудни или дълги за изписване???Или ги чувате за първи път???:):):)Тогава вървете на проби в Цирка!!!;):):)Там ще успеете и с фрази му-муу или блеееее!;):):)
  • 53 Тръмп

    3 8 Отговор

    До коментар #51 от "1944":

    То във България има ли българи или всите сте съветски руснаци???;):):)
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Защо Радев не дари

    4 5 Отговор
    Част от заплатата си! Основната му е 7 000, с професионалният опит става 11 000, и пенсията на макс!
  • 58 Тодоров

    6 1 Отговор
    На Цветан Цветанов явно му свърши лимита с приказките срещу Радев и пуснаха това недоносче да говори срещу него. Ало, финанситчето, правиш ли разлика между самолет-изтребител и кола. Самолета е държавна собственост, а колата ВТОРА УПОТРЕБА за българина е жизнена необходимост. Що не кажеш при средната работна заплата в България кога един нормален работещ гражданин ще си купи нова кола. Абе вие това от ГЕРБ наистина сте извън земни. Дано на следващите избори паднете от високото и да разберете наистина как живее БЪЛГАРИНА. Думата е една - МИЗЕРИЯ !
  • 59 Измекяр

    3 1 Отговор
    Добре е човек да има самочувствие , но при този тип е прекалено голямо и граничи с наглост!!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 росен

    2 0 Отговор
    Престанете с Мента да лъжете. От интернет-страницата на Комисията за финансов надзор е видно, че за 2017 г. приходите от застраховка ГО са в размер на 659 227 502 лева, а общо изплатените обезщетения са 406 924 553 лева. Излиза както спомена директора на Института по безопасност на пътя сте вземали бонус-многус от застрахователите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове