14 Ноември, 2018 22:03 5 987 35

София купува 10 стари дизелови автобуса за 2.1 млн. лв.

  • витоша-
  • автобуси-
  • йорданка фандъкова

Поръчката за употребяваните автобуси е обявена на 14 август със срок за оферти до 20 септември

София купува 10 стари дизелови автобуса за 2.1 млн. лв. - 1

Докато Столичната община се кани да въведе строги ограничения за собствениците на замърсяващите дизелови автомобили, тя самата си купува 7-годишни автобуси на дизел за над 2 млн. лв. Това става ясно от договор на дружеството "Столичен автотранспорт" с кърджалийската фирма "Бускар". Той е с дата 8 ноември и е сключен след търг по Закона за обществените поръчки, на който се е явил само един кандидат - въпросната фирма, разкрива в. „Капитал“.

Старите дизели ще обслужват "линиите до Витоша", поясни столичният кмет Йорданка Фандъкова с пост в социалните мрежи.

Поръчката за употребяваните автобуси е обявена на 14 август със срок за оферти до 20 септември. Прогнозната цена е 1.8 млн. лв. без ДДС. В конкурса се е явил един-единствен кандидат - "Бускар". На 25 октомври той е класиран на първо място с цена съвсем малко под прогнозната: 1 779 805 лв. за цялата поръчка, или 2.135 млн. лв. с ДДС.

От договора става ясно, че "Бускар" ще достави на "Столичен автотранспорт" 10 стари дизелови автобуса Mercedez-Benz Intouro Me, внос от Франция. Седем от тях са произведени през 2011, останалите три - през 2012.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нали дизелите замърсяват

    81 2 Отговор
    И седем годишен не е нов! В него ще се возят по пет-шест човека, на курс, а ще замърсява колкото 20 малолитражки!

    Коментиран от #19

  • 2 Янко

    62 6 Отговор
    Никва логика в нищо ще метем скоро а
  • 3 Софиянеца

    76 3 Отговор
    А тази поръчка била ли е обявена по редовния начин? Или пак номерата на кръсницата само тесен кръг от хора са знаели за нея?
  • 4 ТИМаджийски номера

    63 2 Отговор
    Пеевски хич не е замесен, те в Кърджали не знаят на кого е фирмата...

    Коментиран от #5

  • 5 659

    42 2 Отговор

    До коментар #4 от "ТИМаджийски номера":

    Ахмед няма нищо общо естествено. То в София фирми вносители на френски бракми няма
  • 6 Коментар

    73 3 Отговор
    1.60ст Още Помня как ни Излъга,че Метрополитена билетчето няма да се вдига и хоп 1.60
    ОСТАВКААА
  • 7 гнида

    58 2 Отговор
    Мирише на далавера ! А готината фирма на кого е ? а. д. или д.п. ?
  • 8 Ryty

    51 2 Отговор
    Що мъ фандък, щото си от герб ли? Що?
  • 9 РАМБО

    56 2 Отговор
    За замърсяването бяха виновни дизелите . После - " 70 % от мръсния въздух е от печките на твърдо гориво " . После - айде пак дизела , излиза че замърсителите са 140 % ??? И общината реши да увеличи замърсяването с тези автобуси !!! А балъците нека си се дърлят кой е по-виновен , тях държавата така или иначе ще ги скубе и дере !
  • 10 Ъъъ

    39 1 Отговор
    Нали щеше електрически да взима?!

    Коментиран от #25

  • 11 Дюк

    51 2 Отговор
    Необяснима поръчка на стари автобуси с цени на Нови!Фандъкова отдавна трябваше да е на прокурор за всички Обществени поръчки!Прави се на Света вода не пита ,а в същност е корумпирана в клетките си!
  • 12 Кълвач

    43 3 Отговор
    Отлична цена за крадливите герберасти, ще гепят поне 1 милка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Абее

    41 2 Отговор
    Има една фраза : "Не ме гледай какво правя, а слушай какво говоря". Ако ги слушаме какво говорят тия изверги трябва да им сложим ореоли и крила на ангели, но ако ги гледаме какво правят трябва да ги хвърлим в казана да врат!!! Важното е да дерат народа с всевъзможни данъци, такси, глоби. Човек 2 лева не може да спести от тези цени, а всичко е скъпо и става все по-скъпо, дори здравеопазването е недостъпно. АМАН!!!!
  • 15 Излъгаха

    23 1 Отговор
    Че билетшето става 1,6 лева, за да подновят транспорта!

    Коментиран от #16

  • 16 Голям праз

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Излъгаха":

    Виждаме.
  • 17 Пръцко

    36 2 Отговор
    Тия 10 бракми не струват повече от 800 хилки на свободния пазар, а столичани съвместно с целокупна България пак ще ще натъпчат "законно" в някое алчно дебело черво поне милион.
  • 18 Голям праз

    35 1 Отговор
    И пак питам, как половин магистрала струва по-скъпо от цяла в Гърция?
  • 19 Избирайте я докато е жива!

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нали дизелите замърсяват":

    Въпреки всички безобразия,сътворени от некадърната Фандъкова,мнозинството от софийските избиратели продължават да я преизбират и тя вече кара трети мандат.Чудно ми е тези хора да не би да са мазохисти? Или може би като отидат да гласуват мислят не с главите си,а с нещо друго?
  • 20 Крум Куберов Дулов

    29 1 Отговор
    Странно как точно преди месец Ивеко Ирисбус холдинг с 51% турско участие изкара за продажба 10 автобуса от точно този модел. На средна цена 60 000 евро за автобус. Комисионната на ахмед и бойко е по четвърт милион за всеки. Може и да е съвпадение.
  • 21 Витоша е чиста

    19 1 Отговор
    Евала пари като шума
  • 22 Зайко Байко многознайко

    20 1 Отговор
    Една от най послушните маши на Тиквоций Едно, това е даскалицата затова Тиквата, ще я държи, докато е на власт, но няма да е дълго.
  • 23 123

    19 1 Отговор
    Как 10 миризливи автобуса 2ра ръка струват 1.8 милиона. Ебаси сметката. Искам и аз да им продам нещо на община софия. Нулите не ги признават за нищо.
  • 24 Шофер

    18 2 Отговор
    Имате грешка в цифрите господа журналисти - излиза, че един автобус втора употреба е около 180000лв, докато това е голяма сума даже и за нов такъв !

    Коментиран от #26

  • 25 Димов

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъ":

    Отиде им файдата от новите електробуси. Както винаги - нашенският управник осира всичко, до което се докосне.
  • 26 Тодоров

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Шофер":

    Ами комисионните поне 10-15% за разрешилия сделката и отделно за партийната каса на ГЕРБ. Нашите политически хрантутници не са като западните. Западняците си просят по 3-5 % комисионни, а нашите "хитреци" започват от 10% нагоре. Не се споменава в статията обаче, дали тази сделка е минала през СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ. Ако е одобрена, всички там са за шут в зад...а и вън. А предвид оформящите се предсрочни избори, тази сделка с КЪРДЖАЛИЙСКАТА ФИРМА може да е прикрит начин за финансиране на предизборната кампания на ГЕРБ и осигуряване на гласове от региона.
  • 27 Васил Левски

    11 2 Отговор
    Здравейте,от 9г повтарям ,че боко е същия боклук като костов и царя ,само говори колко е велик,а всъщност ,той и цялата пасмина около него са крадци и милионери на гърба на народа,да бяха само автобусите с мед да ги намаже човек,но,има едно нооооо,ГОСПОД БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ,ВСИЧКИ КРАДЦИ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ РАНО ИЛИ КЪСНО ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН...
  • 28 Николай

    2 10 Отговор
    А не се ли сещате, че Иво Прокопиев го разследват за финансови далавери и той сега почва да си измисля компромати против правителството и ГЕРБ. Целта е да се отклони вниманието и прехвърли отговорността.
  • 29 Сатаната

    4 1 Отговор
    Ама сега и вие, то да бяха само автобусите, само в тях ли се огледахте, това е поредната поръчка, спокойно ще видите следващата, няма проблем главния прокурор е сляп и глух и е наш човек. И те така до кат мое.
  • 30 qwerty

    0 3 Отговор
    собственик е Ф.А.М, който е член на РФК гр. П.
  • 31 Дан

    1 1 Отговор
    MercedeZ, браво, измислихте нова марка.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 С.В.

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Дан":

    Абе незнам тая тъпа селендурка докога ще я траеме. Толкова пари глътна незаконно тая даскалица.Пак гласувайте за нея,или на съд както заслужава.
  • 34 Тодоров

    5 0 Отговор
    Много съмнителна сделка и Цацаров задължително трябва да се самосезира. Изпълнителят на поръчката БУСКАР ЕООД, ЕИК 108561627 е регистрирана през 2004 г. със седалище с. Глухар, общ. Кърджали. Едноличен собственик на капитала и управител е ФЕРДИ АДЕМ МЕХМЕД - на възраст 32 г. ?????. Брой осигурени лица към. м. август 2018 г. - 4 ?????? Възложител на Договора за доставка на тези стари автобуси е СТОЛИЧЕН АВТОТРАНСПОРТ ЕАД. СТОЛИЧНА ОБЩИНА и ФЪНДЪКОВА може и да не знаят за този Договор на подопечното им дружество И ТОЙ ЕДВА ЛИ Е МИНАЛ през СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ. Явно някой шеф на по-ниско ниво от Фъндъкова се е заиграл яко. Просто отвсякъде е ВИДНО, ЧЕ ТОЧНАТА СТОЙНОСТ НА ДОГОВОРА БЕЗ ДДС 1 779 805.30 лв. е СИЛНО ЗАВИШЕНА. Плюс това СТОЛИЧЕН АВТОТРАНСПОРТ поема за собствена сметка разходите по доставката и регистрацията в КАТ на тези употребявани автобуси. Откъде ще бъдат доставени, не се казва - вероятно от поляните на с. Глухар.
  • 35 инчхай

    2 0 Отговор
    няма да замърсяват въздуха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове