Last news in Fakti

14 Ноември, 2018 17:33 2 331 18

Нинова към Камарата на строителите: Не ни плашете!

  • корнелия нинова-
  • камара на строителите

Абсурдно е за европейска, нормална и правова държава поведението ви

Нинова към Камарата на строителите: Не ни плашете! - 1
Снимка: БСП

„Внасяме искане със 79 подписа - независима европейска лаборатория да провери определени участъци на магистрали. Това е действие за връщане на нормалността в държавата. Защото след като Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски внесоха същото искане преди седмица, от Камарата на строителите реагираха абсолютно неадекватно.

Те поискаха оставката на тези депутати и поставиха срок за подаването й до 18 ноември. Заплашиха, че ще блокират парламента и няма да ги допуснат до работа. Това е драстично нарушаване на нормите- и морални, и правни.

Абсурдно е за европейска, нормална и правова държава това поведение.” Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на влизане в АПИ, където заедно със зам.-председатели и депутати от ПГ на „БСП за България” внесе отново искането за независима проверка на магистралите.

„Показателна е втората акция на едрия бизнес в България, след първата, в която застанаха зад Валери Симеонов и заплашиха, че ще изкарат работници срещу майките. Искаме да се върне нормалността, законността и правовия ред и всеки да прави това, за което е избран. Не ни пречете ние да си вършим качествено работата. Не ни плашете. Работата на бизнеса не е да ограничава конституционните права на народните представители да си вършат работата”, каза пред медиите тя.

Нинова беше категорична, че цялата парламентарна група застава зад Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски и отново иска проверката. „За Строителната камара искам да кажа, че можем да им гарантираме законност, еднакви правила за всички, никакъв политически натиск, изнудване и рекет , но срещу това искаме- почтеност и качество на работата. Да строят качествено и да ни оставят ние да си гледаме нашата работа.”- призова Корнелия Нинова.

Тя каза още, че левицата иска проверката да се направи от независима европейска лаборатория, защото от АПИ са обяснили, че са правени вече проверки на качеството на пътищата, но по думите й те са правени само по документи. „Изпраща се от тук документацията и само на базата на нея се правят заключения. Ние искаме експериментално да се вземат ядки от тези места, които сме посочили и да се направи обективен анализ на качеството и изпълнението”, заключи председателят на БСП Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курнела крадлата

    23 38 Отговор
    Къде са милионите ма крадло от Техно Импекс ?????_

    Коментиран от #5, #8

  • 2 505

    48 7 Отговор
    И сега като лъсне че масово са бъркали варовик с битум и е полагано по 5 см. вместо по 25см.ще стане веселба.
  • 3 Hhhhhhh

    39 9 Отговор
    Да видим как са строени. Гордостта на герб.
  • 4 Коичо

    13 31 Отговор
    Дииба и кукумявка та
  • 5 Курнела

    26 9 Отговор

    До коментар #1 от "Курнела крадлата":

    На Боко в офшорките за по сигурно, там нико не рови по закон!
  • 6 тръбар

    28 4 Отговор
    кого ще плашат тия крадци най малко три бригади от цигани смениха докато санират блока,че и външното тяло ми строшиха.
  • 7 Иван

    21 11 Отговор
    Браво , така се прави.Ако анализите са били верни нямаше да го има Своге и всички други жертви.
  • 8 Меркел

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Курнела крадлата":

    Споко бе зурльо на сигурно местенце са. За тебе на баце обещанията ти стигат. Айде обратно в кашона.

    Коментиран от #10

  • 9 Иванеее

    4 2 Отговор
    Толкова си прост че едва ли има смисъл да пиша.По лишото което е че има бая дето са умствено изостанали като тебе и са плюнчите тука постоянно.
  • 10 До Меркел

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Меркел":

    Споко мма дърта кайсийо тя Курнела хубаво ще ви го нахендри до макарите на всички нейни обожатели.
  • 11 фил

    9 2 Отговор
    господа строители елате да видите новоремонтирания мост в с Гара Елин Пелин . Няма и 2 години и е в дупки!!Товали е качеството на работа за каето претендирате!Всичката ви работа е такава

    Коментиран от #16

  • 12 Сериозно

    5 0 Отговор
    Се плаши Нинова, че тези и те са от вашите, а ти си срещу тях , нищо добро не те очаква!
  • 13 Да проверят

    6 2 Отговор
    И построените пътища от Станишев

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Гербофоб

    3 2 Отговор
    Курнелия не и ли стана ясно че колкото и да се пъне си отива заедно с тиквата!
  • 15 Шантава работа

    4 0 Отговор
    От какво се плашат строителите?!
    Ако са тези, за които се представят и работата им е образцова, то тези проверки ще са като безплатна реклама за тях😁
  • 16 Да добавя

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "фил":

    Освен, че го бавиха толкова време, само след няколко месеца започна да се рони настилката при металните скоби. А го бяха оглили до металната конструкция и правеше впечатление, че извършват сериозна работа.
  • 17 333

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Да проверят":

    Построените пътища от Станишев трябваше БХ да ги провери овреме. Ама не ги е. Трябваше да накажат изпълнителите, както се прави във всички нормални държави. Сега са минали 10 години, и никой нищо не може да им каже. Вероятно никой до сега не го е правил, защото се притеснява после да не го направят на него. А това им е бизнеса. Изпълнителите си показват благодарността, за това, че са ги избрали. Ако почнат да се изобличават, ще си спрат кранчето.
    Като почнат да се проверяват така, аз и ти ще имаме по-добри пътища. На хората на държавна служба им се казва, че не трябва да притесняват изпълнителите, защото са платили на който трябва. Това са милиони в джобовете на тия, които вземат решенията. И чиновника си трае, защото ще остане без работа. Почнат ли да се дебнат, схемата свърши. И за едните, и за другите.
    За съжаление трябваше да умрат 17 човека, за да се случи това. Всъщност са много повече от 17, просто не знаем за останалите.
  • 18 Иво

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да проверят":

    А на ГРОБ да не ги проверяват така ли бе серсемин
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове