Last news in Fakti

14 Ноември, 2018 18:20 4 210 29

Народното недоверие се засилва, ГЕРБ и БСП почти равни

  • герб-
  • бсп-
  • проучване-
  • рейтинг-
  • парламентарни избори

Одобрението към ГЕРБ е спаднало от юни досега със 7%

Народното недоверие се засилва, ГЕРБ и БСП почти равни - 1

Напрежението в страната през последните месеци се отразява в нивата на доверие към ГЕРБ, които спадат до 30%, а недоверието вече е над 60%. Анализът на резултатите води до извода, че одобрението в ГЕРБ е спаднало от юни досега със 7%.

Плътно зад тях е БСП със сходни нива на доверие и недоверие. При „Обединените патриоти” може да се отбележи значителен спад спрямо юни месец тази година.

Към момента „Движение 21” е с най-високият, макар и с негативен индекс, сред извънпарламентарно представените политически сили. Все още младата и по-слабо разпознаваема коалиция „Демократична България” получава одобрение от около 8% от избирателите, докато 60% са негативно настроени, допълват от „Маркет линкс”.

Народното недоверие се засилва, ГЕРБ и БСП почти равни

Отливът на електорална подкрепа към основните политически сили през последните месеци се затвърждава и през октомври. Разликата между ГЕРБ и БСП намалява до 2,1% на база всички. На база гласуващи двете основни партии имат практически еднакъв резултат. ДПС и ОП потвърждават парламентарното си присъствие при евентуални скорошни избори. "Демократична България" остава с относително високо ниво на електорална мобилизация и е с реален шанс за преминаване на парламентарната бариера. Партия „Воля“ за пореден месец е силно ограничена и не събира нужната електорална подкрепа, за да бъде част от следващото Народно събрание, коментират от „Маркет линкс”.

По отношение на институциите Народното събрание отново е в дъното на класацията с над 5 пъти по-висок дял на гражданите, които нямат доверие. Изключение от общата картина са омбудсманът и президентската институция, които остават на другия полюс с доверие, надвишаващо няколкократно недоверието в тях.

Национално-представителното проучване е финансирано и проведено от „Маркет Линкс”. Обем на извадката – 1032 лица над 18 г. в цялата страна. Период на провеждане: 15 - 24 октомври 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    29 5 Отговор
    Ах майко, много е болезнено да паднеш от високо!

    Коментиран от #2

  • 2 Пука му на дедовия

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Б.МЕТОДИЕВ. Б.":

    Само съд !
  • 3 Но не при Цацаров

    29 5 Отговор
    А и Цацаров под съд !
  • 4 ХА ХА ХА

    20 27 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОПАГАНДИ И СТЪКМИСТИКИ ! БЯХ В ДВА ГРАДА НА ПРОТЕСТИТЕ, И КОГАТО ПРЕДЛОЖИХ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ ДА БЛОКИРАМЕ ПОРТАЛИТЕ НА ЛУКОЙЛ, ТЕ ПОДСКОЧИХА КАТО УЖИЛЕНИ , ЧЕ ТОВА ИМ БИЛО КАТЕГОРИЧНО ЗАБРАНЕНО , ДА СПЪВАТ РАБОТАТА НА ЛУКОЙЛ ! И КАКЪВ Е ИЗВОДА : КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОПАГАНДИ ФИНАНСИРАНИ ОТ РУСИЯ , ТРЯБВАЛО ДА СЕ СЪЗДАДЕ ХАОС В ДЪРЖАВАТА, ТОВА БЕШЕ ОТГОВОРЪТ И НА ДВАТА ПРОТЕСТА !
  • 5 Фен

    14 13 Отговор
    стига с тая пропаганда , направо се върна партизанското движение , то не беха статистики, стъкмистики, платени протестъри ,хората не могат да живеят нормално, като дойдат изборите ше се броим, тогава ше видим и агенциите и агентите

    Коментиран от #8

  • 6 боцмана

    19 12 Отговор
    Почти равни по золуми и кражби , ама БСП са с повече стаж.
  • 7 Усмивката

    20 3 Отговор
    Резултатите са такива от години,но манипулирането на изборните резултати е в основата на изборните победи.Попитайте за това Митко Каратиста той по осведомен
  • 8 Симпатизан

    10 36 Отговор

    До коментар #5 от "Фен":

    Отдавна не ходя да гласувам,но сега комунетата ме амбицираха,на следващите избори с две ръце за ГЕРБ.

    Коментиран от #9, #18

  • 9 И АЗ

    13 27 Отговор

    До коментар #8 от "Симпатизан":

    НО ЗАРАДИ ТЕЗИ ПЛАТЕНИ РУСКИ ПРОТЕСТИ, ОТНОВО ЩЕ ЗАПОЧНА ДА ГЛАСУВАМ , ЗАЩОТО НЕ ХАРЕСВАМ БОРИСОВ НО ОЩЕ ПОВЕЧЕ РУСКИТЕ КОМУНИСТИ , И БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛИ !

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Иванов

    18 4 Отговор
    Общественото негодувание ще стихне тогава когато крадците политици и подопечният им контингент от държавни и общински служители си получат заслуженото според делата! Ще ядете хурката, мафиози!!!
  • 11 Симпатизант

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "И АЗ":

    Слагам ти само+++++++
  • 12 гост

    17 1 Отговор
    Тоя прост народ го лъжат вече 29 години с една и съща схема . Всички партии в парламента се държат от кръга монтерей - ЦК на БКП и ДС . Тези хора на практика притежават България , откраднаха я от народа и тенденциозно затриват населението .
    На избори народа нищо не избира , това се нарича прикрита диктатура и минава само при много тъп и страхлив народ , народ с робски дух . Време е за народния съд и никой да не се отърве .
  • 13 бай кръстан

    28 3 Отговор
    ГЕРБ се самоубиха , власт ли нямаха , пари ли нямаха , че удариха народа по най важното -доходи,коли,данъци. До тук бяха!!!
  • 14 ГОСТ

    16 6 Отговор
    НАВРЕМЕТО ЕДИН БЕШЕ КАЗАЛ....,,НАЙ-ДОБРЕ ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ...."И БЕШЕ ПРАВ !!!

    Коментиран от #15, #24

  • 15 Сашо

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "ГОСТ":

    Да господин партиен трол , така каза ония боклук навремето . Използват българи срещу българи . Също като едни гадни паразити и вируси използват гостоприемника срещу него самия самия . Сега е същото използват българските - ДАНС , съд , прокуратура и полиция срещу българите . Само армията дето не са вдигнали , но това няма как да се завоалира и затова не го правят . Народа спи .........

    Коментиран от #17

  • 16 Булшитс

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "И АЗ":

    И с големи и с шарени букви да го напишеш пак ще си е смешно хахаха
  • 17 ОНЯ СЪЩИЯ

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сашо":

    ДАЙ ГО ПО-КРОТКО сашко....АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ,АЗ НЕ СЪМ НИХИЛИСТ,АЗ НЕ СЪМ АНАРХИСТ...АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК....
    НАЛИ СЕ СЕЩАШ КОЙ ПЕЕШЕ ТАЗИ ПЕСЕН...
    МОМЕНТА БЕШЕ ИЗПУСНАТ ПРЕЗ 89 -А...
    И ТОГАВА ТАНКОВЕТЕ ЩЯХА ДА СЛОЖАТ ВСИЧКИ НА МЯСТОТО ИМ...КАКВО МИ ЛАЕШ ТУК ,ЗА КОМУНИСТИ...ДС...СДС...СИНЬО-ЧЕРВЕНИ И ВСЯКАКВА ДРУГА ПАПЛАЧ....
    КУЧЕТТА ЛАЯТ,КЕРВАНА СИ ВЪРВИ....
    Е ТАКА Е И С ПРОТЕСТИТЕ....ВСИЧКО ЩЕ ОТШУМИ И ТАКА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДОКАТО САМИ СЕ ЗАТРИЕМ....
  • 18 Усмивката

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Симпатизан":

    Ако гласуваш за ГЕРБ сами за това да не дойдат комунистите на грешен път си
  • 19 Усмивката

    9 1 Отговор
    75% от ръководителите на "дясната" ГЕРБ са бивши комунисти - начело с лидера си, в наследницата на БКП - БСП са само 50%!
    BGNews

    Всички управляващи, цялата фалшива „алтернатива“, целият ни избор е между креатури на БКП. Историята се повтаря като фарс

    Флагманът на ЕНП в България, дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти - 3/4 от националното ръководство - Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков. В лявата БСП бившите комунисти са по-малко в процентно отношение - само 50%.

    Или по-простата математика показва, че

    Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство - Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при Бай Тошо.

    Това ли е дясното в България? Или и двете партии БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета с лика на Тато?

    Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от Тодор Живков:

    Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията
  • 20 Усмивката

    12 1 Отговор
    Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ

    Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител

    Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен

    Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията

    Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив

    Пламен Нунев – редови член на БКП

    Припомняме и извън управленските органи на ГЕРБ – „автентичната дясна“ партия, „единствена алтернатива на комунистите“ кой какъв е бил. Ето кратка справка:

    Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС.

    Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998).

    Сергей Игнатов – бивш министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП - Видин, ректор на соросовия Нов български университет.

    Аню Ангелов – бивш военен министър, партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП.
  • 21 Усмивката

    10 1 Отговор
    Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.

    Лиляна Павлова – внучка на партизанин от бригада „Чавдар“, по-късно с пост в БКП.

    Диана Ковачева – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП

    Да видим какво е положението в другите партии от управляващата коалиция

    ДБГ

    Меглена Кунева – съпруга на Андрей Пръмов, син на българския партизанин и политик от Българската комунистическа партия Иван Пръмов, тогава председател на Централния кооперативен съюз и народен представител, бивш министър и секретар на ЦК на БКП

    ДСБ

    Радан Кънев - син на член на БКП, директор на пристанище „Варна“ по времето на социализма

    ВМРО

    Красимир Каракачанов – доказан сътрудник на ДС с агентурно име Иван. Дядо му е бил един от сатрапите от Народния съд.

    АБВ

    Георги Първанов – доказан сътрудник на ДС с агентурно име Гоце, член на БКП от 1981 г.

    НФСБ

    Валери Симеонов - Баща му Симеон Балевски, от известната комунистическа фамилия Балевски, е полковник от запаса и запален комунист-активист. Самият Валери е бил кандидат-член на БКП

    БДЦ

    Христо Ковачки (всички останали са просто негови марионетки) - курсант във Висшето военно-артилерийско училище. Завършил в един от секретните университети в Ленинград специалност, достъпна само за хора от висшия ешелон и от разузнаването.

    Оказва се, че накъдето и да се обърнем, ни дебнат сенки от миналото. Всички управляващи, цялата фалшива „алтернатива“, целият ни избор е между креатури на БКП. Маскирани зад фалшива

    Коментиран от #22

  • 22 Румяна Костова

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Усмивката":

    Ами тогава те,бояджиите са по-страшни даже от онези,които са си останали верни на БКП (БСП).Има такава порода кариеристи,те винаги ще членуват там ,където има изгода ,имат просто сетива и интуиция да ги надушват тези работи.А ние пък е време да престанем да бъдем овце и да знаем за кого гласуваме.
  • 23 Чичо Дони

    3 0 Отговор
    Отърви ни от комунистите и техните наследници, защото “ Усмивката “ е прав! Сами не можеме, защото и ножът и сиренето е в тях!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГОСТ

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "АНОНИМЕН":

    ЗНАМ ,ЧЕ ПЕТЪР МЛАДЕНОВ Е ПРОИЗНЕСЪЛ ТАЗИ ФРАЗА...ДОРИ И ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО ПАК ЩЕШЕ ДА ИМА ЕФЕКТ АКО НАИСТИНА БЯХА ДОШЛИ ТАНКОВЕТЕ И ВСИЧКО СЕ БЕ РАЗВИЛО ПО РУМЪНСКИ СЦЕНАРИЙ....
  • 26 Мунчо

    3 1 Отговор
    __________________Д
    МАФИЯТА ГЕРБСП
    ------------------------------С
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 пищова

    2 0 Отговор
    не само падане от високо а да се заемат всички органи и пълни проверки какво си имал преди и какво си придобил след властта
  • 29 Марш

    0 1 Отговор
    И ко стана сега, данъка на колите не с до 30 процента на горе а на повечето коли с до 110 процента на горе айде да ни е честито гробаджийте разказаха играта на собствения си народ, балгодарско на кауните гласували за тях
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове