14 Ноември, 2018 20:10 3 910 47

Протест! Варна също "скочи" за поредна вечер

  • варна-
  • протест-
  • горива-
  • гориво-
  • стандарт на живот

Над 400 души се събраха в центъра на морската столица

Протест! Варна също "скочи" за поредна вечер - 1
Снимки: БТА

Повече от 400 души изялзоха на пореден протест във Варна. Почти един час след като се събраха пред Катедралния храм, протестиращите в морската столица блокираха движението на автомобили, предаде Радио "Фокус"-Варна.

Протестът отново е подкрепен от представители на мотоклубовете в града, които поведоха с моторите си множеството по бул. "Мария Луиза".

Със скандирания, "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към сградата на Общината. Много от присъстващите носят трибагреници и плакати.

Протест! Варна също "скочи" за поредна вечер

Както и в много други големи градове у нас, така и във Варна демонстрантите се възпротивиха срещу високите цени на горивата, ниския стандарт на живот и корупцията в държавните институции.

Част от гражданите настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов и цялото правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милчо

    38 6 Отговор
    С протести срещу брутална тоталитарна мафия школувана в Москва не се тръгва . За 29 години не разбрахте ли че държавата те са я заграбили , а вас ви унищожават . Колко останахте ? Селата са пусти и пълни с цигани . Тези пост-комунистически катили са виновни за милиони неродени българи заради умишлената политиката на геноцид и лично облагодетелстване . И имали още някой неразбрал че "ТЕ" никога не са падали от власт , СДС беше техен проект , техни са и абсолютно всички партии в парламента .

    Коментиран от #2, #5, #16, #38

  • 2 сурат тефтер

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Милчо":

    Драги, те са школували колкото читателя на Винету, обаче с образование мъдрост не се постига, нямат никаква представа от дуннята и реално се превръщат в дъндунещи говорители. Затова и по телевизията дават радио. Дрън-дрън-дрън.
  • 3 Гого

    14 22 Отговор
    Брее,400 човека, много народ,бе...
  • 4 681 БГ

    28 8 Отговор
    Герберите долу!!!!Тиквата и Цецо Ц. в ЗАТВОРА !!!! ГЕРБ - Глад, Мизерия, Безпаричие !!!

    Коментиран от #30

  • 5 А с какво се тръгва?

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Милчо":

    С наведена главица?! И пак , дий, воле, Дий...

    Коментиран от #34

  • 6 Една българка

    16 19 Отговор
    400 души не са Варна.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Изстрадал поданик на ЕС

    20 14 Отговор

    До коментар #6 от "Една българка":

    Не са Варна ама като бяха големите протести срещу сметките за ТОК и се събираха хиляди, какво стана?! - ТИМаджийте ходеха, сред протестиращите и биеха всеки с плакат против ТИМ. Еее, видеото от побоя на момче, което се опита да защити старец с плакат против ТИМ още е в тубата, а на 5 метра от тях полицая гузно гледа настрани! После тоя същия полицай се оказа, че е уволнен под обществения натиск и видеото, което го уличаваше, ЗА ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕН В ОХРАНА НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ!!!! После Пламен Горанов се самозапали и почина от раните си на 3 март, а неговите думи бяха: "ДОЛУ ТИМ"!!! ха, сега се чуди защо има 400 човека - тея са най-смелите и утре ще се събудят с призовки! Варна е феодална област на ТИМ и няма сила, която да го промени...

    Коментиран от #10, #11, #40, #44

  • 9 Byg

    5 16 Отговор
    400 с 100 те журналя които да ги раздухват по медиите.Смях
  • 10 Дивергент

    4 19 Отговор

    До коментар #8 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    За какво говориш , искате да чупите държавата , а треперите срещу групировка. Или щото дтржавата не бие и сте силни , така ли да го разбираме.

    Коментиран от #12, #19, #21

  • 11 гост

    30 2 Отговор

    До коментар #8 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    Няма сила ли ? Когато тръгне народа , него няма сила която да го спре . Но трябва да е народ с достойнство , не робски и страхлив като българския . Рано или късно това ще се случи , дали с вътрешна самоорганизаця , дали с подпомагане , но промяна е нужна защото народа изчезва от собствената си държава . А България колкото и да е орязана териториално е райско кътче с огромни ресурси , тук всичко може да се прави , а народа едва свързва двата края и е направен роб в собствената си страна .
  • 12 Варна

    26 11 Отговор

    До коментар #10 от "Дивергент":

    Късно се включвам, но пък за това ще ти кажа, че говориш глупости. Онзи на който репликираш и той говори тъпотии. По време на протестите 2013 имаше една събота където протестиращите бяхме около 80 000 души. Освен това когато тълпата слезе през офиса на ТИМ и крещеше озверяла и им натроши стъклата на офисите после на мутрите се криха няколко месеца. Трето! Когато крещяхме "Долу ТИМ" хюмнето Цветан Цветанов излезе по БТВ да обяснява, че те работели с ТИМ много добре и не ги намира ли за мафиоти! София има късмет че е на другият край на страната иначе... - Щеше да се лее кръв на жълтите павета. Така или иначе протестите продължават! И трябва да е! Селянина от Банкя съсипа градът ми и трябва да бъде наказан!

    Коментиран от #20, #31

  • 13 Гост

    5 22 Отговор
    ВАРНА=ТИМ=РУСИЯ=БСП

    Коментиран от #24

  • 14 Реалист

    3 21 Отговор
    Аре стига глупости - 200 дрифтарчета и няколко донора. А отстрани червените катили се подсмихват. ТИМ ще залезе като ритне камбаната генерала - закрилник който ги създаде. Още малко му остава но се е вкопчил в живота дъртака... Също като в рашка - като умре путлер.
  • 15 стареца

    5 14 Отговор
    интересно какво ли още ще сътворят нещастниците от БСП
  • 16 Сдерта

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Милчо":

    Точно така е! Има много заблудени които вярват, ме има разлика между сегашните партии, не няма разлика между герб и бсп и другите. Трябваше навремето да постъпим като румънците с чаушешко...

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Йонко

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сдерта":

    И сега не е късно и утре пак не е .
  • 18 Та за румънските роми

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Сдерта":

    Да те осветля! Те ни се подиграваха и ни продаваха нашите помощи на женският пазар в София! Освен това обираха балъци, рибки лакоми с гумените кръгчета- тука има, тука няма! Николае Чаушеско го уби Горбачов, защото румънеца не се съгласи да си ходи!
  • 19 Държавата сме ние

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дивергент":

    Народът!
  • 20 Не им, по точно не му

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Варна":

    Се връзвай! Това е един и същ човек!
  • 21 Пенсионер ли си?

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дивергент":

    По болест? Каква ти е диагнозата? Грижиш ли се за себе си и близките си?
  • 22 filo

    5 10 Отговор
    Мале какви протести, направо се притесних. Само не одобрявам, че полицията не бие за затваряне на пътища, което е абсолютно незаконно и влияе на живота на много повече хора отколкото са на платения протест. Бой и санкции за протестърите, да го д....
  • 23 Тихата вода е най- дълбока

    10 1 Отговор
    И властта го знае! Има много точна информация! Бунтът зрее, като лавина е, но някакви молоумници, тук пишещи, са в заблуда! Кои са доволните, от живота си, в България? Колко са?

    Коментиран от #29

  • 24 Галата

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Много си далеч от нещата. Във Варна живят остатъците от северна България.Преди да заминат на запад или кораб.Живеят рускоговорящи които ни имат за западна Европа и нещо като курорт за 6 месеца.Купуват и продават апартаменти и плащат местен данък.Тези не са доволни от президентите си
  • 25 onq s konq

    3 5 Отговор
    Брао Варна-"КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН"!

    Коментиран от #33

  • 26 СТАРОТО

    5 8 Отговор
    леле ,че много варненци скочили от мнгохилядното население на Варна хахаха !!! Няма ,ли да спрете с тези комунистически манипулации,бре червени боклуци??? А онзи плоскоглавия тъй наречен президент хахах не може да върже две приказки. Жива мъка е да го гледаш как се мъчи горкия да свърже две приказки а за две мисли още по-вече хахаха . Не можаха ,личервените бабички да си намерят някой по-читав елемент а се спряха на този ФАТМАК ???

    Коментиран от #28

  • 27 СТАРОТО

    5 4 Отговор
    .....над четиристотин души скочили от многохилядното население на Варна хахаха абре червени боклуци не можахте ,ли да извадите още пари та да платите на още стотина души да излезат на площада против ГЕРБ ??? хахаха Ясно -варненци не са глупави ,браво,браво!
  • 28 filo

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "СТАРОТО":

    Като се има в предвид, че му казват в слушалката какво да говори завалията.
  • 29 filo

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тихата вода е най- дълбока":

    Такива коментари и преди съм ги чувал, направо се разчистват. С такъв матрял никва промяна никога няма да има
  • 30 СТАРОТО

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "681 БГ":

    хахаха и къде видя ГЛАД„МИЗЕРИЯ иБЕЗПАРИЧИЕ??? Сигурно когато не можеш да се разминеш с коли сигурно,когато не можеш да носиш пълните си сакове с храни и деликатеси и жена ти всеки месец си купува нови обувки и нови дрехи,ли??? Бе вие червените мекерета така ли ще отгледате децата си -да ги научите и те да лъжат като вас,продажни мекерета . СРАМ за България сте руски продажници!!!
  • 31 Кайчо

    1 11 Отговор

    До коментар #12 от "Варна":

    Не съм запознат с "офиса на ТИМ" освен ако не ми говориш за Община Варна или сградата на "Администрацията" в к.к. св.св. Константин и Елена, където на първи етаж се намира "Участък “Полиция” при Пето РУ-Варна и винаги има едно Сузики на ТИМ с двама бръснати катила, дето гледат ЛОШО и всеки ден помпят кофички и набирания на уредите пред хотел "Росица". Разхождам си кучетата да се изходят на поляните в ТИМаджийската столица, нали Константин и Елена им се води "топло място" на ТИМ - там всичко е тяхно!
  • 32 Тръмп

    2 2 Отговор
    Рокерите на Путин!!:):)Как завут рокер по рускамо???:):):)ИЖ-то на Путин е по-добро от Харлито на Дони!!:):):)
  • 33 Изстрадал поданик на ЕС

    3 9 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Стояне, айде с Ани, Дошо, Диди, стратокастрирания, юриста и другите "козяшки" инструктажи, да я пропуснете темата за Варна. Тука ТИМ ни стига да ни унижава дисциплинарно и да ни напомня, че сме длъжни да търкаме колената и да бием челото в земята. Не са ли ви казали, че умиращите не ги бият и не им се подиграват?! Дано да сме живи да видим как стадион "Дупката" го завършват, че да отида на концерт или състезание по лека атлетика, а тооо като кажеш "стадион" и всичките си мислят за футбол - дотам ни докара чалгата и капитализЪма (((

    Коментиран от #43

  • 34 Милчо

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "А с какво се тръгва?":

    Ако не си от онези прословути 80 % , ще знаеш с какво се тръгва .
  • 35 Шофьор

    4 1 Отговор
    Трябва от време на време да се излиза на улицата. Има ефект, временен, но има!
  • 36 ХА ХА ХА

    5 2 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОПАГАНДИ С РУСКИ КОПЕЙКИ , НО ТЕ СТИГНАХА САМО ЗА ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ , ЗАЩОТО КОМУНИЗМА Е ЗА ЛЕНТЯИ И НЕКАДЪРНИЦИ !

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 анти коми

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Милчо":

    Милчо, бате, това е ясно на доста хора, за съжаление има все още индивиди, които говорят за демокрация, за сдс, за някакви партии, което е комично, на фона на тоталния монопол на БКП във всички сфери на живота, зависими медии, корумпирани и неефективни институции, необективно правосъдие, беззаконие и още много други неща, нагледахме се на простотия и кражби, ами писна ни от лакоми комунета, които се правят на луди и демократични. Иначе, само армия ги оправя комунетата, разбират само от бой, нищо друго.
  • 39 Сссерем

    5 1 Отговор
    400 по 20,значи бенчо и компания са олекнали с 8 бона.
  • 40 Мишо

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    Много наивно си се вързал на това фейк видео. Такива материали имат за цел да отклоняват вниманието от ежедневните проблеми на хората хвърляйки вината към друг. Те се режисират специално и явно имат ефект, щом си се хванал толкова лесно.
  • 41 Къде 400

    4 0 Отговор
    Като гледам са не повече от 100 човека, ама нали трябва и журналистите да си окрасят малко историята, че иначе не си заслужава писането на статия.
  • 42 Силви

    4 0 Отговор
    Нека протестират хората и дано има някакъв ефект, за да можем да си влезнем в нормалния ритъм на ежедневието и да се прибираме по-лесно по къщите си след работа.
  • 43 Стоичков

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    Как направи връзка между цитирам "чалгата и капитализЪма" с футбола? Взе да ми идва малко повече безмозъчната комунистическа пропаганда. Ставате все по-малко и скоро няма да ви слушаме/четем безсмислените мнения. И в отговор на глуповатото ти мнение ще кажа, че има и интелигентни хора, които харесват футбол, без да слушат чалга и да пият ракия от ранни зори. Има хора, които се радват, че все пак Варна ще има модерен стадион, на който ще се провеждат всякакви спортни мероприятия. Живеем в свободна страна, когато не ти харесва даден спорт просто не го гледаш, а не даваш съвети на другите онлайн.
  • 44 Мария

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    Ма, много знаеш кой кога е уволнен и къде е назначен след това? Звездите ли ти го говорят или някоя "черна дупка"?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ЪРП

    3 0 Отговор
    ВРЕМЕ Е ПОЛИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕСТАНЕ ДА БЪДЕ ЛИЧНАТА ПРЕТОРИАНСКА ГВАРДИЯ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ И ДА ЗАПОЧНАТ ДА МИСЛЯТ СЪС СИВОТО ВЕЩЕСТВО В ГЛАВИТЕ СИ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ И КЪДЕ СЕ НАМИРАТ В КОЯ ДЪРЖАВА, В КОЙ КОНТИНЕНТ!!!!!! ПОЛИЦАИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ДАДЪТ СМЕТКА, ЧЕ ТОВА КОЕТО ВЪРШАТ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ОТ КЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ!!!!!!!!!......ЗАЩОТО ВСЕКИ ГРАЖДАНИН, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЕ САМИТЕ ИМАТ ПРАВО ДА СЕ БОРЯТ ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА ТЯХ И НА ДЕЦАТА СИ, КОГАТО СА СВИДЕТЕЛИ НА ОТКРОВЕННИ ПРЕСТЪПНИ И КОРУПЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ ОТ ШАЙКАТА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ!!!!!!!!!!....ЗАЩОТО ОТ ТОВА ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО В КАКВА ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗРАСТНАТ И ДЕЦАТА НА ПОЛИЦАИТЕ В БЪЛГАРИЯ!?!!......НЕ Е ЛОШО ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ ЩЕ БЪДТ ЛИЧНАТА ПРЕТОРИАНСКА ГВАРДИЯ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ИЛИ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА И ПРАВАТА ИМ ЗАКОННО!!!......А, НЕ ДА ИМ НАРУШАВАТ ДАДЕНИТЕ ОТ ВЪРХОВНИЯ ЗАКОН - КОНСТИТУЦИЯТА ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!!....ТОЗИ БУДЕН НАРОД СЕ ГРИЖИ ЗА ДОБРОТО БЪДЕЩЕ И НА ДЕЦАТА НА ПОЛИЦАИТЕ, АКО ТОВА НЕ ИМ Е ЯСНО ОЩЕ!!!!!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове