Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 10:33 2 795 34

Забраниха протестното автошествие в Смолян

  • протест-
  • смолян-
  • автошествие-
  • николай мелемов

Кметът Николай Мелемов си навлече гнева на местните граждани

Забраниха протестното автошествие в Смолян - 1
Снимка: БТА

Забраниха готвеното за събота протестно автошествие в Смолян против високите цени на горивата и ниския стандарт на живот в страната. Информацията беше споделена от организаторите на протеста, които планираха в събота от 15:00 ч. да се съберат на кръстовището за Пампорово-Стойките и Смолян, след което да преминат в колона през целия град.

Съобщението за забраната предизвика вълна от недоволство от страна на потребителите в социалните мрежи, където бе разпространено част от писмото на кмета на община Смолян Николай Мелемов.

Недоволството бе изцяло срещу градоначалника, като в последствие стана ясно, че отговорът му към организаторите е въз основа на забрана, която идва от шефа на Областното пътно управление в Смолян.

Забраниха протестното автошествие в Смолян

Малко по-късно от Община Смолян отговориха, че самият протест не е забранен, а само автошествието, което, ако се проведе на път ІІІ-86 Смолян-Стойките, защото, според местната управа, "застрашава безопасността на движението и може да доведе до пострадали участници в движението, пътнотранспортни произшествия и спиране на движението".

Ето и цялото съобщение, публикувано на сайта на Община Смолян:

Публикуваната информация, че кметът Николай Мелемов е забранил планиран протест за 17 ноември т.г. в Смолян не отговаря на истината. Вероятно в социалните мрежи тенденциозно е публикувана само първата страница от въпросната заповед .

След като е получено уведомление от 13 ноември т.г., подадено от Емилиян Шехов и група момчета за организиране на граждански протест против високите цени на горивата чрез шествие с МПС, преминаване през града, блокиране на бензиностанции и затрудняване на движението по републиканска пътна мрежа ІІІ-86 Смолян-Стойките, община Смолян изпраща писмо до Областно пътно управление –Смолян.

С писмо до Общината от 14 ноември т.г., Областно пътно управление –Смолян не дава съгласие за изразяване на граждански протест в обхвата на републиканския път ІІІ-86 Смолян-Стойките, в чертите на град Смолян, защото се застрашава безопасността на движението и може да доведе до пострадали участници в движението, пътнотранспортни произшествия и спиране на движението. В писмото от Областното пътно управление –Смолян се посочват и съответните законови разпоредби.

Посочената пътна артерия е част от републиканската пътна мрежа. Тя се управлява от Агенция „Пътна инфраструктура” към МРРБ, респективно от Областно пътно управление –Смолян. Съгласно чл.9, ал.3 от Закона за движение по пътищата : „ Поставянето на предмети или извършването на дейност в обхвата на пътя, несвързани с предназначението му, може да става само след разрешение от собственика или администрацията, управляваща пътя”, което е извън правомощията на Кмета на общината.

По този повод кметът Николай Мелемов издава заповед, с която забранява провеждането на протеста с МПС и предлага протестът да се проведе на пл.”България”, Амфитеатъра пред РДТ „Николай Хайтов”, с начален час 15.00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербофоб

    60 5 Отговор
    Тези които нищо не спазват нямат право да забраняват!...Колкото да кметовете - скоро са избори!

    Коментиран от #19

  • 2 Guðmundsson

    7 78 Отговор
    Поевтиняха горивата и пак недоволни. Ами карайте на газ, бе! Извода е, че просто си търсят повод за да нарушават обществения ред. Това са хулигани.

    Коментиран от #5, #17, #28, #31, #34

  • 3 Язе

    7 65 Отговор
    Браво на кмета. Никакво разрешение за лумпенски протести.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бат Гошо

    35 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Кво разрешение бе хора-не ви трябва разрешение-Кмета да го д*ха!

    Коментиран от #25

  • 7 гостатук

    20 6 Отговор
    Какво разрешение бе хора-не ви трябва разрешение-Кмета да го д*ха!

    Коментиран от #12

  • 8 химлер

    26 6 Отговор
    я го строшете и запалете кметството довечера и ще разреши и да го ......................

    Коментиран от #10

  • 9 Всъщност

    6 36 Отговор
    Тези протести са меко казано смешни!

    Коментиран от #11

  • 10 Тръмп

    4 15 Отговор

    До коментар #8 от "химлер":

    Оди ти да правиш зулуми като си толко ербап,па да видим докъде ще стигнеш страхливецо???:):):)

    Коментиран от #27

  • 11 гост

    7 33 Отговор

    До коментар #9 от "Всъщност":

    Това са протести на платени лумпени.

    Коментиран от #26

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сатаната

    19 5 Отговор
    Ще ли те преизберат кмете?
  • 14 Рон Джереми

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тръмп":

    Тръмпи!Искам да та обичам!

    Коментиран от #15

  • 15 Тръмп

    3 10 Отговор

    До коментар #14 от "Рон Джереми":

    Ще изкараш някой долар,че рублата пада!!:):):)

    Коментиран от #16

  • 16 Рон Джереми

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тръмп":

    Нема нужда да ми плащаш!Ще те лющим безплатно!
  • 17 Гостилничаря

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Guðmundsson":

    Тролче, тъп ли си си природно или на тъп се правиш, толкова ли ти е къса мисловната нишка!!!??? Като ти чета простотиите, все едно слушам Тиквун - цените паднаха, те още искат мама си! Такива като тебе и него на плаца с маска на очите и куршум в празните тикви!!! Протестът е основно поради ниския стандарт на живот, понижаването на цените на горивата е хвърляне на прах в очите, замазване на положението, белким хората млъкнат! Основният проблем, който удобно се премълчава е бедността, докато тези свини са там, винаги ще сме бедни, те нямат интерес да живеем добре, винаги друг ще им е виновен за проблемите, винаги според тях всичко ще е наред! Чак да им се чудиш на хората, всичко им е Швейцария, те протестират!! Тъпи хора, начи, тц, тц, тц......
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 СссереМ

    6 18 Отговор

    До коментар #1 от "Гербофоб":

    Поредният хипер-активен червен трол продължава да бълва щуротии и пострекава към гражданско неподчинение което се наказва от НК със затвор от 2 до 8 години.Има си начини и средства за изразяване на волята и те се наричат ИЗБОРИ.

    Коментиран от #21, #33

  • 20 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    14 2 Отговор
    Българското робство в деиствие и е реално
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЪРП

    14 4 Отговор
    ВРЕМЕ Е ПОЛИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕСТАНЕ ДА БЪДЕ ЛИЧНАТА ПРЕТОРИАНСКА ГВАРДИЯ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ И ДА ЗАПОЧНАТ ДА МИСЛЯТ СЪС СИВОТО ВЕЩЕСТВО В ГЛАВИТЕ СИ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ И КЪДЕ СЕ НАМИРАТ В КОЯ ДЪРЖАВА, В КОЙ КОНТИНЕНТ!!!!!! ПОЛИЦАИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ДАДЪТ СМЕТКА, ЧЕ ТОВА КОЕТО ВЪРШАТ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ОТ КЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ!!!!!!!!!......ЗАЩОТО ВСЕКИ ГРАЖДАНИН, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЕ САМИТЕ ИМАТ ПРАВО ДА СЕ БОРЯТ ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА ТЯХ И НА ДЕЦАТА СИ, КОГАТО СА СВИДЕТЕЛИ НА ОТКРОВЕННИ ПРЕСТЪПНИ И КОРУПЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ ОТ ШАЙКАТА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ!!!!!!!!!!....ЗАЩОТО ОТ ТОВА ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО В КАКВА ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗРАСТНАТ И ДЕЦАТА НА ПОЛИЦАИТЕ В БЪЛГАРИЯ!?!!......НЕ Е ЛОШО ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ ЩЕ БЪДТ ЛИЧНАТА ПРЕТОРИАНСКА ГВАРДИЯ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ИЛИ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА И ПРАВАТА ИМ ЗАКОННО!!!......А, НЕ ДА ИМ НАРУШАВАТ ДАДЕНИТЕ ОТ ВЪРХОВНИЯ ЗАКОН - КОНСТИТУЦИЯТА ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!!....ТОЗИ БУДЕН НАРОД СЕ ГРИЖИ ЗА ДОБРОТО БЪДЕЩЕ И НА ДЕЦАТА НА ПОЛИЦАИТЕ, АКО ТОВА НЕ ИМ Е ЯСНО ОЩЕ!!!!!!!

    Коментиран от #24

  • 23 filo

    3 8 Отговор
    Обществото ли трябва да отговорно за стандарта на тоя или оня индивид. Разбира се, че не е така. Койтто знае може работи и има амбиции да се развива има добър стандарт, който ходи по платени протести и мисли, че всички, освен него са отговорни за благополучието му има да скача по площадите и да стои гладен
  • 24 filo

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "ЪРП":

    Кажи кое е противоконституционно бе протестърче, това че се опитват да си гледат работата ли. Не ми харесва, че са много меки и не бият такива дебили като теб, които се опитват да нарушават обществения ред.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 filo

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Точно така
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 щайн

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Guðmundsson":

    Не е вярно че цените са поднали.Във Варна руския монопол не сваля цените.
  • 29 Бай

    6 0 Отговор
    Всичко ни е скъпо ток,вода,отопление,ядене,здраве,вечеря в ресторант,почивка през лято и зима и ....... Трябва да протестираме пред фирмите за вдигане на заплатите!
  • 30 Димов

    5 0 Отговор
    "Забраниха готвеното за събота протестно автошествие." Недоволството е незаконно.
  • 31 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Guðmundsson":

    Хулиган ще викаш на хуя си.
  • 32 истината

    3 1 Отговор
    демонстрацията не върши работа въстание да се вдига после народен съд
  • 33 hmhmhm

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "СссереМ":

    живей си в кенафа и не се обаждай паразит такъв
  • 34 hmhmhm

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Guðmundsson":

    Не е само за горивата. Не е само за хляба не е само за здравеопазването не е само за образованието, а и за начина на живот. Все пак никой не те кара да ходиш никаде но после не се оплаквай
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове