Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 23:30 2 083 20

Миньорите излизат на митинг в Раднево

  • миньори-
  • раднево

 Той ще се проведе на 28 ноември

Миньорите излизат на митинг в Раднево - 1

Миньори и енергетици от организациите на КНСБ в комплекса „Марица Изток“ излизат на митинг в защита на работните си места. Той ще се проведе на 28 ноември в Раднево.

Това гласи декларация на синдикалните организации в Мини „Марица Изток“ и ТЕЦ „Марица-Изток“, изпратена до премиера, енергийния министър, ръководствата на двете дружества и кметовете в региона.

В проявата са поканени всички жители на Старозагорска област, както и градоначалниците на всички населени места, които ще бъдат засегнати от закриването на въгледобива в региона.

Причината за протеста е неяснотата около бъдещето на „енергийното сърце“ на България, осигуряващо 45 на сто от електроенергията в страната и работните места в комплекса и региона.

Те искат конструктивни мерки в кратък срок, придружени с анализ, които да доведат до реална перспектива за финансова стабилност на двете държавни дружества.

Миньори и енергетици настояват още за позиция на държавата за осигуряване бъдещото развитие на Комплекса до изчерпване на въглищните запаси, както и за нова енергийна стратегия с хоризонт 2030 - 2050 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 15 Отговор
    Това е работа на синдикатите.На тия и два пъти да им намалят заплатите пак няма да си намерят по-платена работа.Крайно време е да ги пострижат,че да се усетят.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Интересно

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Интересното е,че стачки правят само държавни служители.При частните фирми явно всичко е наред.
  • 3 КОЮ

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    виждам че давате компетентно мнение по въпроса ,айде сега ми споделете колко пъти сте влизали в рудника ??? Както е казал народа на чужд гръб и 100 тояги са малко , та така и вие . Работата в Мини МАрица Изток не е никак лека а заплащането за момента е на средно ниво , ако гледаме един компютърен специалист колко взема като цял ден си клати краката нашите заплати са нищожни . А ако ни пострижат както съветвате ще се осети в цялата страна .

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "КОЮ":

    Аз съм от Стара Загора и хич не ми пробутвай номера с бедните миньори и заплатите им.Там се влиза,както знаеш след като си платиш.Изключено е да се вмъкнеш без сериозни връзки.Нали така?Защо не вземеш и ти да си поклатиш краката пред някой компютър че да видим кой и какво ще ти плати.Там се иска акъл и знания,не като в марицата.А в Раднево би ли ми обяснил каква друга работа можеш намери изобщо.Ами в Стара Загора за тези пари?

    Коментиран от #9

  • 5 Pilot

    7 9 Отговор
    Я имай уважение на бачкаторите, ако брше толкова добър с компютъра нямаше да си в БГ.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Pilot":

    Пилоте предполагам само,че става въпрос за мене.Ама аз също съм бачкатор бе.Работя на смени на програмни машини.Не се правя на компютърен спец,ама без тях машината спира.А познавам спецове,дето програмират компютри.Още са тука,ама гледат навън.Те така.Ама на нас и през ум не ни минава да стачкуваме.По-добре направо багажа и в къщи.Всички частни фирми са така.Нали?
  • 7 Борба на ЕШЛЕМЕ !

    5 2 Отговор
    Наивна история ! История чете ли ТОЗ народ или е ТЪП като гъзъ на рейса ? Просто и да иска човек да им помогне, те си мислят че са прави.Най-трудно се освобождава ОНЗИ роб който мисли че е свободен ! Аз не съм го измислил. С Роби е пълна България !

    Коментиран от #8

  • 8 Гледам и не вярвам на ушите си

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Борба на ЕШЛЕМЕ !":

    Чета лозунг,след лозунг,както беше при комунизма.Все едно речта на президента онзи ден.Тегли една реч,с която нищо не каза.Тука,обаче се набляга на цинизъм и простотия.А какво е това ,,борба на ЕШЛЕМЕ''?Дори и да е на Ишлиме все пак е заплащане на парче.Що за борба и каква помощ?
  • 9 Миньорче

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Доста нежни момчета с "връзки" избягаха бързо , бързо от рудника , като видяха каква е работата . Не завиждайте на миньорите за заплатите ! Не коментирайте неща , които не са ви ясни !

    Коментиран от #11

  • 10 Кирил

    3 2 Отговор
    Ясно е че въглищарската енергетика си отива.никоя банка вече не финансира този бизнес.в други държави съвсем го спряха.тук ще се работи докато се намери алтернатива
  • 11 Енергетик

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Миньорче":

    Изобщо си нямаме идея защо в мариците се започва с връзки,плаща се подкуп с месеци и това е обществена тайна.Всъщност митинга е на всички енергетици нали?Изобщо в мариците няма връзкари нали?Заплатите им са малки даже.Не съм чувал енергетик да напусне сам.Чудя се и защо никъде другаде в областта не се заплаща на някой шеф за да започнеш работа изобщо.Вероятно другаде работят и пеят.А заплатите са като в мариците?
  • 12 Гнида

    6 0 Отговор
    Никъде не прочетох служителите да искат увеличение на заплати ! Притесняват се за бъдещето си респективно отрасъла .... А вие сте такива лицемери , че вместо да ги подкрепите , им завиждате !

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Хи хи

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гнида":

    Ако поискат увеличение на заплатите ,,Тиквата''може да покаже какви заплати вземат там.Тогава ще стане голям майтап.А иначе всички искаме сигурност и бъдеще и отрасли,обаче комунизма свърши и петилетките не се гарантират.
  • 14 Даа

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Гнида":

    Те не исат заплати,защото знааят че заплатите им са добри.Но въпреки това клатят държавата.Ние с несигурния сектор-частния ще го отнесем първи.Как да им помогна?
  • 15 КОЮ

    8 0 Отговор
    Продължавате да се въртите все около големите заплати - така понеже работя там и фиша ми в ръцете почвам да пиша Омз. 1463. Прослужено. 350. Нощен. 183 ангажирано. 140 извънреден над норма 80 това дават. Сега колко вземат. Дод 226 вноска социално осигуряване 217. Вноска упф. 57. Вноска здравно осигуряване 83 . Смятай

    Коментиран от #16

  • 16 Ами

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "КОЮ":

    На грубо 1600лв.Това минимума там.Предполагам,че си от администрацията или синдиката по-вероятно,защото ползваш термина служители.Ние бачкаторите си викаме работници или направо я караме по специалности.Че къде в Раднево викаш дават по-добри пари?Ами в Ст.Загора.?Еми като не ти оттърва напусни.Почни при частник.Ти си велик спец,а те такива търсят.После стачкувай.Мале каква заплата ще получиш.Смятай.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 А да

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Ами":

    Между другото ей тука под нас един юнак от мариците работи в сервиз и оправя брони на автомобили.Това след 12часа работа.Явно ги убиват от работа.Познавам един друг...ама не всички там са така де.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 свободата води народа

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "КОЮ":

    Ти какво му обръщаш внимание на този неумен? Явно работи за 500-600 лв. щом 1600 за работа в мина му се виждат много и се е задавил в пяна, че не може да докара и толкова.
    От мен имате едно рамо, така, че давайте - искайте. Колкото може повече. И 5000 да ви дадат. Имат, не е като да са бедни
  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    На условията които работят и това което извършват не им е леко така че нека ги подкрепим и за станем до тях. Аз лично не работя там за съжаление, но ги подкрепям!!! Вървете само напред и достойно си защитавате правата миньори!!!! Не малко са дали и колко човека могат да се пенсионират без заболявания. Някои от тях не успяват и да се класират, така че се замислете се граждани !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове