Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 17:18 1 158 9

Каракачанов: Кабинетът не трябва да приема пакта на ООН

  • красимир каракачанов-
  • пакт на оон-
  • оон

ДПС изрази позиция в подкрепа на пакта

"Не е възможно правителството да се отметне от решение на Коалиционния съвет. Това никога не се е случвало!"

Това заяви пред Епицентър.бг вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с информацията, че на днешното съвместното заседание на двете парламентарни комисии - по външна политика и по вътрешна сигурност правителството все пак е оставило отворена вратата за подкрепа на Пакта за миграцията.

Предстои правителството на Борисов да вземе решение, което трябва да е в синхрон с позицията на Коалиционния съвет, а тя е категорично ПРОТИВ България да подкрепи този пакт. Ако някой поставя това под съмнение, ние ще гласуваме против, подчерта Каракачанов, който дори не допуска този въпрос да бъде поставен отново.

"Аз ще гласувам против един такъв международен документ, от който ще произтекът за България бъдещи проблеми", заяви вицепремиерът.

Каракачанов не допуска, че ГЕРБ са били неискрени на Коалиционния съвет и е категоричен, че приетото там решение е задължително за правителството.

Фактът, че пред двете комисии външният министър Екатерина Захариева не е отговорила еднозначно на въпроса - ще подкрепи ли България пакта или не, и е избягала от въпросите на журналистите, Каракачанов коментира така: "Сигурно не е била запозната с решението на Коалиционния съвет,а и тя не отговаря за този пакт, който трябва да се движи от регионалното министерство".

На въпроса дали върху България се упражнява натиск така, както беше с Истанбулската конвенция, вицепремиерът отговори, че не допуска да има такъв натиск, след като САЩ са против Пакта, плюс редица европейски държави.

Ето и позицията на ВМРО, която е била изложена от Ангел Джамбазки по време на закесанието на Коалиционния съвет в понеделник:

"Глобалният пакт за миграцията предизвиква сериозни тревоги и основателни опасения. Под табелата "легална миграция" се отваря широко вратата на милиони ислямисти и икономически мигранти, които ще залеят Европа. Географското положение на България ни задължава да бъдем особено внимателни към подобни документ.

Приемането на Глобалния пакт би довел до катастрофални последици за българската държава. Той ще задължи България поради геополитическото ѝ положение да създаде пътища за редовна миграция. Нещо повече, предвид заложените изисквания всяка една страна ще трябва „задължително да приема, осигурява и гарантира всеки един бъдещ мигрант“ и съответно социалната ни система би рухнала. Средствата, които са събирани от всеки един български данъкоплатец, ще отиват за издръжка на един такъв несигурен поток от мигранти, като дори сепредвижда тези от тях, които нямат лични документи, да получават такива от приемащата държава и автоматично да могат да се ползват с правата на всеки български гражданин.

Подобен документ, който облечен под формата на юридически необвързващ пакт, заплашва подмяната на етническия състав както на българската държава, така и на цяла Европа. Държавите са заплашени от икономическа криза и колапс на социалните им системи.

С безпроблемното предоставяне на нови лични документи за самоличност на мигрантите се застрашава международната сигурност и широко се отварят вратите за нова вълна от терористични атаки.

Позицията, която българската държава следва да заеме, е отново същата като на Унгария, която отказа да подпише подобен документ, имащ за цел да възпрепятства възстановяването на политиката на Съюза за европейска сигурност."

Междувременно стана ясно каква е позицията на ДПС относно пакта за миграция на ООН. "Подкрепяме пакта", каза депутатът от ПГ на ДПС Имрен Мехмедова на съвместно заседание на парламентарните комисии по външна политика и по вътрешна сигурност и обществен ред.

„Документът е консултиран повече от 2 години“, обясни тя. „Пактът не е правнообвързващ. Документът е с добри практики, за защита на мигрантите ни“, заяви Имрен Мехмедова.

Имаше декларация от БСП за пакта за миграция на ООН - това показа двойното лице на една партия. Това каза пък председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Само в рамките на дни чухме доста неистини“, посочи той. „Минаха се всякакви граници с твърдения, че евродепутатите от БСП не са гласували за пакта. Имаше директно опровергаване на думите ми, че са подкрепили пакта“, заяви Цветан Цветанов. „Петър Курумбашев е участвал в гласуването и вчера отправяше обвинения, че говоря несъстоятелни неща“, посочи той.

„На 18 април в 12.13 часа Петър Курумбашев е направил гласуването си заедно със Сергей Станишев и Георги Пирински“, уточни Цветанов и благодари на ДПС за постоянната им позиция за пакта. „Петър Курумбашев може би ще намери възможност през медиите да се извини“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатаната

    13 4 Отговор
    Красимире, извини ме че не прочетох написаното, за друго исках да те питам. Как е детето, трябва вече да е пораснало, да ти е живо и здраво, как кое дете, онова дето направи на съученичката на твоята дъщеря, да не си забравил?
  • 2 толерантен

    2 10 Отговор
    Халал им простотии, щом махнаха "конвенцията", не рачиха "бежанци", от Меркел, махнаха от властта баш гадовете - психодесните, достовете, депесето... Сега и тоз парцал на ООН, ако изхвърлят...
  • 3 ВМРО

    14 4 Отговор
    Нашият тлъст русенски влах обича евра от косовари и шиптъри.
  • 4 1944

    12 2 Отговор
    оставка бе, боклуци!
  • 5 ха ха ха

    11 0 Отговор
    Тез от дпс са гаджали и затова са за тази гнусотия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Меркел":

    Сус ма джъдъ уруспу.
  • 8 Боко

    5 2 Отговор
    Кабинета требе да те освободи веднага!Ти си срам за демокрацията в БГ!
  • 9 Само питам

    0 2 Отговор
    Защо българите са толкова нетолерантни ? Мигрантите + ромите ще извадят България от демографската криза !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове