17 Ноември, 2018 20:23 3 104 37

Гърневски: ГЕРБ ще управлява още два мандата

  • герб-
  • спас гърневски-
  • оставки-
  • правителство-
  • управление

Депутатът изрази оптимизъм

Гърневски: ГЕРБ ще управлява още два мандата - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството няма да подава оставка, няма да има предсрочни избори и ГЕРБ ще управлява още два мандата. Това обяви депутатът, избран от гражданската квота на ГЕРБ Спас Гърневски В предаването по Канал 3. Той бе категоричен, че изявленията от страна на опозицията, че има вътрешни раздори и противоборства в партията не отговарят на истината.

„Парламентарната група никога не е била толкова единна. Тя твърдо стои зад премиера и наченки за вътрешен сблъсък са в главите само на някои определени хора. Но ГЕРБ не е „Позитано” 20”, обяви Гърневски. Относно сътресенията в коалиционните партньори от „Обединени патриоти” и оставката на вицепремиера Валери Симеонов, той изрази оптимизъм.

„Политика на ГЕРБ е да не се меси в отношенията на малката коалиция. Аз съм убеден, че ще си решат проблемите и това не е наша работа. Те изчистиха много неща и това ще изчистят. Управлението не е имало нужда от укрепване. Валери Симеонов направи един много сериозен морален акт. Той беше много добър вицепремиер, гонеше нещата си докрай. Неслучайно един от нашите ръководители обяви, че сега управлението ще стане по-работособно”, каза Гърневски и поясни, че недоволството от страна на майките на деца с увреждания и искането им за реформи е било справедливо.

Протестират обаче не само родителите на деца с увреждания, а в последните дни вече в няколко града се протестира и срещу цените на горивата и стандарта на живот. Ще се поддаде ли управлението под натиска на улицата? „Два пъти със счупената стомна, трети път няма. На два пъти премиерът Борисов с жест върна властта, остави топката на голлинията на протестиращите и на тези, които яхваха протеста. И двата пъти те, вместо да вкарат гол, връщаха топката. Трети път няма да има”, каза Гърневски и като аргумент даде, че се изпълнява стриктно програмата на управляващите.

„Не само се изпълнява, а преизпълнява”, обяви Гърневски и изтъкна икономическия растеж, увеличението на заплатите, намаляването на дълга, които са планирани не само в Бюджет 2019, а и в програмата до 2021 г. „Всички наблюдатели, синдикати, всички казват, че това е най-добрият бюджет в Прехода, който дава предпоставки и да бъде доразвит. Толкова е справедлив бюджета, че включително увеличава заплатата и на президента Радев, който критикува ГЕРБ”, каза още Гърневски.

Той потвърди, че позицията на ГЕРБ е, че протестите се организират и то от БСП. „Има редица публикации, които недвусмислено показват, че има сериозна организация – опит за организация на сериозен протест. Разбира се, че има хора, които протестират спонтанно. Има и такива, които имат основание за това – ето майките са пример за това.

Разполагаме с информация, според която БСП категорично участва в организацията. Става въпрос за маса градове и имена. Даже и г-жа Нинова от трибуната обясни, че остава малко време на управляващите и че тръгват сред хората. Казва „Идва 11 ноември, трябва да ги изметем”. Вече има намеци за метеж, за преврат, които са координирани с президента.

Като например речта на президента от миналата седмица – това бе превратаджийска реч”, каза Спас Гърневски и обясни защо смята речта за превратаджийска:.„Защото тази реч е абсолютно необоснована. Този човек, който няма тези правомощия по Конституция... Това е човек, който е избран с представителни функции. Той си позволи да критикува управляващи, съд, прокуратурата. На какво основание го прави, с какви правомощия. Излиза и критикува, а всъщност няма никакви задължения и правомощия”.

Спас Гърневски обясни, че лично е извел на дневен ред темата за организация на митинг в подкрепа на управляващите. „И на мен ми бе предложено дали да не бъде обсъдено в парламентарната група, дали не е редно при толкова необосновани предложения да излезем по най-демократичния начин да излезем на улицата с нашите привърженици”. Относно възможността за предсрочни парламентарни избори догодина Спас Гърневски се закани: „Не само няма да има предсрочни избори, а ще има най-малко още два мандата на това управление. Защото още два мандата ще са необходими, за да изведем хората до онзи средноевропейски стандарт на живот”, предаде Епицентър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пена

    81 6 Отговор
    Абе,ренегат,ти верваш ли си на думите които ръсиш,че искаш другите да ти поверват.
  • 2 DGD

    76 4 Отговор
    Взимай си другарю диазепама, че почваш много празни приказки да бълваш. По-кротичко.
  • 3 Чичо

    85 4 Отговор
    Другарю Гърневски, нещо сте се объркали. Време Ви е за пенсия. Следващата оставка - другарят Бойко Борисов
  • 4 Зара

    51 6 Отговор
    Ужас? По-добре е на Терминал 2 и...

    Коментиран от #14

  • 5 боцмана

    77 3 Отговор
    Ако се яви на едно състезание за най тъп човек , ще се класира втори , защото е толкова тъп , че ще го излъжат и няма да му дадат първото. Неговото мото е: – "шамар да е , аванта да е" Като кмет на Пловдив се оака до ушите , сега тръгнал България да оправя.

    Коментиран от #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хк+йххххйххх

    45 3 Отговор
    Края на България,
  • 8 Така де нека изчакаме докрай

    39 4 Отговор
    Аз мисля че греши гн. ГЪРНЕВСКИ,все пак резултатите ще покажат АКО СА ЧЕСТНИ разбира се .
    Има нови фигури на политическия пазар.
  • 9 Чакала

    55 4 Отговор
    Тоя герберски цървул кьорав ли е или не види какво става?! Вчера Симеонов си заоди, а утре - Борисов с цялата си свита! Писна ми от мародери! То не се издържа вече! Ще ни принудят оръжие да вадим и някоя проста тиква да гръмнем, та барем разберат, че народа не ги иска и да си ходят по живо по здраво, ама не къде да е, а зад решетките, където им е мястото на всички от най-продажното и крадливо правителство!

    Коментиран от #11

  • 10 897

    58 4 Отговор
    Герб нямат ни един довършен мандат всеки път си ходят гонени от народа и после отново печелят с фалшификация.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ХанкоБрат

    49 5 Отговор
    Само в Евро жендърският мюсюлмански съюз полицията надвишава правата на ГЕСТАПО. Само в това сататинско съюзче медиите пропагандират по поръчка и се приемат закони ограничаващи белите хора, докато изхранват талибано негърските орди с високите си данъци. Колкото по бързо БЪЛГАРИЯ напусне Еврохалифата, толкова по голям шанс има ние българите да оцелеем.
  • 13 555

    37 2 Отговор
    А уж дрогата беше забранена...
  • 14 Курни

    7 25 Отговор

    До коментар #4 от "Зара":

    Нееее , за вас терминал 1 и ...
  • 15 Курни

    5 46 Отговор
    ГЕРБ ще са пак първи , но Бойко може и да вземе стола на фатмака румен по нататък ...
  • 16 846

    45 2 Отговор
    Комуниста и бивш доносник на ДС Гърневски пак се изцепи. Ех мечти, мечти!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 999

    35 3 Отговор
    Понеже всички от ГЕРБ излезли пред телевизора да коментират положението в последно време се държат нагло мисля, че трябва да им докажем обратното!!! За това протести до дупка! - НИКАКВА МИЛОСТ! ОСТАВКА!
  • 21 Мдааа

    19 3 Отговор
    За жалост и аз си мисля, че Герб ще управлява още 2 мандата, защото имат милиарди за закупуване на тролове и протестъри, а най-важното е, че имат гласовете на държавните служители и техните близки, гласовете на бандитите, както и на голяма част от циганите. Ако не се съкратят 50% от държавните служители няма как Герб да загубят избори, защото държавните служители и техните близки им осигуряват около 700 000 избирателни гласа. Отделно имат подкрепата на всички фашисти от Германия и САЩ. Ако системата не се смени ГЕРБ си остава вечната партия, освен ако те не решат доброволно да сдадат властта
  • 22 Продължение

    32 4 Отговор
    Пратия ГЕРБ е създадена от фашистка фондация, която цели избиването и заличаването на българската нация. Най-вероятно Герб ще изкарат още 2 мандата, през които ще умрат около 1 милион български пенсионера, около 500 000 млади българи, а над 500 000 българи ще избягат от държавата. Така циганите ще станат мнозинство и след двата мандата на Герб ще дойде циганска власт, която ще прекръсти България и ще замени историята
  • 23 ТТТТН

    31 3 Отговор
    Това старо кумунде не знае направо ни кво става ни кво да говори.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ужас

    28 4 Отговор
    Ужас! Станахме като Северна Корея !
  • 26 Дрът Комунист

    23 3 Отговор
    Това е истински разговор, цитирам по памет. Когато Гърнето беше кмет: около 20 човека си чакат реда пред кметството в Пловдив да бъдат приети, в приемния час, с предварителна регистрация. Без да приеме нито един, кмета Гърневски се провикна от стълбите над главите на хората: Ей, Русьооо. Пали джипа и тука! Няколко жени се обадиха: Господин Гърневски, Къде така ? Отговор: Ще бутам Альоша! Ха ха ха! Колко ще се бавите, кмете? Не знам, докато издържа! Ха ха ха!
  • 27 Комшията

    31 3 Отговор
    Бай Спасе признай ни колко партии смени докато стигнеш до ГЕРБ, и след това ние ще ти кажем колко ти вярваме като стар лъжец.
  • 28 Мехмед бей

    14 3 Отговор
    Хора свиквайте с демокрацията сега на всякаде и всеки час има материал
  • 29 Хасанчо

    15 1 Отговор
    Още от 2020 година ще управляваш с мандата си само цигани. То хубу ,ама данъци от кого ще вземеш ? Всичкото познат Българин се Циганизира от бедност или от тарикътлък. Да не е прост да го дерете цял живот за да живуркате вие ,другарю Гербаджия. Вашите хора ежечастно измислят как да оберат народа с данъци,такси,налози,акцизи,застраховки ,глоби и т.н. ,защото така сте им наредили и затова някои даже измислени министерства получават. Обикновения човек е принуден да помисли за себе си като как да не ви даде за да преживее. Едните му намериха цаката чрез ограбване на социална система срещу глас ,други вечно безработни ама колкото да не плаща данъци,други закриха и продадоха уж фирми и все такивати ми хубави работи. Нарича се "Циганизация " и после няма да има вече оправия. За това казвам ,че ще останете само политиците и циганите.
  • 30 Дедо

    14 4 Отговор
    Герб отдавна е най-голямото свърталище на политически проститутки!..,А бай ви спас е най-дъртата и противна!
  • 31 Bahti

    5 0 Отговор
    Като чета уж новини, все едно иам зла халюция.
  • 32 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    Уважаеми коментатори !Всеки има право на изказ !! Според своя поглед върху живота ни и културата и възпитанието , което има, естествено...Само едно не ми е ясно и не проумявам- ЗАЩО НИКОЙ НЕ НАПИШЕ, ЗА КОГО И КАК ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА, ЧЕ КАТО ВЗЕМЕ ВЛАСТТА, ДА НИ ОПРАВИ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА ??? Да въведе ред и сигурност, да тръгнем в крак с "белите хора", да "излезем от блатото" , в което ни натикаха лукановци, костовци, разни псевдо-царе и прочие крадци на едро. И това 30 /тридесет/ години !?!? Вместо да има някакви облекчения за обикновения човек от данъци и прочие тегоби, вместо намаляване на държавната администрация, вместо нормална съдебна система, вместо сигурност и защита на редовия полицай от нападения на цигани и прочие примати.... от ден на ден става по-лошо. И тук виждаме изказване на един доказал се некадърник / по Вашата оценка/, който се тъкми да управлява, докато не "ритне камбаната" !?!? Тази арогантност идва вероятно само от увереността, с която са се въоръжили сегашните ни политици от всички партии, че ще бъдат "вечни" И за сега се оказват прави...Потомството им учи в престижни училища и университети и се връщат единствено тези, които се намърдват някъде на високи заплати и възлови за икономиката и политиката служби..Безчинстват над останалите малко българи в страната и са доволни от мизерията, съществуваща сред болшинството от хората. ДАЙТЕ АЛТЕРНАТИВА ! И хубаво е, тези които крещят : " Гласувайте, вашият глас е важен " не ми набиват,
  • 33 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    ..., че всичко зависи от мен самият !!!!
  • 34 Guðmundsson

    8 2 Отговор
    Аз като ви казвам, че ще има Борисов 4 и 5, вие не та не! А може и 6 да има знае ли се.
  • 35 Гого

    4 1 Отговор
    Еххххххххх мечтиииииииии.................
  • 36 Пламен

    5 1 Отговор
    Накрая някой нещо умно да каже и дано пасмината спре!
    Защо пасмина - сбор от малоумници, неграмотници, мързеливци, абе на един техен език - СВОЛАЧ!!!

    Коментиран от #37

  • 37 Бате Бойко

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пламен":

    Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове