Last news in Fakti

18 Ноември, 2018 12:07 1 527 10

Манолова за оставката: Победа за майките!

  • валери симеонов-
  • мая манолова-
  • майки-
  • оставка-
  • победа-
  • омбудсман

Тя коментира, че няма нищо лично към Валери Симеонов

Манолова за оставката: Победа за майките! - 1
Снимка: БТА

Смятам, че това е заслужена победа и безспорно е победа за протестиращите майки на деца с увреждания. Но всъщност това е победа за цялото гражданско общество. Това коментира омбудсманът Мая Манолова по повод оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

"Чрез този протест гражданите доказаха, че не могат да бъдат обиждани, че няма да се оставят да бъдат обиждани от институциите, от властта. И всъщност те показаха какви са истинските отношения граждани - власт, тоест кой на кого трябва да служи и кой с кого трябва да се съобразява . Не гражданите с власт имащите, а институциите и властта с гражданите", заяви Мая Манолова по БНТ.

Това е победа, която е много важна, но истинската победа на протестиращите майки, най-голямата победа ще се случи, когато техните искания бъдат изцяло изпълнени, категорична е Манолова.

Протестите, които наблюдаваме, имат своите сериозни социални основания, защото наистина социалната поносимост на последните решения на различни институции се превръща в социална непоносимост, коментира омбудсманът и допълни, че става дума и за цените на горивата, и за гражданската отговорност, и за данъците върху стари автомобили. "Това наистина е изпитание за бюджета на българските домакинства", обясни Манолова.

Тя коментира, че няма нищо лично към Валери Симеонов. "Моето отношение по отношение на начина, по който той се отнесе към майките, също беше публично обявено - това беше една недостойна постъпка", уточни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живите мъртви на България

    8 8 Отговор
    Браво на майките! Излиза, че децата в неравностойно положение ще ни спасят от мафията на политиците и от пълното ни изтребление. Жалко, тъжно и срамно за нас!
  • 2 onq s konq

    7 6 Отговор
    Хубаво че майките победиха,АМА ЩО НЕ ЧЕРПЯТ?Нещо повече-Те само смениха цвета на шалчетата си и ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОТЕСТА!
  • 3 🔴🔴🔴

    9 5 Отговор
    Сестра Галева стана омбудсман и и почерня задника... Като обслужваше в парламента мутрите техен омбудсман ли беше?
  • 4 СТАРОТО

    10 6 Отговор
    победата е на бабите и дядовците докато тъй наречените майки си пушеха цигарите и пречеха на движението на колите.Аси подръпваха и от скритите шишенца в дамските чанти -боже прости им сигурно са искали да се посгреят невинните душици на тъй наречения МАСОВ протест от двадесе-тридесет жени от двумилионна София.
  • 5 Гугъл

    4 3 Отговор
    Значи вече са си оправили положението. Нямат нужда от държавата и помощи! Трябва и да спрат да врякат!

    Коментиран от #8

  • 6 И тая е патка от системата

    4 2 Отговор
    Каква победа? едно "бушонче" подменено - Системата остава.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Карагенан (Е-407)

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гугъл":

    ....докато руската агентура в България не бъде неутрализирана, тези протести като воденичен камък ще ни тежът.
  • 9 Зайко Байко многознайко

    2 2 Отговор
    Бойко пудел си намери, кръсти го Валери! Валерката дълго се въртя докато намери път във власта, на Адолф Сидеров бе сол ташак, докато го натириха в глух сокак! Пудела Боков тъй лесно се не отказва, че сладък е кокалът горе във власта. Патриотари продажни , коалиции правят с лица до вчера смятани за врагове, днеска обаче зад ушите ги галят и слушат кротко, като малко дете! Цар Тиквоций се прави, че не разбира, но всъщност умело със тях си жонглира! Поставя ги, като пешки където си ще и се прави на глупав и не разбрал, когато се разрази някой скандал! Нали на Тато беше пазвантин и добър ученик, където трябва се снижава, като малък мъник. Когато е време време мъдър да играе на Царя Лъжец да подобава се старае! Така със селска хитрост и бандитско безцеремоние управлява ни "мъдро" в това беззаконие! Валерка, ако си истински патриот а не патриотар, настани военните и полицаите без пара, като дар! Да ама не ти стиска, че душата ти е вързана със сезал и келепиреца ще е от ден до пладне, "скъпи" селски сандал т.е. цървул! На това му се казва преразпределение на баницата, но по мутренски. Ясно е, че по същият начин и гелосаното Лице е получило БМФ. Сега едни бандити, се опитват да откраднат заграбеното от други бандити, тъй, като имат подкрепата на главният Бандит Б.Б. Експроприяция на експроприяторите! -:)
  • 10 чичо

    0 0 Отговор
    Победа на майките ама друг път.Победа на нашенския си ъпсурт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове