21 Ноември, 2018 10:51 2 161 19

Нахапаният от питбул професор: Като живо торпедо беше, устата му - като на теле

  • иван панов-
  • преводач-
  • питбул

Кучето му, което също е пострадало, в момента също е в лошо състояние и не иска да излиза на разходка

Пред Нова телевизия проф. Иво Панов, председател на Съюза на преводачите, показа снимки от нахапания си и окървавен крак, след като беше нападнат от питбул в столичния квартал „Овча купел“.

Питбулът изскача от храстите и атакува домашния любимец на Панов. Той казва, че е тръгнал в друга посока, за да раздели двете животни, след което стопанинът на другото куче извикал след него да се върне, докато го обиждал. „Обясних му, че моето куче е нахапано от неговото, то е стресирано и няма никаква логика да се върна, за да ги „оправим” – според термина на стопанина на питбула”, разказа още проф. Иво Панов. Той казва, че е недопустимо изобщо да има хора, които да обучават кучета, за да ги използват за нападение срещу хората.


Десет минути по-късно и от 50 метра разстояние, след като Панов прави забележка на човека да завърже агресивното животно, той му казва нещо и питбулът тръгва към него. Кучето го събаря на земята и го захапва за крака. По думите на Панов стопанинът на питбула просто прибрал животното си без да направи нищо, за да му помогне. Кучето му, което също е пострадало, в момента също е в лошо състояние и не иска да излиза на разходка.

„Става въпрос за самосъзнание, човек трябва да бъде отговорен, да знае как да отглежда едно животно, да го разхожда и да осигури безопасност на всички”, каза дресьорът Иван Пасков.

„Няма никакви специални изисквания към стопаните, които искат да отглеждат опасни породи кучета. Страшното е, когато хората обучават кучето в това да напада други хора, това е просто неразбираемо”, коментира д-р Марина Иванова, директор на Фондация „Четири лапи”. Тя разказа, че има държави, в които за отглеждането на определени породи кучета има определени изисквания и обучения.

Професорът разказа, че собственикът на животното сам го насъскал да го нападне. До свадата се стигнало, след като питбулът нахапал женското куче на Панов. Той тръгнал да го прибира и стопанинът на питбула се разкрещял грубо след него с думите „простак“ и „кретен“.

„На спринт питбулът тръгна към кучето ми, като живо торпедо беше“, каза пострадалият.

„Неприемливо е в XXI век да има такива хора, които да отглеждат кучета като оръжие срещу животни и срещу хора. Устата му е като на теле – огромна, с огромни зъби“, каза още проф. Иво Панов.

Собственикът на кучето е бил намерен от полицията, съставен му е протокол за предупреждение. Образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елементарно Уотсън

    33 0 Отговор
    Електошок ще усмири Питбул и всякакъв Бул.

    Хора, носете си електрошок, спестява доста нерви и излишни приказки!

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госта

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Елементарно Уотсън":

    Абсолютно подкрепям, или пък спрейовете против животни/хора.
  • 4 ники анабола

    29 0 Отговор
    Блъскат майка с количка, убиват деца, жени, старци на пешеходни пътеки, наказанието е УСЛОВНО, даже не влизат и в затвора.
    Насъскват си кучетата срещу хора, бойни породи, пак няма реакция, пак правосъдие ЛИПСВА!
    Цигани крадат, убиват, изнасилват постоянно, пак НЯМА РЕАКЦИЯ, няма правосъдие!?
    Никой не си мърда пръста, да създаде поне някаква елементарна сигурност, това е най-лесното!
    Всички "политици" са заети с кражбите, нямат време за промяна в законодателството, а съдиите са заети с подкупите и не ги интересува справедливостта.
    За това трябва да се протестира, не само за цената на бензина, а за да могат децата ни да ходят на училище без да ги прегази кола или да ги разкъса куче!

    Коментиран от #11

  • 5 Госта

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "ники анабола":

    Така е. Обаче сещаш ли се за онзи случай когато жена излиза от апартамента си и кучето на съседа и я напада, мъжа и излиза с нож и наръгва (или убива кучето) и после какво стана бяха го арестували човека (мисля че бяха го и глобили) за жестокост към животните, защо, защото е защитил живота на жена си.

    Коментиран от #8

  • 6 onq s konq

    2 22 Отговор
    Кучето било в лошо състояние та чак не искало да се разхожда???Тоя професор да не е отровен та да е отровил кутрето?Нищо не разбирам!

    Коментиран от #13, #15

  • 7 ники анабола

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Елементарно Уотсън":

    И защо трябва да си носим електрошокове и спрейове, пистолети!? Да не живеем на ивицата Газа!?
    На децата по един спрей против кучета, нож и патлак, да сме спокойно!?
    Просто трябва да се накарат ония уроди да вземат мерки, не само да гледат, с колко да вдигнат глобите и данъците.
    На работа ли ще ходим или ще се бием с кучета, цигани и агресивни шофьори, това го няма в нито една нормална държава.
  • 8 ники анабола

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госта":

    Знам само, че така не може да се живее нормално, тия случаи продължават с години, вече не се трае, трябва да се излиза на протести, не ми пука за скапаната им политика, искаме сигурност и спокойствие, за да ходим на работа и да им плащаме скапаните данъци на тия некадърници и мърши.
    Срамота, с едни кучета не може да се оправим, малоумни ли сме или какво, кучето стои над човека, над данъкоплатеца, не стига, че ни обират с данъци и такси, ами на всичкото отгоре ще ми защитават мастиите, когато става на въпрос за човешки живот.
    Тия безобразия трябва да спрат, кучета, цигани, побоища, особено разправиите на пътя, нелепите убийства на пешеходни пътеки, трябва да се работи по въпроса и да се изказва мнение по тези наболели теми и да се търси развитие, в противен случай си отиваме, като нация.
  • 9 гост

    18 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Собственикът на кучето е бил намерен от полицията, съставен му е протокол за предупреждение. - забележете, че нито е в ареста, нито му е отнето кучето, нищо. Отишли, писали му предупреждение, и то за пореден път, и пак нищо. Той затова го прави това, защото и преди го е правил и няма никакви последствия. МВР е проблем в момента, а не човека, защото хора има всякакви, психопати, шизофреници, агресори, но въпросът е какво прави контролният орган в един подобен случай. МВР другари питайте какво правят в САЩ, Англия, Холандия, Германия, Франция или др. нормална страна с такива индивиди и такова поведение. Май от затвора няма да излезе. А вие гордо си изтупвате ръцете с едно предупреждение. Смешници.
  • 10 Голям прос

    17 0 Отговор
    Ухапе ли ме, гърмя го и няма да ми дойде на ум за защитниците на животните. Държавата като не може да ги озапти тия мутри, ще трябва да се оправяме сами
  • 11 впечатлен

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "ники анабола":

    Е как да няма реакция? Циганите учили в помощни училища, следователно луди. Значи ще ги оправдаваме. Защото пребиват, изнасилват, но нищо не помнят. Само се мятат на първата възможна кола и бягат в Германия. Това е защото са луди и нищо не знаят. Сега са в психиатрията на затвора. Там ще ги полекуват малко, после ще ги оправдаят и отново ще убиват. Бащата, който уби детето си на една година и майка му. И той луд, нищо не помни, и той на лечение и после на свобода. Така че ето, прави се нещо, не е без хич! Нагли типове насъскват кучета, наричат хората простаци и кретени. В момента в България това е на мода. Навсякъде по форумите се псува, обиди се ръсят в изобилие. Страхотна държава, страхотни нрави! Е как да не ти е мило и драго да живееш в такава държава?!
  • 12 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 3 Отговор
    Ии ча па толкоз да доиде при нас у пирогов ше го опраиме
  • 13 Клюкар

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    😙😂😂😄🙄🙄🤔🤔
  • 14 От Пирдоп

    6 2 Отговор
    По един к --- м за кучето и стопанина! Аман от слободия
  • 15 Само отговарям

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ами то , като си куха лейка е нормално да не разбираш ...
  • 16 Пешо

    2 0 Отговор
    ако човека е малоумен и от нормална порода може да направи "живо торпедо", не е проблема в породата а материалът е такъв...психопрофилът на "гангстерът" с татосите насмъркан с амфети и държащ зло куче...пък не се знае и професорът кви ги е говорил, винаги има две гледни точки...
  • 17 001

    1 0 Отговор
    Кучетата са животни които трябва да бъдат вързани до колибата си в двор и точка
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове