Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 08:21 5 050 68

Домусчиев: Протестите са недопустими

  • кирил домусчиев-
  • криб-
  • протести

И аз мога да изляза със секретарките и чистачката, каза председателят на КРИБ

Работодателите и синдикатите са обсъдили аргументите за двуцифрен ръст от 15% на доходите в частния сектор, с който да се гарантира възможността за посрещането на по-високите цени на стоките и услугите от страна на българските граждани.

Това стана ясно след среща между синдикати и работодатели с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Вицепремиерът Томислав Дончев обясни, че на срещата с премиера Бойко Борисов са били обсъдени всички актуални, икономически и социални въпроси. Сред тях са въпросите за доходите на работещите и заетите в публичния и частния сектор, мерките които трябва да предприеме държавата за нуждите от квалифицирана работна сила, мерки в сферата на икономиката, енергетиката и други.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че през следващата година трябва да бъдат решени всички проблеми, които се поставят от хората.

Синдикалистът е на мнение, че има нужда тенденцията на ръст на доходите не само в бюджетния сектор, но и в частния да достигне между 12-15%. По думите му добрите новини от макрорамката за следващата година за увеличението на доходите е, че касае 1/5 от работещите българи.

Димитров подчерта, че заедно с колегата си от КТ "Подкрепа" Димитър Манолов са на мнение, че продължаващото увеличение от 12-15% на месечните възнаграждения от следващата година трябва да даде отговор на два въпроса.

Единият е доколко добре се разпределя растежът на икономиката и БВП, а другият е как се реагира на растящите цени на основни стоки и услуги, минали през инфлацията.

Посланието към всички фирми и организации е, че трябват по-високи заплати, които могат да гарантират справедливостта на разпределението на произведеното между бизнеса и труда и възможността да се посрещнат по-високите цени на стоките и услугите.

Втората тема, която е била обсъдена с премиера Бойко Борисов, е горещият пазар на труда и липсата на кадри. От КНСБ са на мнение, че трябва да се потърси начин, с който трайно да се привлекат няколко десетки хиляди работещи българи, които в момента живеят в Молдова и Украйна. Идеята е тези 120 000 души, които липсват от пазара на труда, да бъдат върнати обратно в България.

Третата тема, която е била засегната за следващата седмица, е енергетиката. От КНСБ обясниха, че на 3 декември ще започне срещата "Код 24" за климат и енергетиката, която се очаква да бъде представлявана от президента Румен Радев. Позицията на КНСБ е, че трябва да бъде запазен българският въгледобив и производство на ел. енергия от местни въглища.

Димитров призова държавният глава Румен Радев да бъде на нивото, на което синдикатите и работодателите очакват да бъде.

Председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев уточни, че работодателите и синдикатите са важни за функционирането за държавата, защото те осигуряват приходите и ръста на БВП. По думите му колкото повече приходи има в бюджета, толкова повече може да се даде на хората.

Според Домусчиев когато икономиката е добра, има много повече средства за разпределяне и харчене.

През последните две години има двуцифрен ръст на средната работна заплата, но според работодателите ръстът на средната работна заплата трябва да бъде съществен и през следващата година.
Заплатите в предприятията, които имат добра добавена стойност, ще растат значително, както и за специалистите, които искат да работят и имат необходимите знания и умения.

Основният проблем, според председателя на КРИБ е, че образованието, квалификацията и уменията на хората не са достатъчно добри, за да може да има още по-висок ръст на заплатите в страната. Работодателските и синдикалните организации настояват за подобрение в квалификацията на кадрите.

"Когато има един добър квалифициран служител, няма да има проблем да се даде по-висока заплата", констатира Домусчиев и добави, че хубавата новина от срещата с премиера е, че през следващата година ще има и продължаващо увеличение на средната работна заплата.

Домусчиев е на мнение, че протестите, които вървят в страната от малък брой хора са недопустими. По мнението на работодателите обаче трябва да се вземат необходимите мерки, за да могат протестите в страната да спрат.

Домусчиев заяви, че по логиката на протестиращите "той също би могъл да излезе със секретарките, счетоводителките и чистачките си, с които може да направи много по-голям митинг от над 200 човека, отколкото сегашният".

Домусчиев смята, че в държавата трябва стабилност и един служебен кабинет и нови избори няма да доведе до промяна на доходите на хората, както и на ръста на икономиката. Домусчиев призова всички политически партии да спрат с популистките си изказвания. По думите му има достатъчно приходи в страната, които могат да се разпределят правилно и да са колкото се може по-големи.

КРИБ иска стабилност, за да може бизнесът да си върши работата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Протестър

    152 3 Отговор
    Екскрементално същество.
  • 2 Сссерем

    15 152 Отговор
    Прав е човека,като се спъва бизнеса какви заплати какви пет искат лумпените.

    Коментиран от #11, #37, #47

  • 3 897

    152 7 Отговор
    Тоя почна много да си позволява напоследък за него няма ли да има проверка на капиталите? Или е момче на управляващите?

    Коментиран от #21, #36

  • 4 Plovdiv

    140 6 Отговор
    Haгло, крадливо герберастко влечуго, което в нормална страна щеше да чака смъртната си присъда за кражбите си!
  • 5 Peppi

    125 3 Отговор
    Ами да, по-добре е да ви оставим да си крадете на воля и спокойствие!
  • 6 антрашпиц

    90 4 Отговор
    Ади де.Излез срещу протеста де.Ще се радвам да работиш срещу себе си.
  • 7 българче

    109 6 Отговор
    Тоя се взе за фактор вече. Алооо, ти си НИКОЙ.
  • 8 Пиявица

    78 5 Отговор
    Как ли не се увъртат само и само да не барнат администрацията ни съответстваща на 50 милионна държава.Ако я съкратят ето откъде ще доидат недостигащите работници и средства за всичко друго.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ужас

    78 2 Отговор
    И твойто време идва! И ти ще лежиш в затвора, че и с кеф ще ви изхранваме мизерници!!
  • 13 бау

    75 1 Отговор
    Еиййй МАЗНИК ТИ ДА МЪЛЧИШ !!!
  • 14 Работещ бедняк

    75 1 Отговор
    Ама някой повярвали Ви бе
    работодатели ? С вашата ал-
    ност върнаахте държавата в
    19ти век.
  • 15 Бате СЕР ГЕИ

    67 2 Отговор
    Лиже, защото чака закон който да му опрости 50млн.А и колите му са нови и няма да плаща високи данъци .
  • 16 BG citizen

    56 1 Отговор
    ГЕЛ му е майката, хубаво да се намаже за да не се вижда какво е отдолу.
  • 17 BG citizen

    32 2 Отговор
    ГЕЛ му е майката, хубаво да се намаже за да не се вижда какво е отдолу.
  • 18 123

    12 43 Отговор
    Тук вече имаме разкритие! Истината излиза наяве, и тя е че над 50% от работещите са във частният сектор! Даже 50% са малко, сигурно 75% ! Е, аджеба, пита се в задачата, как правителството да увеличи заплатите в частният сектор? Пита се, защо никой не протестира срещу 'шефа с джипа', а реве срещу държавата? Пита се, защо масово се осигуряват на минималната, а остатъка е в плик? Това не е ли измама с цел по високи доходи? И няма ли същите, които се осигуряват на минималната, а вземат повече, след 30 години да излязат на улицата заради ниски пенсии? Протестите може и да са основателни, но са насочени към грешната страна! Я 1000 души от някои от заводите да излязат и да поискат по високи заплати! Това вече ще е протест! А не шайка пубери, безработни, и с мазоли от игрални конзоли, да се мандахерцат насам натам, и смело да реват че искали по добър живот! А, ко речи!

    Коментиран от #39, #68

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Миризлив Пор

    42 2 Отговор
    Квалифицирани хора има НО не желаят да работят за тези заплати, работят там където им плащат по-добре т.е. не за г-на Домусчиев. Отделно има таван на заплатите - заплата на общ работник и тази на инженера се различава с 20-30% как ще стимулираш един човек да учи, да се развива и да поема отговорност със всички последици от това - като може просто да чопли семки, пие бира и виси в фейса за почти същите пари? Направете заплатите на квалифицирания персонал поне 2-но на тези на неквалифицирания и ще видите колко народ просто заема по-ниски длъжности защото е по-изгодно.
  • 21 Криб

    54 1 Отговор

    До коментар #3 от "897":

    Наглото изказване, показва какво е отношението към работещите хора, които се експлоатират в тази държава. Защо не си задават въпроса къде отиде работната ръка и се чудят кой да им работи?! Това гнусно изказване ще е катализатор да не спира протестаи интересно защо не му търсят сметка за приватизация та на бмф.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Запознат

    38 3 Отговор
    Точните думи които използва бяха-УЛИЦАТА НЯМА ПРАВО ДА РЕШАВА КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА!!
  • 24 рептил

    34 2 Отговор
    Е кой е той да решава какво е допустимо?Да излиза!Кой му пречи?
  • 25 гост

    6 45 Отговор
    Може и да не го харесвам Домусчиев, но тук е напълно прав.

    Коментиран от #26

  • 26 Усмивката

    29 2 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    В смисъл ,че не си влюбен в него ли.Какво ни интересува твоята ориентация.Изчисти си агентурното минало ,покай се и не си навирай нежните части в народните дела
  • 27 ха ха ха

    34 0 Отговор
    олеле какви очички-народът има пълното право да решава кой да управлява и ти драги, няма да ни управляваш!П
  • 28 Branca

    32 1 Отговор
    Протестите са напълно допустими дори и само за да може най-накрая тази държава да се отърве от ГРОБарската чума.
  • 29 Стамат

    30 1 Отговор
    Нямало квалифицирани работници. Ами то имаше и още ги има но вече не работят за България.Колко години тази утре..пка и аверите му лобираха заплатите да се натискат надолу за да печелят толкова много само той няколко човека .На запад средно 70%от печалбата на предприятие отива за заплати на служителите.Само в много ликвидни компании процента е по нисък .В България е точно обратното .Нека тоя каже колко дава за заплати и колко прибира той .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Усмивката

    22 0 Отговор

    До коментар #30 от "Усмивката":

    Народ който сваля портрета на Левски ,не заслужава свободата си
  • 32 Усмивката

    14 0 Отговор
    За това че е по угодно Левски да бъде хайдук,и непослушен рая ,думите съдържат и показват истинското величие което е Левски.Той помисля и какви ще са съдбините и след падането на султаната ,и кой ,как ще управлява и що да бъде едно справедливо и народно Отечество.
  • 33 ГосТ

    3 14 Отговор
    Факт е, че този е отворил поне реални работни места за квалифицирани кадри. Взе Биовет Пещера и не го разруши и доколкото разбрах от познати и фабрика за ензими ще прави в Ботевград (където е имало такава). Обаче това нищо не означава, трудно се експлоатират квалифицирани кадри батка. Трудно. Освен това тоя работи на ишлеме с протоколи за техници,така че пак говори клишета. Човече малко...като настигне литовския Fermentas, тогава да се прави на голям. Въпреки че Термофишър го глътна и него. Пак казвам, трябва да дойдат големите и да смачкат всички измекяри. При всички случаи заплатите ще са по големи и данъците към държавата-реални. Само това е спасението

    Коментиран от #34, #40

  • 34 Усмивката

    21 0 Отговор

    До коментар #33 от "ГосТ":

    Ако ще и половин България да изкупи. народа какво печели.Кой е луд да бяга от доброто.„Свестните у нас считат за луди,
    глупецът вредом всеки почита”....възкликва Ботев .
  • 35 възмутен

    21 1 Отговор
    Дясната ръка на Боко се изказа пак неподготвен заедно с глупаците от синдиката. Как може заплатаджии да се бъркат в реалната икономика. Те си нямат и представа от това как се прави бизнес.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 натовец

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сссерем":

    Какъв бизнесмен е тоя смешник. Ще слуша защото може да сподели съдбата на други като него. Първо защитаваше Симеонов сега Цвъцко. Боклук.
  • 38 Batushka

    21 1 Отговор
    Национално отговорния капитал с комсомолска закваска...
  • 39 Пешо

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    Точно задължение на държавата е да няма заплати в пликове, да няма фалшиви осигуровки на МРЗ-чрез контрол, но тя е абдикирала и от това свое задължение, което чиновници - калинки не изпълняват.
  • 40 Иво

    19 1 Отговор

    До коментар #33 от "ГосТ":

    Този разруши автомобилния завод в Ловеч в буквалния смисъл - нарязаха го на скрап.
  • 41 АзСъм

    18 0 Отговор
    тая измет плати ли си неустойките?
  • 42 раза

    17 0 Отговор
    домус какво произвеждаш в антибиотика освен ибутоп.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ахаха

    22 0 Отговор
    Педерунгелчето пак дава акъли, ама нещо не важи!!! Вдигат с 10% цените на храни и после с 10% увеличават заплатите и го наричат прогрес??? Ми не е прогрес, а си е чисто изравняване на заплатата с цените!!! Прогрес е цените да останат на едно ниво, а заплатата да се увеличава и да дава възможност за повече консумация

    Коментиран от #48

  • 45 ддд

    18 1 Отговор
    Този наглец си мисли ,че като като работят за него , служителите му са роби и всички под строй , като овце могат да излязат и да викат: не искаме по-високи заплати, не искаме да си тръгва бойко, не ни интересува какво става в България, нито, че имаме бедни родители.
  • 46 айде дано

    17 0 Отговор
    Тоя "бизнесмен" трябва да заеме достойно място редом до Мишо Бирата!
  • 47 Валери

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сссерем":

    Хаха, ама ти верно или си луд или си платен. Нормален човек няма как да пише пръдните дето ти материализираш под формата на символи на екрана.
  • 48 Жоже

    12 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ахаха":

    Не е изравняване, защото при доказано по-високи цени отколкото доходи спрямо нормална държава те увеличават цените с около 20%, а доходите с около 15%, като независимо от тия увеличения всяка година имаме около 4-5% инфлация т.е. тука имаме реално голямо обедняване на вече бедни хора. Абе вие луди ли сте, че не го виждате това?
    Цените преди да влезем в ЕС бяха 2 пъти и нещо ПО-НИСКИ за много от хранителните продукти, услуги и други стоки, а заплатите бяха с около 50% по-ниски. Масово заплатите се въртяха около 600 лв тогава, а сега се въртят около 800 лв. Имаме реално обедняване с над 100% в рамките на тия години дето влязохме в ЕС и то само и единствено заради окрадените евро фондове, основен виновник за което е Боко и неговата клика, като тоя Домус Ага. Няма как да вземеш 50 милиона евро програма примерно и да даваш по 1000 лв заплата и да говориш, че си вдигнал стандарта при положение, че цените са увеличени в пъти, а ти си на огромна печалба от тия 50 милона евро понеже си орязал заплати и си използвал неквалифициран труд с некачествени материали. Значи тия нямат никакъв срам и капка останала съвест. Единсветното нещо дето може да ги накара да се замислят е каторга.
  • 49 С.В.

    3 5 Отговор
    Ей хора,не виждате ли колко сте неграмотни. Ко всичките ни бизнесмени у нас като коментиращите тук и 5 лв са ви много. Вички знаем как работи частният сектор - с мишеничества и яка експлоатация на работниците им. А колко от вас са завършили икономика? Ако съдим по правописа ви в коментарите вероятно имате начално образование. Вече започвам наистина искам нови избори, е тогава умниците дето непрекъснато реват ще видят какво е мизерия. Особено ако кака Ви Нинова и вземе власта. Напълно ще си го заслужите,но защо трябва да страдат и другите заради вашата тъпотия

    Коментиран от #52

  • 50 боцмана

    11 1 Отговор
    Защо не каже колко плаща на специалистите си от приватизирания БМФ , защото таксите , навлата и печалбите в цял свят са едни и същи , но когато опре до заплатите ние пак сме си на опашката.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Усмивката

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "С.В.":

    Аз го писах защо заслужаваме гжа Нинова но модератора втори път трие ....„Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. ”........цитирам Левски..Какво намери модератора нецензурно нямам обяснение.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Усмивката

    11 0 Отговор

    До коментар #53 от "пешо средния":

    Чистачката ,знам я .Има три деца ,работи при него щото няма къде да иде ,и е разведена и кавото и каже ще направи.Затова казвам.Времената под игото на султана и сега са едни и същи и ние го търпим.
  • 55 стоян георгиев

    10 0 Отговор
    домусчиев искал работници!!!!ами вади пара да даваш бе!!!!за мерцедес и за вила в ница имаш пара ,а възнагражденията ти се виждали високи!!!!и не лежи на тая мантра че ще доидат от чужбина милиони балъци да ти бачкат без пари!!!!не стане ли заплатата 1000 евро чисто хора от молдова и украина не чакаи!!!!егати смешниците еи!
  • 56 Хасанчо

    5 0 Отговор
    Благодарение на тези "синдикати" ще получите най-много половината от показаните цифри в проценти ,ама някой път. Може би след шестмесечното вече увеличение на цените. И какво става пак ? София примерно 70-100 лв и в малко градове- 28 лв. ако не ги изядът данъците щото не се знае кво става с увеличението на здравните с допълнителни такива. До кога и хилядите охранители ще си мълчат .За това ,че са в графата с минималните заплати от 510 лв заедно с чистачките които все споменавате. Те за да започнат работа според закона колко документи и на какви критерии отговарят ,та да са в тази графа и да се осигуряват масово на такива договори. Те ли като вземат пенсия ще трябва да протестират или тези дъртаци с пенсия от МВР и военни имащи вече пенсия се съгласяват и им е изгодно да са със 400 лв чиста заплата. А останалите младоци дето не могат да се приберат в къщи от работа за да изкарат 600 лв в градове като Варна. Дори и в тази сфера има разлика почти двойно със София. После що тоз обран ,онова инкасо думнато и кой СОД заглушили. Ми то и без заглушител с пенсии дето не чуват и виждат какво ще правите. За образовани работници и квалифицирани ревете. Всичките 120 000 Молдовци ще са такива ,щото те там нямат криза за кадри. Само автомобили, компютри и нови технологии се произвеждат там и те от това имат квалификация. Нашите не искат да работят защото ги мамите и държавата ги дои с данъци ,такси и глоби и всякакви цени ,не че ги няма. Ама сте мръсници и обезлюд
  • 57 Русенец

    8 1 Отговор
    Комунистическото синче явно е станало Фашист с натрупването на огромния си капитал ! Прав е Жельо Желев, че разликата между Комунизма и Фашизна са парите на управниците !
  • 58 Наблюдател

    9 0 Отговор
    Домус, недопустимо е твоето съществуване и на подобните ти боклуци.
  • 59 бсфн

    4 0 Отговор
    домусчиев само ибутоп ли произвеждаш в антибиотика Рз. или и амфитамини
  • 60 бомбата

    4 0 Отговор
    На тоя зализан делиормански смърдел няма ли кой да му тегли една попиляна молитва , пък и един як кьотек ще му дойде добе, че си е за трепане говедото алчно дори само заради БМФ и кво ли още лудогорско, не две приказки няма !
  • 61 752

    4 0 Отговор
    Бавна и мъчителна смърт, това заслужава гелосания
  • 62 волен сидеров

    5 0 Отговор
    .род-тоя се опита да съсипе цска и левски ,съсипва всички болни хора със скъпи лекарства и вируси за да си продава лекарствата-Сега съсипва и работника-този трябва да се изгони от България за винаги .
  • 63 възмутен

    4 0 Отговор
    Гелосан престъпник, колко плати на В. Симеонката, че се млъкна за 58 -те милиона, които дължиш на нас българите? ТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ТЕБ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА! СЕГА НАЧЕЛО С ТИКВАТА КРАДЕТЕ И БЕЗОБРАЗНИЧИТЕ, НО ВСИЧКО СИ ИМА КРАЙ!!!!!!
  • 64 16545

    2 0 Отговор
    домус взимай горанов и резервите на лудата гора и на протест ....само дет незнаем за какво ще протестиращ -- за това че още си на свобода а не в пандиза за укриване на данъци
  • 65 Сашко Диков ще ни разкаже повечко за

    3 0 Отговор
    Мазната ХИЕНА .
  • 66 поговорка

    3 0 Отговор
    Истината е простичка
    ,,сития не вярва на гладния,,
  • 67 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Я-а-а-а, в България имало и синдикати !? И точно след 30 /тридесет/ години "трябва да бъдат решени всички проблеми, които се поставят от хората" !! Синдикатите нищо не поставят, нищо не искат, нищо не могат..... Могат само да събират членски внос, "лидерите" и цялата администрация на синдикатите може да си получава редовно заплатата, а трудящите се / работниците и селяните/ кучета ги яли. Никой в тази тъй наречена държава не смее да произнесе дори думата "работник". Навсякъде само -служители и г-н Домусчиев иска да дава добро възнаграждение на "Служител" , не на работник..!!!
  • 68 no name no face no number

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    Да ти отговория ли как, смяна на системата и шефа с джипа в затвора и всичко ще е наред. Управление без партии и крадливи олигарси. Смяна на системата , взимане на решения с референдуми и то онлайн, защото са бързи и изгодни, от хакери само Бате се плаши, защото не му изнасят резултатите и се чуди какви лъжи да твори, че да оцелее. Българските ИТ специалисти са най- добрите те ще ни защитят. Избор на представители ,които ще осъществяват политиката на народа и тва е. Конституцията всички заедно ще я създадем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове