23 Ноември, 2018 10:01 2 918 23

Бесни столични таксиджии взимат крути мерки

  • таксиджии-
  • таксиметрови шофьори-
  • стоянка

Таксиметровите шофьори подготвят протести пред столична община

Таксиметровите водачи в София са започнали акция срещу автомобилите, които спират на стоянките им. Те облепят с хартии всяка от колите, паркирала на местата за таксита. Междувременно, националният таксиметров синдикат подготвя протести следващата седмица.

Краси Цветков работи като таксиметров шофьор от 11 години. Той е и един от инициаторите на акция „Такси стоянка". Идея, която доби голяма популярност в социалните мрежи.

„Ние обмислихме акцията така че да не нанасяме вреди на автомобилите на хората.
Нашата идея е да предизвикаме обществено внимание към един от проблемите ни. Спирането на коли на граждани на места предназначение за таксиметрови стоянки. Това ни поставя в невъзможност да работим по нормален начин. Съответно търпим санкции заради паркиране и изчакване на места, които не са регламентирани затова”, обясни Краси, пред БТВ.

Реакцията на потърпевшите му се струва положителна. „Всъщност там бяха 3 автомобила и водача на колата, която изцяло облепихме. Реагираха без никаква агресия. Доста позитивно. Ние не сме и търсили конфликт с хората. Всъщност останахме и заснехме реакцията на хората”, казва още Краси.

Според него обаче, проблемите на таксиметровите шофьори в страната не спират дотук. „Един от съществените проблеми е това, че сме принудени да работим под себестойност. Общината вече повече от 5 години не изпълнява едни свои задължения, които са и вменени със закон. А именно да определи минимални и максимални тарифи за населеното място”, посочи още таксиметровият шофьор.

Поради тези и други проблеми на таксиметровите шофьори, националният таксиметров синдикат подготвя протести пред столична община.

Другата седмица със сигурност сме пред общината за да извоюваме тези минимални тарифи, които са толкова необходими на бранша. Максимални тарифи в София са въведени 2011 г. Задължение е по закон тези тарифи да се актуализират всяка година. Няма актуализация. +. Въвеждането на минималните тарифи е задължения за столичния общински съвет, който той не изпълнява”, обясни Райна Димитрова от таксиметровия синдикат.

Междувременно акция "Такси стоянка" продължава, а материалите са подготвени! Определено ще продължи акцията докато успеем да засилим общественото внимание и вниманието на съответните институции към този проблем, категорични са таксиметровите шофьори.

А докато акцията на таксиметровите шофьори продължава, гражданите трябва да внимават къде паркират, за да не заварят автомобилът си, превърнат в такси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курти

    9 3 Отговор
    Ко каза ко ????
  • 2 874

    7 16 Отговор
    А на вас какво ви обещаха от Позитано,че като дойдат на власт,ще легализират поставянето на помпи в колите ви,или бензина ще поевтинее до 1,20 лв.?

    Коментиран от #5

  • 3 Къртев 🐓

    18 2 Отговор
    Общината е толкова заета с корупционните си схеми, че едва ли ще се занимава с некви таксиметрови стоянки.
  • 4 ТОА

    17 2 Отговор
    а срещу фалшивите им колеги - копарките, ква им е практиката?
  • 5 Тото Памата

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "874":

    Какво са ни обещали, не е работа за непросветените в тази сфера. Занимавай се със своите задължения и не си ври носа в чужди работи.
  • 6 Димов

    20 8 Отговор
    Аз да облепям ли с хартишки, разни таксита, спрели по тротоарите? Има знак за 3 или за 5 места за таксита, а те наспряли 25. Спират по тротоара пред детската градина. Майки с колички слизат по улицата, да ги заобикалят, и бутат количките по 100м по шосето, заради тия наглеци. Звънял съм на 112 да сезирам за нарушението. От там ми казват "Трябва да стоите там, да изчакате патрулката, да им посочите точно нарушителите." Викам ЩО? Те се виждат кои са спрели и къде. А оная ми отвръща "Ако откажете да съдействате, нищо не можем да направим." И туй то! Седях 35 мин да чакам патрула. 2 мин преди да дойдат, всички таксита запалиха и си тръгнаха наведнъж. Сякаш някой услужливо ги предупреди по лайките. Уж има закони, уж има начин, но всъщност няма начин.
  • 7 Радек от Боктор

    9 6 Отговор
    Ха-ха...елате в Пловдив и вижте що за чудо е! На празна улица паркира пред отворен изход, заключва и отива на пазар. Спират по кръстовища, на забранено и където им падне...уникум. За тях всичко е позволено, все едно са примадоните, а диспечерските са толкоз кухи лейки, та чак са вдлъбнати...правят пари от скапания градски транспорт, който пак е частен...чудо, чудо! Тук-там има и свястно, но масата ги убива!
  • 8 Котьо

    7 7 Отговор
    Да премахнат такси стоянките нацяло!!!
  • 9 sve

    12 12 Отговор
    Има само едно решение за гадните бакшиши.
    НЕ ПОЛЗВАЙТЕ УСЛУГИТЕ ИМ, НЕ СЕ КАЧВАЙТЕ НА ТАКСИТА

    Коментиран от #10, #12, #18, #19

  • 10 Тото Памата

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "sve":

    Така е! Таксиметровите услуги не са за всеки и не са задължителни. Така, че, на когото не му се нрави тази услуга и не харесва тази услуга, нека плюе по анонимните сайтове и да не се качва никога в такси.
  • 11 😎😎😎😎🤓🤓🤓🤓

    1 3 Отговор
    Смърт за клошарите и бедняците муахахахха имам предвид така наречените клиенти
  • 12 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "sve":

    Правилно не се качваи ама като ми доидеш у пирогов и аз ше ти кажа нема те лекувам муахахахха мри вънка

    Коментиран от #13

  • 13 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Ти си полагал хипократова клетва, да правиш всичко в интерес на здравето и живота на пациента. Таксиджията не е. Но в наши дни, докторите станахте бетер бакшиши. Само пари са ви в главите. За вас, човек влязъл в кабинета с оплакване не е пациент, а касичка, която подрънква. Бакшишите не ги обвинявам, ама вас.... Вие би трябвало да сте над средното интелектуално ниво, да осъзнавате, че има неща по-важни от материалните благинки. Да имате морал, доблест..... съвест поне. Забравихте ги тези неща. Забравихте и хипократовата си клетва. Само да приберете таксата не забавяте.
  • 14 Миризлив Пор

    2 2 Отговор
    Я вместо да се жалват за ниските ставки да обявят колко и какви данъци е прибрала общината и държавата от бакшишите. Много интересно колко осигуровки са си внесли тарикатите.
  • 15 Антонн

    4 3 Отговор
    Такситата и маршрутките правят 10000 нарушения на ден.
    Ние ако тръгнем за това да им лепим стикери,няма да стигне мястото.
    Това са едни от най-големите таралясници по пътищата говоря за София.
    Работите на загуба,ами откажете се колко са бакшишите в София.
    На такси се качвам в краен ама много краен случай.
    По добре да дам на приятел 20-50лв да ме закара при нужда.
    За същите пари се возиш в кочина помпи обикаляне,да вземем колко се може повече
    Тея коли не се поддържат,сменява се нещо ако е неизбежно.
    Нали с 15лв. МЕТАН искарвате цялата смяна.
    Това ако е професия спиш в колата и чакаш балък да звънне или да се качи,много тежък труд .
    Да има и цитави но са много малко,за това ви слагам под общ знаменател.

    Коментиран от #20

  • 16 смотани вампири

    4 1 Отговор
    Отнема ти предимство да се набута пред теб и после ти прави обратен завой пред теб (на сто метра нагоре има обръщало за тролеи, но той пести) за да паркира в ъгъла на кръстовище (забранено), отнемайки видимост и възможност за разминаване по и без това тясната пряка, или един гений дето направи обратен десен пред вход на болница - това са малка част от безобразията на тия примати...
  • 17 гощо

    2 1 Отговор
    А ние какво да правим с тия паразити стинките питам аз?!?!? Тях какво да правим като спират където намерят,пречат и се влачат като сополи по улицата да правят калъбълък?!?!?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 паяк

    0 0 Отговор
    а какво да правят гражданите когато има табела с 5места за таксита а са се наредили 10таксита,или без да е обозначена место стоянка те се наредили.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове