781 3

Закопчаха българин в Ирландия, заподозрян е за трафик на мигранти

Стефчов се признал за виновен за подпомагане на незаконната имиграция

Нашенец бе закопчан на ирландското летище заради подозрения в трафик на мигранти. В съдебната зала стана ясно, че самият той е станал жертва на измама, като се оказал женен за чужденка, без да знае, пише „Телеграф”.

26-годишният Светослав Стефчов, който не говорел английски, си мислел, че отива да работи в Ирландия. Вместо трудов договор обаче му пробутали да подпише фалшив брачен договор с чужденка, за да може жената незаконно да премине през летището в Дъблин, предава сайтът Брейкинг нюз. Нашенецът парафирал и документи за престой в Кипър.

Островът е известен като хъб за незаконни мигранти, които ходят там, за да си уредят фиктивен брак. Стефчов, който е баща на две деца, бил задържан на терминал 1 на дъблинското летище на 12 ноември. На следващия ден той бил оставен в ареста за една седмица. Стефчов се признал за виновен за подпомагане на незаконната имиграция, но до последно твърдял, че не е знаел, че подписва брачен договор.

Полицейският детектив Джоузеф Гавин разказал пред съда, че Стефчов пристигнал в Италия в компанията на жена с дете. Той притежавал документи, в които пишело, че е женен за жената и е пастрок на детето й. Когато го задържали. Стефчов заявил, че идва в Ирландия, за да работи. Детективът приел и обяснението на нашенеца, но помислил, че подписва трудов договор, но всъщност се разписал за брак с жената.

Българинът нямал предишни присъди и много сътрудничил на разследването, било изтъкнато в съдебна зала. Детектив Гавин, който е от националното бюро по имиграцията на ирландската полиция, подчертал, че макар да има европейски мрежи за този вид престъпление, не изглеждало случаят със Стефчов да е от такова естество и че нарушението му било от по-ниско ниво. Българинът получил 400 евро за услугите си.

Съдия Дърмот Симс наредил Стефчов да бъде задържан с възможност за пускане под гаранция, при положение че той приеме да бъде върнат в България. Магистратът подчертал, че ще наложи условна присъда, ако нашенецът напусне Ирландия. Очакваше се той да бъде репатриран вчера.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тоя с Ху.
  Отговор
  1 10:52  23.11.18
  Пак цигани и пак петнят името на България
 • келеме
  Отговор
  2 13:04  23.11.18
  А НА БАС ЧЕ СТЕФЧОФ Е С ЛИЛАВИ ЖУКИ И МАСТИЛЕНО СИН ТЕН
 • 3 13:21  23.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай