1 031 2

Генералният консул на Турция във Велинград

Генералният консул на Турция във Велинград

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, заместник-кметът Исмаил Моллов и председателят на Общински съвет – Велинград Али Мареков се срещнаха с г-н Хюсейин Ергани, генерален консул на Турция в Пловдив и Мехмед Али Ердем, търговско аташе на генерално консулство. По време на разговорите д-р Коев, благодари за визитата и запозна гостите с природните богатствата на СПА столицата и културно-историческото наследство на общината.

Обсъдени бяха възможностите за реализация на идеи в полза на хората, бизнеса, културата и туризма. В тази връзка д-р Коев изрази силното си желание, да бъдат развити малките населени места в общината, като се привлекат инвеститори, чрез които да се отворят работни места за живущите. Района има голям потенциал за развитие на БИО производство - картофи, гъби, горски плодове и производство на млечни продукти. За постигането на тази цел, д-р Коев е заложил и набляга първо на подобряването на инфраструктурата- смяна на водопроводи и асфалтиране на улици и пътища.
Господин Ергани от своя страна пое ангажимент, да отиде на визита в някое от тези села, за да се прецени на място с какво може да бъде полезен, с какво би могъл да помогне и в каква насока. Междусъседските отношения също бяха предмет на срещата.

Градоначалникът и г-н Ергани изразиха убеждението си, че трябва да се надгражда постигнатото, като се възобновят отношенията с побратименият ни град в Турция - Силиври.

Поради големия и сериозен потенциал на Велинград, като международен туристически център, гостите пожелаха среща със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите-Велинград и Западни Родопи.

Г-н Ергани отправи предложение към община Велинград да участва във форум в Пловдив, който ще бъде организиран с помощта на двете сдружения в страната ни за българо-турски бизнес, на който да бъде представен потенциала на региона ни.

Генералният консул на Турция във Велинград

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:31  23.11.18
  Тия са луди, може ли да канят тези смръдливки?

  Коментиран от #2

 • El Torro
  Отговор
  2 16:10  23.11.18

  До коментар #1 от "гост":

  Кинти баце, а кинтите цвят и мирис нямат

Напиши коментар:


Публикувай