1 966 2

Елена Шекерлетова е новият ни посланик в Германия

Дипломатът ни е юрист по образование, говори пет езика

Елена Шекерлетова е новият ни посланик в Германия
Снимка: МВнР

Елена Шекерлетова е новият посланик на България във Федерална република България. Тя заема ръководния пост в посолството ни в Берлин с указ, подписан от президента Румен Радев. Освободен е досегашният шеф на мисията ни в Германия - Ради Найденов.

Елена Шекерлетова започва своята кариера в дипломацията през 1992 година, когато постъпва на работа в Министерство на външните работи. Заемала е експертни и ръководни длъжности в различни управления и дирекции. Професионалното ѝ развитие преминава през посолствата на България във Виена, Берлин и Дипломатическото бюро – Бон. От септември 2011 г. е била временно управляващ посолството във Виена, а от месец март 2012 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Австрия.

Тя е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Владее немски, испански, английски, руски, китайски.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 23:09  23.11.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Стефанов
    Отговор
    2 20:44  28.12.18
    Шекерлетова не е професионален дипломат. Парашутист, политическо назначение, което не е преминало кариерно развитие от аташе до посланик, а директно е спуснато да кадрува....Позор!

Напиши коментар:


Публикувай