Last news in Fakti

24 Ноември, 2018 11:05 1 605 24

Цветанов: Може пролетта да ни приемат в Шенген по въздух

  • цветан цветанов-
  • шенген

Смятам, че вече има много по-големи надежди. Убеден съм, че в края на сегашната комисия това нещо може да бъде факт, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

Напълно реалистично е страната ни да бъде приета в Шенген по въздух още от пролетта, съобщи пред журналисти в Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов. Това означава, че паспортните проверки по летищата за българи ще се премахнат, а пътниците от и за София вече няма да минават граничен контрол, предава БНР.

"Разговори, които се водят на най-високо политическо ниво - както от премиера, така също и от мен, и от други колеги, които участват в подобни политически срещи, както в комисията, така също в Европейския парламент, в Европейската комисия и на двустранна основа с държавите-членки. Смятам, че вече има много по-големи надежди България да се присъедини към Шенгенското пространство на първа стъпка въздух евентуално и вода, и на по-късен етап сухопътна граница. Убеден съм, че в края на сегашната комисия това нещо може да бъде факт", каза Цветанов.

Цветанов коментира и заявката на главния прокурор Сотир Цацаров да направи проверка по сигнал на зрител, че финансовият министър Владислав Горанов живее в луксозен апартамент, предоставен му безвъзмездно от бизнесмен. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че е законна и нормална практика всеки постъпил сигнал срещу публична личност да бъде проверяван, за да се потвърди или отхвърли:

"Аз знам, че подобни проверки са задължителни, ако има постъпила информация. Защото за да няма спекулации, за да няма внушения, трябва да има обективност и трябва компетентните институции да си свършат своята работа и когато те излязат с данни, тогава вече можем да коментираме в едната или в другата посока. Аз като заместник-председател на ГЕРБ и като председател на парламентарната група разговарям с колегите, но не ги питам в личните им моменти какво правят, с кого си лягат и къде живеят“, допълни още Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуте

    36 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Напълно реалистично е страната ни да бъде приета в Шенген по въздух........ТО ВСИЧКО ВИ Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ
  • 2 Джигит

    26 0 Отговор
    Записвайте се на уроци по летене българи. Имате време до пролет!
  • 3 некойси

    32 0 Отговор
    ми то до пролетта я ви има я ви няма, кво толкова ви грее?
  • 4 Лъжеца

    27 0 Отговор
    Отвратителен какво повече от това.Гади ми се.
  • 5 Дедо Йоцо

    17 0 Отговор
    То цялата политика ви се основава на думата МОЖЕ !!!!Също като ДА БЕ ДА АМА НА ДАЛИ ......
  • 6 девианти от герб

    9 0 Отговор
    Еее Цвичката уж мрази президента пък как уреди първо пилота в Шенген хаха Любов едностранна, странна, герберастка ли бе да я опишеш !
  • 7 Дедо Дурчо

    19 0 Отговор
    Отворих статията ама котката като го видя тоя и на бегом се скри под кревата!!!!Цялата трепери горката!!!Какво ли и стана????

    Коментиран от #10

  • 8 Гошо

    21 0 Отговор
    Тоя боклук не беше ли осъден?
  • 9 наблюдател

    10 0 Отговор
    Може, ама няма да стане. Там много добре знаят в какво състояние ни е държавата и държавността! "Шенген" е един от най-големите провали на ГЕРБ и индикатор за истинското отношение на Запада към нашите управници. Същото се отнася и за визите за САЩ. ЕС трябваше да наложи реципрочни визи за американците, но не го направи.
  • 10 Цар лъв

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо Дурчо":

    Страх я е от плъхове приятел !
  • 11 Усмивката

    5 0 Отговор
    Беше.От....народа.Статутквото го реабилитира
  • 12 Иванов

    10 1 Отговор
    Може, ако е въздухът под налягане между ушите ти!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 NikNay

    12 0 Отговор
    Е и? Дори да ни приемат какво ни грее това ?
    А по принцип това са си чиста проба политически димки за заблуда на електората вменявайки му напредък и разцвет на страната под вещото ръководството на герб и бащицата слънце .
    А това, корупция, правосъдие , образование, здравеопазване, цени, заплати, пенсии - не се задълбочавайте толкова.
  • 15 Пенсионера

    7 1 Отговор
    И аз вечер като си легна до бабата си викам МОЖЕ ПА ДА СТАНЕ ама ставам и ходя до тоалетната ...
  • 16 Зайко Байко многознайко

    11 0 Отговор
    Ако се яви на едно състезание за най тъп човек , ще се класира втори , защото е толкова тъп , че ще го излъжат и няма да му дадат първото. Цв.Цв.Ушавия Шлифер, недоклепания сив кардинал, с форма на главЪта тип каунЬ. Шофьорът на Мето Илиенски( Маринов ) тарамбуката на Маджо и Маргините(Б.Б.) ! Епитомия на умопомрачително безхаберие и полицейщина. Айдуци от класа събрани и ръководени от Мутрак и Шестак. Мили Господи, с какво толкова сме прегрешили, че ни наказваш с такива д.е.б.и.л.и. които да ни управляват ? ;-( Цветанов , мозъкът ти е гладък, като на камила гърбицата. Крадец!
  • 17 Цвик Цвик

    10 0 Отговор
    Да го приемат в централният дано.
  • 18 Kiro

    8 0 Отговор
    Не ми се вярва да стане това нещо при положение че всякакви индианци ги правят българи срещу заплащане.
  • 19 Хахаха

    6 0 Отговор
    ЩЕ НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН САМО ПОД ЗЕМЯ.
    Х а х а х а
  • 20 Ryty

    4 0 Отговор
    Тати каза че ше ми купи колело ама друг път
  • 21 АМДЖИКА

    3 0 Отговор
    НЕ МИ СЕ ЧЕТЕ НИЩО ТОЯ КАТО ГО ВИДЯ ОТВРАТИТЕЛЕН
  • 22 НАТО ВЕЦ

    3 0 Отговор
    Аз пък чух, че под вода ....... ще ни приемат в Шенген ;))))
  • 23 Офето

    3 0 Отговор
    Направете референдум за приемането, няма само ние да се молим на ЕС, нека народът да реши дали иска! Поставяте страната да се държи като босо циганче пред охранен господар. Това ли е ЕС, такива ли трябва да се във взаимоотношенията си с уж равноправни партньори? Нямате ли някакво българско достойнство или то е убито в името на парите и семейното ви благополучие?
  • 24 Гентацооо

    1 0 Отговор
    Цъки,а га ша ни приемат пешком и по-вода???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове