24 Ноември, 2018 11:42 3 415 34

Радосвет Радев: В България бедни са не само работещите, но и капиталистите

  • радосвет радев-
  • икономическа среда-
  • бск-
  • протест

Притеснително е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство, коментира председателят на БСК

„В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни са капиталистите. Защото така стана цялата икономическа система на България, за съжаление, с ниска добавена стойност”. Това обяви пред бТВ председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.

Той допълни, че дълги години България не е произвеждала скъпи неща и едва сега има такова производство донякъде в IT сектора.

Според Радев в момента няма конкретен протест и в едни момент се протестира срещу всичко. Признава обаче, че много от исканията са основателни. Той е съгласен с думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че протестите затрудняват икономиката, но пък е на мнение, че всеки има право да изразява недоволството си.

По думите на председателя на БСК за последните 10 години има 85% срив на чуждестранните инвестиции.

„Тревожното е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство. В целия свят е нормално бедните да бягат, за да търсят работа, страшното за икономиките и обществата е, когато си тръгнат богатите. 303 млн. евро е българският капитал в Европа. Това какво значи, че привлекателната среда в България ги задържа и им предлага нещо атрактивно? Айде, бе!.”, коментира още Радосвет Радев.

Неговата прогноза е, че няма да има предсрочни парламентарни избори догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Усмивката

    18 3 Отговор
    В България бедни са не само работещите, но и ние капиталистите

    Коментиран от #3

  • 3 Усмивката

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Усмивката":

    Обеднехме от към работна ръка
  • 4 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    21 4 Отговор
    М дамм но за сметка на работещите и капиталистите политиците заедно с хардлайнерите комунисти и наследниците им ченгета от дс бивши затворници доган вербувани работници в заводи сега мега богаташи вълчо арабаджиев домусчиев банев и главатаря им с несметни богатсктва и остров тикватааа са едни от наи богатите по света
  • 5 АНАЛлизатор

    30 3 Отговор
    Радев, ти ако имаш пари къде ще инвестираш?...в едно западнало село (България), или в добре уреден град (например Германия). Какво прави българският бизнес?!!....виси на държавни поръчки и чака да дойдат техните хора на власт.
  • 6 onq s konq

    7 13 Отговор
    Радеф е виновен за сичко - да се маиня веднага че погинахме зарат него

    Коментиран от #29

  • 7 Дядото

    17 2 Отговор
    ....абе, Радев,.... :) Радосветчо,... Точно ти ли..?!?! Как ми се правите на европейски бизнесмени и ментори.... давате акъл, анализирате точно ТИ!?!, сега е време да почне :Блъсков, Тошо Тошев...брата на президента Стоянов,... а задниците ви сърдят някак... шуробаджанашки.. Като сте се дупили навремето и сте откраднали след това да сте и НАГЛИ?!??
  • 8 помпев

    11 3 Отговор
    богати са само политиците
  • 9 Истината е

    22 3 Отговор
    Печалба от над 5 милиона долара/евро/лири годишно се счита за пълна кражба на обществото!!!! Какво е това нещо някви измекяри да правят по 10-20-100-200 милиона годишни печалби?? На какво основание печелят такива пари??? Създадоха хапче за подмладяване, неразваляща се еко кола, къща от 100% рециклируеми материали, безвредни чипс и алкохол, еко електроцентрали, или какво по-точно направиха, че заслужиха да са мултимилионери и милиардери? Истината е, че богаташите са създадени за да източват държавите и народите, като така ги хвърлят в ръце на Баш Босовете, които после стават световни Властелини!!! Трябва да има таван на цените и до 70% данък на богатството, за да не могат такива палячовци да имат по 50 милиона в банковите си сметки!!! Кви са тия отрепки Радосвет Радев, Домусчиев и прочие, че да са мултимилионери? Те не заслужават дори да са милионери, но ЗАДКУЛИСИЕТО ги направи милионери, за да вкарат България в икономическа, социална и духовна криза, като така превърнат държавата в зависима от онези супер династии!!! В един нормален свят Бил Гейтс ще притежава в банковата си сметка максимум 100 милиона долара, а Домусчиев максимум 1 милион долара

    Коментиран от #22, #26

  • 10 Зайко Байко многознайко

    16 2 Отговор
    Ако се яви на едно състезание за най тъп човек , ще се класира втори , защото е толкова тъп , че ще го излъжат и няма да му дадат първото. Цв.Цв.Ушавия Шлифер, недоклепания сив кардинал, с форма на главЪта тип каунЬ. Шофьорът на Мето Илиенски( Маринов ) тарамбуката на Маджо и Маргините(Б.Б.) ! Епитомия на умопомрачително безхаберие и полицейщина. Айдуци от класа събрани и ръководени от Мутрак и Шестак. Мили Господи, с какво толкова сме прегрешили, че ни наказваш с такива д.е.б.и.л.и. които да ни управляват ? ;-( Цветанов , мозъкът ти е гладък, като на камила гърбицата. Крадец!
  • 11 Гого

    13 0 Отговор
    Всички знаем как капиталистите ни забогатяха и за това не ми е жал за тях. Ако тука са силни и не ги плашат законите горе ги чака оня с вилата и ще им се пече гъз...,еца.
  • 12 ГосТ

    11 1 Отговор
    "за последните 10 години има 85% срив на чуждестранните инвестиции." Това е по важното. Никакви инвестиции в индустрията, единствено съмнителни субекти и сделки на територията България.
  • 13 Petko

    12 2 Отговор
    Кой ще инвестира в нашата страна, да не е луд, веднага ще го рекетират родните ни политици или ще му вземат бизнеса.
  • 14 стоян

    9 2 Отговор
    А то преди 9 години какви бяха инвестициите -само в магазини и молове -да ама тях ги построиха и затова инвестициите сега са 20 процента от предишните =ама са в заводи за производство което е по добре
  • 15 Баш Гост

    14 4 Отговор
    Бедни били "капиталистите' у нас, ама друг път. Нормата им на печалба е между 300 и 500 процента. Милионите ги натрупаха за 15-20 години, за разлика от истинските капиталисти на запад, които правят това за век. Живи да ги оплачеш горките, че и помощи да им съберем.

    Коментиран от #17

  • 16 VERAX

    11 2 Отговор
    Докато се мачка всеки бранш, ще сме не само бедни, но и мизерни. За бизнеса се измислят абсурдни правила, командва се, като при планово стопанство. Дали имаме свободна пазарна икономика?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    7 4 Отговор
    Така е, когато капитализма го правят бивши номенклатурни комунисти и доносници от ДС и техните дечица. Над 90% от сегашните работодатели в България са от тях. Те са и 120% русофили. И ако на някой мизерник капитализма не му харесва да знае кой го прави.

    Коментиран от #20

  • 19 VERAX

    10 0 Отговор
    Докато се мачка всеки бранш, ще сме не само бедни, но и мизерни. За бизнеса се измислят абсурдни правила, командва се, като при планово стопанство. Дали имаме свободна пазарна икономика?
  • 20 Готин ама не съвсем

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Абе момче, децата на бившите от ДС и БКП отдавна фалираха и пропиха и проиграха парите на ДС! Много малко от тях са в играта все още. Тези дето крадат и правят"бизнес" в България са представители на западното "демократично"общество!
    Нали за това дойдоха в България и съсипаха българската икономика! Само един пример. Печалбите на банките в България до август месец бе над 1 600 милиона! До края на годината ще мине 2 милиарда. Колко банки има български??? И къде отиват тези пари?? В чужбина, да хранят унгарски пенсионери, немски старци и техните фрау и френски земеделци! Нищо не остава в България от тези огромни пари! А Б.Б. се биеше скоро в гърдите, как бил осигурил 50 милиона/смешни и жалки пари в сравнение с изнесените и откраднатите от България/ за пенсионерите. И след това, защо нямало пари за майките с деца инвалиди, за пенсионери, за здравеопазване, за образование и т.н.н.!
    Ами за това, защото псевдо демократите продадоха България на чужденците и сега всеки краде и влачи на там!
    Е за това сме бедни, а не заради малкото ни капиталисти!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Прав си бате

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Истината е":

    Бате, съгласен съм 100% с написаното.
  • 23 Живите мъртви на България

    5 1 Отговор
    Нормалните капиталисти разбират, че без качествени работници работата не върви. Обаче не съм ги видял те да протестират срещу безобразията на управляващите. За раздудата администрация, за неработещото МВР, за липсата на образование и здравеопазване и т.н. Т.е. капиталистите се възползват от системата за да богатеят и изнасят богатството навън, а искат от обикновените хора да са роби на политиците и тях самите.
  • 24 Богатите са изметта на цивилизацията

    7 2 Отговор
    Богатите са изметта на човешката цивилизация. Изключвам големи изобретатели, хора на изкуството, надарени личности. Трупането на богатството без да се инвестира обратно в общността, без да се дарява поне 10% от спечеленото е възмутително.
  • 25 Пиниза

    6 2 Отговор
    Вай сиромашкия Радосвет Радев.Тоя се прави на беден щото е невероятно стиснат.Отказа се от благотворително предаване по телевизията за дом за сираци за да не дари сто лева.

    Коментиран от #28

  • 26 Нудист

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Истината е":

    Не си прав. В един нормален свят Домусчиев ще има максимум 1 долара или ще е в затвора.
  • 27 амерканец

    6 0 Отговор
    а защо желио желев бившите затворници ги помилва иги освободи сега щнешните бизнесменикорумпирани а може ли някои да даде отговор за това наи големите мутри аза какьв радев какву 5 лева тои като наложи вето кои го слуша след като сме парламентарна дьржава тия дето плювате ако бяхте хна негово место кво ще напраите господа с промити мозьци попитаите иван костов кьдето расипа златни заводи само требе една модернизация и реконструкция на тия заводи и всичко ще е океи защо плювате направете си заводи и работете ане всичко беше построено а вие го бутнахте драгими смериканофили ходете тогава у америка защо стоите тука да аматам няма да ви возят в тиган и да ви посрещат на лвтището с погачацол и мед недеите санува розови сьнища нищо нее по мед имасло
  • 28 леопард на егрек

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Пиниза":

    не ставаи смешен тои нее за тия сто лева тои може да дари и повечеа и не му завиждаи защото когато вьв вьздуха етрперил ие испьлняваллетателни боини позициии ти сигурно си ходил прав под масата тия пари саму от хилядите летателни часа а ти маимуно какво постигна а или се намираш у прикаски даа си запьлниш времвто нещасници долни що не питате боико колко пари има защо непитате каксевози попьтя сохраната какво каза сутринта ген. румен миланов че епредпоставка за терористиченакт потая логика ти не требе да си участник в движението защото лошо ти се пише

    Коментиран от #33

  • 29 дресиор на слонове

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    епа викни Цветанов дати стане добре от текива като тебе умници ще вземе още 6 апартамента нема да ти купи ново беемве а ще ти земе и това и веро ще аздиш конио аидеее диии конио диии ела те научим да дресираш слонове на сафари у Африка да ти правят тигрите и львовете гьди гьдии да те гушка пепелянка ела бе немабемве уио нема тука на трьстиката
  • 30 гост

    5 2 Отговор
    Ти нали си се криеш във Виена,защо скимтиш от там?Ти и такива като теб комунисти,отдавна изнасяте навън,всичко което сте откраднали от България,това ли наричате изнасяне на капитал?Хубавото е,че ви е ясно,че избори,камо ли предсрочни,няма как да се състоят!
  • 31 име

    4 2 Отговор
    какъв е тоя дже ндър ?
  • 32 XXX

    5 0 Отговор
    В БГ не е капитализъм, а мутрорекетьорска анархия, затова никой не смее да инвестира, щото мутрите ще го изгърбят. Много хора изгоряха и затова спасяват каквото могат навън.
    Това ви казва човека, ама заобиколно, щото и него го е страх.
  • 33 Пиниза

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "леопард на егрек":

    Първо се научи да пишеш неграмотен нещастнико,после разбери ако можеш за кой Радев става дума.Трудно ще ти е.
  • 34 Гого

    1 0 Отговор
    Толкова са бедни нашите капиталисти че не слизат от луксозните си коли и не спират да ходят на екзотични почивки какво ли би станало ако бяха богати сигурно щяха да почиват на Марс!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове