3 366 14

Варненка, надупчена с нож от мъжа си пред детето им: Нямаше кой да ми помогне

Вместо подкрепа получава упреци от социален работник, посетил дома им

Жертвите на домашно насилие не срещат никакво съдействие от институциите. Мнението е на жена от Варна, оцеляла по чудо преди 2 години, след брутално нападение с нож на обществено място – от мъжа, с кого живее. Случва се пред очите на общата им дъщеря, съобщава bTV.

Хюсние Хюсеин живяла години с мъж, за когото в последствие разбрала, че страда от параноидна шизофрения. Насилието върху нея се увеличавало до поредния скандал, когато е принудена да напусне дома, но да остави в него детето си. Тя се приютила при колежка и не получила помощ от отдел „Закрила на детето”.

„Реакцията им беше, че ние сме с равни права, въпреки психическото състояние на бащата, въпреки че представих епикризи и медицински документи, които доказват, че съм била жертва на насилие, че съм бита”, разказва жената.

Вместо подкрепа получава упреци от социален работник, посетил дома им: „Каква майка си ти и как можа да си оставиш детето с такъв човек, на такова място… Ти знаеш ли, че я заварихме мръсна, детето си беше скрило консерва, отворена в гардероба между дрехите”.

Тормозът от бащата прераства в заплахи за убийство. „Два часа преди инцидента бях в полицията, казаха ми: „Какво трябва да направя сега, да го арестувам ли?”

Същия следобед мъжът я причаква пред училище и я напада с нож. Наръгана е многократно. Нападението вижда 10-годишната им тогава дъщеря.

„Имам рисунка, в която детето ме е нарисувало в локва кръв, сестра ми плачеща над мен, и децата, които гледат от оградата… и баща ѝ е нарисуван като дявол с нож в ръка”, казва Хюсние.

Заради психичното заболяване прокуратурата прекратява делото срещу мъжа за опит за убийство. „Това е жалкото, че никой не отчита психическата травма на човека. Не се отчита това какво преживяваме, когато се срещаме с този човек и защо детето ми не иска да се среща с него”, коментира пострадалата жена.

Заради тромавата съдебна система делата на Хюсние продължават до днес.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • боцмана
  Отговор
  1 12:10  25.11.18
  А тези всички жертви които със своите съзнателни действия или бездействие са докарали горките мъже до психиатрия или до подобен вид действия , дали и те нямат вина. Нещо много едностранчиво гледаме на въпросите за домашно насилие. Няма случай в който мъжа от няма и какво да прави , скочи и пренареди керимидите на благоверната си , всяка крушка си има опашка. Затова моля по обективно по тези въпроси.
 • 333
  Отговор
  2 12:15  25.11.18
  Жената не говори а пили,пили...
 • no name no face no number
  Отговор
  3 12:27  25.11.18
  Пак жвните в обектива, мъжете преглъщат страданието и не се изявяват по разни медии да се жалват и правят на ангели и света вода, както обикновено постъпват от подлият женски пол, но когато им прелее чашата на търпение разбира се има кръв и вината за това не е тяхна.

 • Адолф
  Отговор
  4 12:43  25.11.18
  Това са цигойни.

  Коментиран от #10

 • Фунция
  Отговор
  5 13:29  25.11.18
  Като сключваш брак преди се искаше медицинско където всеки знаеше болестите на другия и решаваше дали да живеят заедно.Има закон за домашното насилие и заповед за защита с валидност 6месеца може да се извади нова след това.Полицията при сигнал за насилие да задържи до24 часа не повече.То трябва да има такова не и заплахи или висок тон.Ако е болен може да се иска принудително лечение.Остава най важното преди да се съберете с някой вижте какво му е здравословното състяние и ако пие повече от 200грама еквивалента на твърд алкохол или наркотици включително марихуана бъдете сигурни ,че ще имате чести срещи с райония инспектор.Дано не си станете близки
 • аката
  Отговор
  6 13:46  25.11.18
  Не работят службите стоят си в кабинетите и в края на месеца си получават заплатите,изкарват се луди с медицински като гл.счетоводителка на у-ще Й.Й Русе и съдът я връща на работа това е в България.
 • Пенка шизофренията
  Отговор
  7 14:05  25.11.18
  Само празни коментари и тъпи изказвания. Някой от Вас смели изказвачи ,дали има представа какво означава да не намираш изход, да няма светлина в тунела и да се чудиш дали ще доживееш сутринта?

  Коментиран от #8

 • Гоуст
  Отговор
  8 14:10  25.11.18

  До коментар #7 от "Пенка шизофренията":

  Хахаха, пенке, имам познати, които живеят на сила с жените си само и само заради децата си, защито ако се разведат, децата са 99% при майката, освен ако не е наркоманка или друго. Жените в БГ често ядът бой, но и в много случаи жертвите са мъжете, за които изобщо няма никакви закони и винаги жената е права
 • Ваня
  Отговор
  9 14:31  25.11.18
  Големи жертви се изкарахте мъжете

 • Stalin
  Отговор
  10 15:49  25.11.18

  До коментар #4 от "Адолф":

  Ami ti be bai-ganyo
 • 11 16:22  25.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ваня
  Отговор
  12 16:51  25.11.18

  До коментар #11 от "FUCK OFF":

  Ами тогава си живейте сами.Това ли е начина да отидеш и да я наръгаш с ножа....Като не можеш да търпиш развеждаш се и готово

  Коментиран от #13

 • 13 21:15  25.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • стоян георгиев
  Отговор
  14 00:42  26.11.18
  без външен мониторинг и натиск върху българските институции побоя и убииствата над жени и деца от мъже насилници няма да спре нито ще намалее.истанбулската конвенция е единственото решение в случая.другото са си приказки на маса.всеки българин които има дъщеря трябва да се замисли сериозно по темата ,преди да обяснява как е нормално да наръгаш една маика или дъщеря с нож.

Напиши коментар:


Публикувай