Last news in Fakti

25 Ноември, 2018 14:04 2 914 38

Протестиращите дават на властта манифест за алтернативно управление

  • протест-
  • протестиращи

Без оставка на правителството няма как да стане, категоричен бе Стамболийски

Национален протест се организира в цялата страна, обяви пред БНР Александър Стамболийски, който е един от организаторите на протестите в Благоевград.

Той очерта исканията на недоволството:

"Изготвили сме манифест с алтернативно управление на България, който ще се разпространява в градовете. Ще бъде даден и на институциите, управляващи и опозиция, за да видят какво предлагаме. Това е начин да се развива страната в положителна посока и също така да удовлетворим постоянните желания от страна на българските граждани за мажоритарни вотове, за нормално развитие, повишаване на доходите, съкращаване на раздутата администрация. Имаме конкретни искания. Знаем защо протестираме".

За лозунга "Смяна на системата" Стамболийски подчерта, че е имало много хора, настроени за президентска република, крайна смяна на Конституцията. Според него обаче това е въпрос, който трябва да бъде подложен на всенародно обсъждане. Той отбеляза едно от исканията - да бъдат съкратени изцяло субсидиите на партиите и те да започнат да се самофинансират. Протестиращите настояват и за падане на имунитета на депутатите.

Без оставка на правителството няма как да стане, категоричен бе Стамболийски и подчерта за пореден път, че нито той, нито другите организатори не принадлежат по никакъв начин към политическа партия. По думите му е имало опити за "яхане на протестите", но те са се разграничили категорично от това.

За липса на политически убеждения сред протестиращите потвърди и Доника Мангова - един от организаторите на протестите в Сливен. Тя също посочи, че исканията им са напълно ясни, а първата стъпка е сваляне на правителството:

"Искаме смяна на системата. Имаме предвид не кой, а как ще ни управлява. Омръзнало ни е да слушаме, че някой не строи, някой не плаща, някой не дава и т.н. Ние, гражданите, сме техните работодатели, а не те на нас. Искаме независима правосъдна система и всички да сме равни пред закона - не законът да важи за едни, а за други да си затваря очите. Трябва да има механизъм за отзоваване на депутати, на общински съветници, с референдум, а не 4 години да не можеш да мръднеш от позицията, на която е сложен някой. Нашата цел не е само да свалим правителството. Ангажиментът е на целия български народ. След като свалим правителството, ни чака много работа. Всичко е в нашите ръце. Време е народът да се обедини и род по род да станем народ. Искаме всеки гражданин да може сам да решава съдбата си, а не единици хора да разпределят пари на себе си и на приближените си, а народът да тъне в мизерия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнида

    45 5 Отговор
    Прави са хората , всеки желае по-добър живот !
  • 2 Танас

    27 5 Отговор
    Президентска република за да се знае кой носи отговорност. В голямата си част законите и сега са добри, само трябва да се изчисти размиването на отговорност и зад всяко управлленско решение да стои конкретен човек и да носи лична отговорност за делата си така много бързо всичко ще се оправи.

    Коментиран от #15

  • 3 Болярка

    35 4 Отговор
    Велико народно събрание за промяна на Конституцията и 80 депутати със средни заплати! И успешна политика против циганите! Като начало ще се икономисват доста пари!
  • 4 СЕВАР

    31 3 Отговор
    Всичко това звучи много добре , но дали гадовете ще се подчинят най после на истинския си господар Народа . Защото те досега се подчиняват на еврогейските чиновници , които имат задачата да ни унищожат . Наистина ние нямаме голям избор на политици , но може би под постоянен натиск ще започнат да работят за хората . Майката му е постоянен натиск и да не се делим на части . Пък е предречено , че и Отгоре ще ни се помогне , защото Българският Народ има мисия да съгради новата цивилизация . Да живее БЪЛГАРИЯ и да ПРЕБЪДЕ !!!!!

    Коментиран от #10

  • 5 Razocharovan

    31 3 Отговор
    Оставка,Оставка,Оставка и после в затвора
  • 6 Коко

    28 4 Отговор
    Не само оставка и затвор за всички крадци ГЕРБ БСП ДПС Патриоти всички които драха народа е време да си платят
  • 7 Мангалезич

    7 10 Отговор
    И никой не казва "хайде да работим повече, да лентяйстваме и крадем по малко", то от небето освен дъжд и сняг друго наготово не пада.
  • 8 Ххххх

    11 9 Отговор
    Време е за Възраждане. ПАРТИЯ ,,ВЪЗРАЖДАНЕ " се игнорира от всички медии. Защо ли ?

    Коментиран от #17

  • 9 Byg

    7 16 Отговор
    Хубавото на тези така наречени " масови ' , " национални ' и прочие протести е че са малобройни и така се вижда че народа не ги подкрепя , само тез дет се чудят какво да си правят свободното време или пък пък заработват някой лев от разни кръгове в държавата дигат патардия , но след две гходини избори , тогава да си ги мерят сега не му е времето.

    Коментиран от #38

  • 10 filo

    4 18 Отговор

    До коментар #4 от "СЕВАР":

    Народа не са няколкостотин протестиращи. Болшинството българи не протестират, т.е не искат никаква оставка. Исканията са смехотворни и затова протеста е бутафорен. Който иска по-добър живот да си го осигури.
  • 11 Коко

    23 2 Отговор
    Време е да спрем циганизацията на България!!!
    Достатъчно са вече!! Стига толерантност !!!
    Промени в закона!!! И нека Брюксел да ни размахва пръст. Ние суверенна държава ли сме, или какво !!!
  • 12 filo

    6 18 Отговор
    Каква оставка бе, миналата година имаше избори и правителството е избрано легитимно от народа. Това е най-показателно за народната воля

    Коментиран от #19, #20

  • 13 Муйо

    7 18 Отговор
    Тия тридесетина протестиращи само пречат на работещите.
  • 14 filo

    4 14 Отговор
    За колко се продадохте ибрикчии.
  • 15 filo

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "Танас":

    Ами то и сега се знае кой, а именно Баце.
  • 16 Plovdiv

    15 2 Отговор
    ЗА! С двете ръце! Стига вече търпение!!!
  • 17 СЕВАР

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ххххх":

    Гласувайте за Стела Банкова !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 незнайко

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "filo":

    Господине къде бяхте досега ? На гурбет може би ? Върнете се там от където сте дошъл ! Не сте ни необходим в БЪЛГАРИЯ .

    Коментиран от #22

  • 21 filo

    3 8 Отговор

    До коментар #19 от "Борил":

    Всеки е имал право да гласува, нали така. Правителството е определено по волята на народа. Закони си има, но трябва да се спазват от всеки.

    Коментиран от #23, #25

  • 22 filo

    1 9 Отговор

    До коментар #20 от "незнайко":

    Господине, омръзнало ми е от такива като вас, които говорят, но нищо не казват.
  • 23 Борил

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "filo":

    Точно този тип думи са думите, които излизат от устата на ВСИЧКИ политически фигури. Най-много пасват обаче на Цв.Цв. и на Плевнелиев - шампионите по думоизричане и нищонеказване. С приказки видяхме до къде я докарахме. И въобще целият пост, като реплика на моя пост, изглежда просто като вдигане на рамене и поглед със значение " К"во да направА?"...
  • 24 Джони

    8 3 Отговор
    Айдеее герберастките тролове пак налазиха . Кви избори сте спечели.и . И да сте ги спечелили , излъгали сте , и народа има право на протести и смяна на властта по всяко едно време и когато му е угодно . Капиш ..тъпако . Народа определя правилата , и те се създават за да служат на него . Ш когато не му изнася , когато вижда че "избранниците" крадът , унищожават , лъжат , ..стават и ги измитат . Това ясно ли ти е г-н Квазимодо . Народът е този който създава една държава . И от тук на татък , който и да дойде , ако не внимава ще бъде свалян ако трябва и всеки месец , докато не дойдат тези които трябва . Стига лъжливи говняри , измекяри , шанаджии , сикаджии , висаджии , и цървули са се упражнявали на власт .

    Коментиран от #27, #31

  • 25 Борил

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "filo":

    А волята на тарода защо не се спази при резултатите от "оня референдум"? Там ясна воля изразиха хора, по-многобройни от електората на коя да е политическа партия. За съжаление "волята на народа" стана вече клише без абсолютно никакъв смисъл. Затова и при прояви като актуалните, политиците се чудят какво става - те просто са приели, че народът не може да има воля, а и да има,на кой му дреме? Това е ситуацията по мое и на още доста хора мнение.

    Коментиран от #26

  • 26 Джони

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Борил":

    Борилеее ..ти нормален ли си да спориш с трол . Напиши в гугъл Трол и виж как изглеждат изчадията адови и стой далеч . Игнорвай ги , така ще им секнат баничките .

    Коментиран от #28, #33

  • 27 filo

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Джони":

    Протестърите не са народа, нали така.
  • 28 filo

    2 5 Отговор

    До коментар #26 от "Джони":

    Не съм трол, изказвам лично мнение.
  • 29 no name no face no number

    5 2 Отговор
    Еха колко много коментари сте изтрили и защо??? Бяха толкова много, а сега сте оставили толкова малко на онези коитоне са писали за смяна на системата. Ето пак ще напиша тогава....... всички партиии вън и нова конституция и безпартиина система на управление чрез пряка власт на народа. Референдуми по всички въпроси. Около 50 Народни представители със задачата да контролират и прокарват политиките гласувани от народа на референдумите. Не е сложно нали?
  • 30 123

    2 5 Отговор
    Мизерията я видяхме в МОЛОвете на черния петък,недейте да говорите от името на целия народ шепа безработни мързеливци,пречейки на работещите хора,докато си взимате по 30 левчета всяка вечер,виждаме колко сте и затова не ви обръщаме внимание,но всяко търпение си има граници,ако не го знаете,то си е за ваша сметка.
  • 31 Кикимора

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Джони":

    +++++++++++++++++!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Борил

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Джони":

    Джони, ясно ми е...Но не може да оставим едно мнение да е соло, без значение тролско или не. Хората четат и сами си решават какво мислят на база само и единствено фактология. Защо са тези коментарни секции иначе? Жив и здрав да си!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Язе

    1 1 Отговор
    Нали знаете - на кой не му 'аресва - сайтове бол. Тръгнали да мрънкат баш на модератори..
  • 37 Усмивката

    2 2 Отговор
    Едно е ясно.Ако оставим Бойко Борисов да обособят отделна държава, само от негови последователи ,ще видиме че туй ще са само чиновници ,милиционери няколко олигарси и ...цигани.Кой ще работи в тая държава.Да видиме как ще се самоиздържат ,и колко ще просъществува
  • 38 Кратун

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Byg":

    Добре,че са болните мозъци като тебе за да се преборим нормалните.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове