27 Ноември, 2018 16:41 2 670 56

БСП огласи брутално полицейско насилие над младеж

  • бсп-
  • полицейско насилие-
  • младеж

Родителите му веднага го довели в София, в Пирогов, където му е направена съдебномедицинска експертиза

БСП огласи случай на полицейско насилие в Сандански. 17-годишно момче е било пребито от петима полицаи в курортното градче около 20.00 часа вечерта в петък, съобщи в парламента Антон Кутев и призова за отговори МВР.

Младежът е задържан с още двама негови приятели и едно момиче. В събота ги пуснали и родителите им си ги прибрали, без да са били изобщо уведомени, че децата им са арестувани. Юлиян Божилов бил обаче жестоко пребит, единствен от компанията. Родителите му веднага го довели в София, в Пирогов, където му е направена съдебномедицинска експертиза.

Съдебномедицинското удостоверение е издадено от д-р Методи Гошев и в документа са описани подробно и професионално множество наранявания в областта на челото, слепоочието, където детето има оток и кръвонасядания, съобщава Канал 3.

Описани са наранявания по устните, по двете ръце в областта на китките, както и охлузвания на десния крак. Заключението на лекаря е, че травматичните увреждания са причинени в резултат от действие с тъпи предмети, както и вероятно от ръце, крака, други предмети и травми, причинени от самия терен.

Момчето е разказало, че е бито с шамари по лицето, както и че е ритано с крака по гърба и поясната област, а полицаите са го събаряли на земята. То е бито, както при задържането, така и в Районното.

"Какво е наложило един 17-годишен младеж да бъде бит от повече от петима полицаи?", попита Кутев. "Тук става дума за превишаване на правата на полицаите", категоричен е той,

независимо какво е направило момчето. Кутев настоява да чуе от ръководството на вътрешното министерство дали има превишени права, какво е наложило това момче да бъде бито по този начин, както и какви ще са мерките спрямо Районното полицейско управление в Сандански и спрямо съответните полицаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданинът X

    23 21 Отговор
    Аз чакам вече 3 месец прокуратурата да ми отговори по моята жалба защо ми счупиха ребрата в едно софийско РПУ? Имам медицинско дори ме караха с линейка до една болница!

    Коментиран от #9, #18, #36

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 жики бики

    25 11 Отговор
    това е нормално, нали мутра ни е премиер /извинете тиква/, а министъра им е бил шофьор на мутра...

    Коментиран от #10, #55

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 kkk

    32 17 Отговор
    А защо премълчава какво е направило момчето?Не знам туко тъй да бият някого за нищо и съм сигурен,че малко са го били!

    Коментиран от #24

  • 6 Заключението

    27 7 Отговор
    Вече е превъзпитан гражданин, и повече няма да се дразни с полицаите! Сега очаквам полицаите да направят така и с някой Ром, за да ги осъди после в Брюксел! И после цялата маала да обгради полицията, и "устафкааааа, у устатаааа"!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Студент

    14 9 Отговор
    Фашистката паплач спирка няма.....

    Коментиран от #14

  • 9 Софийско РПУ

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданинът X":

    Като ти се оправят ребрата, ела на контролен преглед, хем да пуснеш и нова жалба, "за краката и ребрата"!

    Коментиран от #12

  • 10 Петко

    22 3 Отговор

    До коментар #3 от "жики бики":

    А ти кво искаш, сладолед ли да ги черпят като се правят на велики и недосегаеми.При Румен Петков полицаите убиха младеж че им водеше записки колко пари са получили от наркопласьорите,ама тогава тези от БСП си траяха,а сега се правят на загрижени.
  • 11 Адвокат

    15 7 Отговор
    Вадите си медицинско пускаъе жалба до районната прокуратура задължително входящ номер се взима ако районна ви отговори че няма да се занимава се пуска жалба до градска с отговора от районна до 14 календарни дни! Ако градска също ви отговори че няма да се занимава със вашия случай пуакате за дело или в Административен Съд или Страсбург за обезщетение за нанесени телесни повреди и психически тормоз! Съдите държавата в частност МВР че държавни служители на които им се плаща бият граждани данъкоплатци! България от 1992 е разписала конвенцията за правата на човека и е длъжна да я спазва

    Коментиран от #35

  • 12 Гражданинът X

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Софийско РПУ":

    Следващия път ще по различно!!!
  • 13 Пепо.

    13 12 Отговор
    На този комунист,Курев ли е ще се пръсне от злоба.Тези комунисти само дебнат кой кого,как ,без да чакат обяснения.Те да си плюят.Този комунист защо не каже как биеше Народната Милиция.С торбички с пясък по бъбреците.И на кой да се оплачеш.Курев,не се забравят деянията на комунистите.За това никога на власт комунисти.

    Коментиран от #15, #28

  • 14 Пешо

    8 7 Отговор

    До коментар #8 от "Студент":

    Ти ли си наред? Такава е съдбата на наркоманчетата. 😂

    Коментиран от #19, #21, #44

  • 15 ДЕМОТЪПАНАР

    11 11 Отговор

    До коментар #13 от "Пепо.":

    СКОРО БЯХ СВИДЕТЕЛ НА СЛУЧКА. ПОЛИЦАИ ДУШАХА МЛАДЕЖ ЗА ДА КАЖЕ ПАРОЛА
    ТА СИ НА АЙФОНА БЕЗ ТЕЛЕФОНА ПРЕДИ ТОВА ДА БЪДЕ ИЗЗЕТ ПО НАДЛЕЖНИЯ РЕД И С ПРОТОКОЛ.СКАПАНА ДЪРЖАВА.
  • 16 Усмивката

    8 6 Отговор
    Задържане без причина......така се разбира,щото нищо не му е повдигнато.Това демократична страна ли е.
  • 17 ОХРАНИТЕЛНА П.

    10 8 Отговор
    Мой приятел беше задържан за 24 часа, защото нямаше лична карта пред блока ни. Като го пуснаха беше зверски пребит, а интересното е, че са го били с шише от фанта пълно с вода.. това е БГ
  • 18 Иван Гешев

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданинът X":

    Малко ти е било, ще е добре пак да те "профилактират".

    Коментиран от #26

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Шляхтиц

    12 3 Отговор
    На седемдесет и две години съм и Слава Богу, никой до сега не ме е бил. Осем години съм работил и в чужбина, в Полша и освен много любезното обръщение Пане Инженеже, тъй-като съм инженер по професия, лоша дума не съм чул...........

    Коментиран от #22

  • 21 Усмивката

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Не може така.Всеки е невинен до доказване противното.има лои обвинение.Къде са правата на човека .В такава ли държава искахме да живеем от птреди З0 години.Тогава да не сменяхме системата......„.Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана.”..това е сбъднато пророчество предупреждение на Левски

    Коментиран от #30

  • 22 Усмивката

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Шляхтиц":

    А членската карта пазиш ли си я.
  • 23 Шляхтиц

    12 4 Отговор
    БСП отидоха на километри ПОД ДЪНОТО. Почудиха се с какви глупости да занимават НС вместо да се помъчат да направят нещо за тази нещастна държава и да заслужат поне един процент от големите заплати, които си гласуваха те самите. Нямам повече мисъл, както казва един мой приятел.,.

    Коментиран от #25

  • 24 Точно

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "kkk":

    това си помислих и аз, само него, от цялата тайфа. И преди и сега, методите са едни и същи. :)
  • 25 Усмивката

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Шляхтиц":

    Това не е празна работа .Да пазиш правата на гражданите.Къде са гербаджийските фантазии за чуждестранни инвестиции.Ако този младеж се случи да е на такъв син,знаеш ли какво се случва
  • 26 ТО И ХИТЛЕР МУСОЛИНИ И ПИНОЧЕТ

    2 5 Отговор

    До коментар #18 от "Иван Гешев":

    СИ МИСЛЕХА ЧЕ СА БЕЗСМЪРТНИ КЪТ ТЕБЕ А НАКРАЯ ГИ РАЗЧЕКНАХА....

    Коментиран от #47

  • 27 onq s konq

    16 7 Отговор
    След като РОДИТЕЛИТЕ не са научили детето си на УВАЖЕНИЕ КЪМ ЗАКОНА,ЩЕ ГО НАПРАВИ ПОЛИЦИЯТА.Не се споменава обаче ЗАЩО ДРУГИТЕ ОТ КОМПАНИЯТА НЕ СА БИТИ?Не може нормален човек НА СЛУЖБА/ПОЛИЦАЙ/ С КАКВИТО И НЕРВИ ДА Е,да търпи изцепки от 17 годишен келеш "Абе какви сте вие,бе смешници","Не ме пипай,че ще ти изстине мястото","Не знаете с кой си имате работа","Куки тъпи-вие ли ще ми обяснявате кое е правилно и кое не" и т.н.,ПЛЮС ДАРЖАНИЕ ,СЪПРОВОДЕНО С НЕПОДЧИНЕНИЕ И СЪПРОТИВА ...да понесе "некои неща"...НЕ- МО -ЖЕ !А че БСП търсят ТОЧНО ТАКИВА СЛУЧАИ за да клатят властта,спор няма-и аз да съм на тяхно място,и аз ще правя така:)

    Коментиран от #32

  • 28 Усмивката

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пепо.":

    А Бойко Методиев от кои е бе приятел .Или от кои беше.От ония които не биеха ли.А ...той би преподавател....за какво??????..как милиционерите да са по учтиви ли .Е ето ти нагледно какво е преподавал в катедрата
  • 29 Бай Митьо

    8 5 Отговор
    Келешчето си го е търсило и го е намерило.Полицията трябва да се ползва с уважение и респект, така се чувствам защитен.
  • 30 Бухал

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Усмивката":

    Кви глупости пишеш!?!

    Коментиран от #33, #34, #48

  • 31 един

    12 5 Отговор
    17-годишното дете е много наясно защо е изял лобута, ама тука не се пише. Познавам доста униформени, и политически коректно ще се изразя - повечето са с ограничен капацитет. Но никой от тях няма да бие при задържане нормално изглеждащ човек и изпълняващ полицейските разпореждания. Ако му се слагат белезници, да си подаде ръцете да му ги сложат, да не се дърпа и да не философства. Разбира се, че в РПУ-то ще окажат натиск и пробутат всякакви документи за подпис, но си има начини да си отстоиш правата. Правиш ли се на интересен и тарикат, на сержантите малко им трябва да стигнат до момента "Абе ти на много умен ли се правиш, бе?" придружено с палка в бъбреците. Това най-важи за тези, които оперативните си ги знаят, че са контингент. Мои понати също са прибирани в РПУ-та, и не са яли бой там. Може би защото имат нормални професии, не са дилъри и нямат криминални регистрации.
  • 32 Усмивката

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Какво държане ....ти от коя епоха изпълзя.Искате да внушите страх и подчинение ли.С този вид и начин за респект и уважение ме прати в минало бе другарю

    Коментиран от #40

  • 33 Усмивката

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Бухал":

    Ти ще кажеш
  • 34 Усмивката

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Бухал":

    Ти ще кажеш
  • 35 Усмивката

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Адвокат":

    Да познавам много такива случаи.Родната ни милиция трябваше отдавна да се трснсформира в полиция и да се научи как да събира и предоставя доказателствени материали. Иначе важи правилото ...„он знает что го биет”,...
  • 36 ривенч

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданинът X":

    Преди много години,като дете излизайки една ранна сутрин за училище на ъгъла на блока видях паднал мъж с локва кръв около главата и една тояга до него.По късно научих ,че е умрял пазач от затвора.Някой малко му беше посмачкал главата.Та така- забавя,но не забравя!
  • 37 Или

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    Пък тъпи
  • 38 кутевщина

    2 2 Отговор
    Кутев го е пребил за да има повод да го дават па талавизията.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 onq s konq

    4 8 Отговор

    До коментар #32 от "Усмивката":

    Аз ли те пращам в миналото/Живковизма/ ,или ТИ ИДВАШ ОТ ТАМ?Само че от Най-ранната епоха на соца-Следдеветосептемврийската СИЛОВА РАЗПРАВА с ..."Контрите"!По същият ПАРТИЗАНСКО-НАПОРИСТ МЕТОД такива като тебе искат да свалят Демократичното правителство на ГЕРБ с "гражданско неподчинение","демонстрации и протести ДО ОТКАТ",блокаж на важни пътни артерии с цел САБОТАЖ НА ДЪРЖАВНИЯ МИР И ЗАКОННОСТ.И не ми викай "другарю",защото произлизам от ЗНАТЕН КУЛАШКИ РОД,а ти си просто ..."ЛУМПЕН НА ПОВИКВАНЕ" в Червените кампании:)

    Коментиран от #49, #53

  • 41 Bbbb

    4 4 Отговор
    Малко се бие в тая държава.
  • 42 чичо Гошо

    1 0 Отговор
    Всеки с малко власт в тази ТЕРИТОРИЯ се изявява като МУТРА.МВР, Прокуратура и Съд -МУТРИ сте!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Студент

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Вашето време свършва..... идват млади трезвомислещи мозъци , такива като тебе дето имат фобии и им се привиждат наркомани няма да имат думата
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Вълко Червенков

    3 2 Отговор
    БСП да огласи фактите от т.нар. "Народен съд". Най-добрият комунист е обесеният комунист!
  • 47 На ген. Аугусто Пиночет

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ТО И ХИТЛЕР МУСОЛИНИ И ПИНОЧЕТ":

    Възстановил демокрацията в Чили никой нищо не му е направил! Виж Салватор Алиенде, с българският АК, му се случи случка!
  • 48 Нямаш елементарна

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бухал":

    Правна култура! А култура значи обработено ст, знания!
  • 49 El Torro

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "onq s konq":

    Определено не си наясно защо хората стачкуват и блокират пътища и кръстовища. Възможно е и да е от потеклото.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ХА ХА ХА

    4 2 Отговор
    Значи сополанкото се прави на мъж , а после пищи като ощипана мома , аман от умрялковци !
  • 52 Всички

    3 2 Отговор
    Мутри са големи мъже, докато ги сгащят и намачкат, в последствие стават много болни , и този мушмурок е поредният мутрял се !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 куку руку ку

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "жики бики":

    Мутрите се преселиха в МВР...
  • 56 Мунчо

    0 0 Отговор
    Младежът е бил интимен партньор на Кутев, когато го засърби задника, а това става все по често, поради женските му потребности.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове