27 Ноември, 2018 18:49 2 385 26

Каракачанов иска ново министерство за българите в чужбина

  • красимир каракачанов-
  • дабч-
  • българи-
  • чужбина-
  • корупция

Престои изясняването на правната рамка и документация

Каракачанов иска ново министерство за българите в чужбина - 1

"Закриването на ДАБЧ би имало смисъл ако на нейно място се възстанови съществувалото Министерството на българите в чужбина от първия кабинет на Борисов". Това каза Каракачанов след заседание на Националния съвет за превенция на престъпността.

"Държавната агенция за българите в чужбина като структура има основна цел да се грижи за съзнанието, поддържането на връзките на българските общности с държавата. Закриването на ДАБЧ би имало смисъл ако на нейно място се възстанови съществувалото Министерството на българите в чужбина от първия кабинет на Борисов. Трябва да има сериозен държавен орган, за мен би било по-добре това да е Министерство за българите в чужбина, от колкото държавна агенция. Този държавен орган да защитава интересите на българските общности зад граница“ добави още министърът на отбраната, цитиран от телевизия „Евроком“.

Припомняме, че на заседанието на Министерски съвет на 21 ноември премиерът Бойко Борисов заяви, че е възложил на ресорните министри да мислят как да се закрие ДАБЧ (Държавната агенция за българите в чужбина). Идеята на министър-председателя обаче не е за разкриване на ново министерство. Според него няма нужда от такова и има достатъчно институции, които се занимават с проблема.

"По време на заседанието на Националния съвет за превенция на престъпността се стигна и до общото решение да се предложи на местно ниво създаване на комисии по обществен ред и сигурност, които да са формирани на база на нормативен акт". Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Престои изясняването на правната рамка и документация. Тя ще има за цел на местно ниво да се засили координацията и взаимодействието между институциите с оглед на по-добра превенция" добави той.

От Министерството на земеделието, храните и горите бе обърнато внимание за сезона, в който се добиват дърва за огрев. В някои населени места те се добиват незаконно“, посочи той. Маринов обясни, че при намеса на горските служители се е стигнало до нападение от страна на граждани. „Това беше и поводът да обсъдим и на местно ниво да намерим по-добра форма срещу битовата престъпност и да развием тази, която до момента е действала".

Каракачанов също даде изявление по темата с областните дирекции и престъпност на местно ниво.

„Ролята на мобилните екипи, които обикалят общините в тези населени места, в които няма постоянно полицейско присъствие - проведени са над 5 300 посещения в 3 500 малки населени места. Това оказва влияние на онази част от контингента, която се занимава най-вече с извършване на битови престъпления. 1514 са новите служители, назначени в областните дирекции. Това също има значение за тези прояви“ каза още той.

Във връзка с намерено оръжие в багажа на Ангел Джамбазки на летище "София", Каракачанов, коментира: „Един банален случай, при който човек в командировка, в личния си багаж, в сака си за пътуване е забравил да извади законно притежаваното от него оръжие. Направен е протокол и след няколко дни при връщането му в България е върнато на собственика му“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    41 0 Отговор
    Който е бръкнал в кацата с мед пак му се бърка иска шкемби пак да папка да направи още хора българи
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Еса Рампкин

    30 0 Отговор
    Сменят му името и си мислят че ще замажат скандала!
  • 4 Гост

    32 0 Отговор
    Е даите му на Демби още власт и му гледайте сеира,ще стане 200кила тоя безсрамен ненаял се бивш ДС агент
  • 5 Овчарчето Калитко

    29 0 Отговор
    Тоя пък само министерства иска! В предизборната му кампания беше, че ще върне наборната служба. Нищо не прави и младежите се дрогират. Вече две години мълчи по въпроса като, че има бълха у гащите си. Сега се размислил за ново министерство - ами, да - нали уволнените чиновнички трябва да продължат с ежемесечни лесни пари от високи заплати.

    Коментиран от #6

  • 6 ЯЗОН

    27 0 Отговор

    До коментар #5 от "Овчарчето Калитко":

    И пенсии минимална 300 лв щеше да раздава
  • 7 гост

    34 0 Отговор
    Шкембе воевода е предател

    Коментиран от #21

  • 8 Оракула

    23 0 Отговор
    Ново министерство за Българите в чужбина.-Ново двадесет...
    Ако този измислен политик Каракачанов погледне как Българите в чужбина го оценяват с прозрачната и честна
    душа ,далече от българската политическа помия и разбере всички тези българи по света на които им писна от далаверисти като него , с какво презрение го ненавиждат
    ще отиде и се гръмне.
    Няма по-важни патриоти и по- добри дипломати от българите в чужбина .Разбира се и тук има мърша...но тя се самосанира.
    Когато Българите от чужбина се приберат в България и започнат да работят за промяна, посочат проблема
    и напишат жалба до Прокуратурата или Олаф ,срещу тях се стоварва ,отмъщението на всички, които са на копанята наречена корупция,кои са НА тази копаня, прокурори,Икономическа полиция,НЕЧИСТОПЛЪНИ АДВОКАТИ,СЪДИИ, ВСИЧКО ТОВА СЕ СТОВАРВА САМО ЗА ТОВА, ЧЕ КАЗВАШ ИСТИНАТА.
    Не ни трябва министерство , трябват ни държавници не корумпирани г-н Каракачанов а ти за това не ставаш.
  • 9 macedoniaUSA

    14 0 Отговор
    чували сте за омраза ама не сте я чувствали
  • 10 Асенчо

    27 0 Отговор
    НА ТОЯ САМО МИНИСТЕРСТВА му се вратът в главата ЛАПАНЕТО е Голямо да са живи и здрави данкоплатците ТОЯ воивода от РУСЕ изпъдат ли го един път от власта никога повече няма да се върне а ще трябва да ОТГОВАРЯ. МАЛКО му ОСТАВА
  • 11 Ryty

    25 0 Отговор
    Пак да крадете ли бе батал миризлив
  • 12 Името ми е Наглост

    16 0 Отговор
    Трябва да съкращавате още министерства, като ги сливане две в едно. Съкращаване на администрацията, електронно обслужване с рейтинг за работата на всяко министерство, който да се дава от потребителите и да се изобразява публично в реално време в интернет. Заплатите на базата на този рейтинг. И работа се иска от вас, ако искате да сте там където сте!
  • 13 Светлини

    13 0 Отговор
    Още по-голям смисъл щеше да има от такова министерство ако в него работеха основно българи от чужбина, а не някакви калинки плато във всички останали...
  • 14 Сандански

    15 1 Отговор
    Абеееее шопар..... ако те Фана за котрульо, ке видиш ли е ВМРО, върховисти, сандинистите и джендър русенски, като теб!!!!
  • 15 калбо

    9 0 Отговор
    Стига паспортаджия време да се махаш прасе не се ояде какви патриоти сте вие мошеници по добре да се махаш не ти стигнаха паспорти те
  • 16 Некой си.

    16 0 Отговор
    Късно е либе за китка.Изцапа гащите.
  • 17 4ovek

    4 0 Отговор
    Защо?
  • 18 Всъщност иска по-голями

    7 0 Отговор
    Заплати! Министерски!
  • 19 В държавата има пари

    10 0 Отговор
    И Каракачанов иска да ги насочи към ресора си! За да не отидат при детските и пенсиите, примерно!
  • 20 Гост

    8 0 Отговор
    Може още едно ново министерство ама издръжката да бъде за негова сметка. Парите прибрани от новите ни сънародници ще стигнат за две три години.
  • 21 .Д.Кънев

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Приятелю защо обиждаш другарят Каракачанов.Той не е виновен,така му се иска.А да знаеш тази шия дето я има да не мислиш че е от туршия.Моляте злослови.
  • 22 Пиянде

    6 0 Отговор
    Абе Разкрачанов , къде скоро ще има курбан ?
  • 23 патреотар

    6 0 Отговор
    Каракачанката не ще да пуска кокъла.
  • 24 АНАНИ от ЧАКАНЧЕВО

    2 0 Отговор
    Много му се иска и той да е МИНИСТЪР. Вън и да му се потърси ОТГОВОРНОСТ НАГЪЛ БЕЗСРАМНИК.
  • 25 гларус кръстоносец

    0 0 Отговор
    Поправете си правописните грешки !!!!!Публикувано във факти.бг:

    "ПреДстои изясняването на правната рамка и документация."
  • 26 Македонец

    0 0 Отговор
    Човека си иска ново министерство че от къде ще си финансира партията и гозбите по кръчмите. То и патриотизма не е безплатен в днешно време.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове