28 Ноември, 2018 15:43 7 798 36

КАТ готви голямо сурвакане на шофьорите

  • кат

Поставена е цел и до 1 януари 2020 година да започне негласен контрол над джигитите на пътя

КАТ готви голямо сурвакане на шофьорите - 1

1000 лева да стане глобата за шофиране с повече от 40 км/ч над ограничението без значение дали е на път в града или извън населено място. Отделно за нарушението да се отнема книжката за месец, колата да се спира от движение за 30 дни и да се отнемат 13 контролни точки от талона на джигита. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, които са били одобрени на последното заседанието на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, съобщава в. „Телеграф“.

Неин председател е вътрешният министър Младен Маринов, а текстовете, които са част от мерките за намаляване на жертвите на пътя в периода до 2020 г., ще бъдат внесени за обсъждане и гласуване в Народното събрание. Експертите от комисията са решили още ограничението на скоростта на двулентов път без разделителна преграда да бъде намалено от 90 на 80 км/ч.

Поставена е цел и до 1 януари 2020 година да започне негласен контрол над джигитите на пътя. „Ще се използват немаркирани, цивилни мощни коли, оборудвани със специална техника, които ще документират агресивното движение по магистрали и скоростни пътища“, уточниха от комисията. В предложенията за промени е поместен и текст, с който часовете на кандидат-шофьорите се увеличават от 31 на 50. За всеки, който самокатастрофира пък е предвиден проверочен изпит, а книжката му ще се отнема до успешното му вземане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боздуган

    28 10 Отговор
    Така ако стане 80% от бг шАдиорите остават без книжки и коли, ами разширявайте паркинзите пред отделенията на КАТ че нз къде ще ги складирате вс коли..Направо чудесно ше стане така Дай Боже една хилядарка, без книжка 2 шамара и да саприбира пеш или да вика някои приятел и него да глобят
  • 2 Иванчо

    52 5 Отговор
    Повишаването на глобите не води до намаляване на произшествията. Повишаването на събираемостта е това, което може да доведе до спазване на павилата. И 100 лв. да е глобата, българинът като знае, че със сигурност ще му ги вземат, ще спазва ограниченията. А дори и 10 000 лв. да я направят, като не се събират - кел файда? Ама докато ни управляват хора без грам опит и квалификация, докато се приемат закони на парче, ще сме свидетели на все повече безумия като това, както и това с историята на наказанията, която пришиват на колите, вместо на водача.
  • 3 SS3Pc28H

    34 4 Отговор
    Ше ма хванете за щепсела. От утре съм с коня.
  • 4 Гост

    8 29 Отговор
    Евала това трябваше да стане преди 20 години, не сега. Ама не да има 2 мощни цивилни оборудвани мпс 1 в СА и 1 в РВ, трябват си 100 тина и нагоре разпределени навсякъде всички участъци за да се разчистил от пишман шофьорите
  • 5 666

    7 1 Отговор
    Ушев на вена, това е традиция!
  • 6 Сатаната

    53 3 Отговор
    Направо 20 км. за ПЪРВОКЛАСЕН път 4000 лв. за превишение от 20 км.. При 30 км. разстрел. И тогава, който гръмне първи, ние или ченгето.
  • 7 И.К

    17 2 Отговор
    Нищо от това няма да стане ,само празни приказки
  • 8 БайГеле

    16 4 Отговор
    Не разбрахте ли, че и 10 000лв. да стане глобата тези които нарушават правилата пак ще го правят. Трябва да се превъзпита цяло едно поколение за да се променят нещата. Вместо да си седят в колите на топло сутрин - да се организрат масови постове по натоварените артерии в столицата и страната и да се започне масово глобяване - за неспазване на правилата. Само да вметна че всяка сутрин тези които минават в буслената са едни и същи!
  • 9 троен размер

    52 0 Отговор
    и глобата за служители на мвр (които трябва да показват как се спазва закона ) да е в троен размер !
  • 10 München

    36 2 Отговор
    Колко ли простотии ще измислите още? Вместо да си оправят дупките и да увеличат скоростта, да научат шофьорите, как се кара в кръстовище с кръгово движение, за да няма задръстване, те ..... глоби, точки, санкции...... Тези, които карат бързо са с книжки и номера на колите от чужбина, и ще им вземат...... Разберете: ако искат да намалят катастрофите, трябва да се оправи инфраструктурата. Рестрикциите са за пълнене на хазната. А, ако някой се опълчи, ще му се случат неща, като на Слави Трифонов. Ще задава риторични въпроси.
  • 11 до живот

    5 21 Отговор
    ако се сложи обществено полезен труд за първо нарушение и затвор за втора и започне масово да се прилага - ще се превъзпитат всички за 6 месеца !!!! и конфискация на мпс-то !
    като разбереш че приятел, брат, сестра ще лежи в панделата ще се замислиш дори и да си мега прост , като ти отнемат возилото - пак ще се замислиш , ако си много мега тъп ше правиш минети в централния до живот !
  • 12 Morgoth

    36 4 Отговор
    Те в момента не могат да си съберат глобите, а като я направят 1000 лева още по-зле ще стане. Май е време управляващите да си ходят.
  • 13 полюция

    46 2 Отговор
    КАТ ли готви това суровакване или или изродите от ГЕРБ . Браво бе Гробарски изроди ...надминахте и световния връх на глобите ...В Германия за 45 км над допуатимата скорост глобяват 200евро или 400лв Купете си всички свещи с ограбените пари от хората за вас и копелдаците ви .. .от тези пари се задавете и измрете

    Коментиран от #19

  • 14 От дивия северозапад

    27 1 Отговор
    Тия мощни коли какво ще правят с тая мощност? Ще превишават и те ограниченията и кво праим тогава тех кой ще ги глобява?
  • 15 да да

    6 12 Отговор
    карайте по правилата - спазвайте законите и всичко ще е ок!
    кво тръбят тъпите медии - кат ще сурвакат !
    ще сурвакат тия дето са за бой и затвор - другите какво се пените !
    или искате да карате като на писта - законите за вас да не важат, пък ако утрепете някого - голяма работа - пълни олигофрени - такива книжка и кона не биват да помирисват !
    ама медиите са виновни с тия сензации!
    ще не пишат - караш нормално - нямаш грижи !
  • 16 Шофьор

    27 1 Отговор
    Който самокатастрофира проверовъчен? Алоооо, на всеки може да се случи, че аз имам около 2 млн. навъртя километра. Ще дойде някакъв "плъх" от канцелариите да ме изпитва. Нали ще полудее, ако го кача в кабината и го "повозя"....
  • 17 Ганю Ганев

    25 1 Отговор
    Кравата взе да пресъхва, има още малко, ама свършва

    Коментиран от #27

  • 18 Иван

    3 1 Отговор
    фейк
  • 19 Сатаната

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "полюция":

    99.9% от КАТ мислят че с полюция искаш да кажеш полиция. Евала, точно в десетката брато, яко им пасва.
  • 20 в държавата на боко

    22 0 Отговор
    Разберете, това БоКопомазаните ни ги бърка, всякакви герберастчета, мутрички, тарикатчета с връзки, ще продължат да си правят, каквото си искат, защото корумпират едни хора и досиетата им стават чисти, като сълзи ! По стара герберастка традиция, ще го отнесат само най-обикновените и бедни граждани, а електората на герб т.е. циганите те са освободени от отговорност и глоби по презумция! Това е горчивата истина, вдичко друго са глупости и лъжи герберастки с цел дране, дране, дране....
  • 21 Giuseppe Busso

    16 1 Отговор
    Ако няма ограничения на скоростта няма да има превишаване на същата!
  • 22 SAAB

    12 0 Отговор
    Не глоби........средно образование е нуждо за да си водач ! От тук и средната култура ....при водачите !
    Останалото е избиратели / маТрял / .......:)
  • 23 Ташко Мъдев

    10 2 Отговор
    Направо 10 000 да я направят. Като има вечно измъкваш се-мангали, мутри, връзката, военни, ушеви и т.н. бар Пешо ке плаща.
  • 24 Питам6986

    7 3 Отговор
    От много отдавна има негласна заповед/устна/КАТаджийте да пишат за смяна толкова актове и толкова фишове? Е според вас дали катаджията ще си гледа спокойно и нормално задължението повреме на работа или първо да изпълни нормата? Но за нарушенията съм съгласен да се сече до кокъл че се избихме и без война?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 пешо тракториста

    13 0 Отговор
    Със сурвачката всеки може, обаче кой ще поправи скапаните пътища с дупки като след бомбандировка и нагънатите магиснрали като вълните на река дунав. Само пари събират, ненаяли се.
  • 27 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ганю Ганев":

    Идва ред на мъжката крава.Ама тя няма млякоо...
  • 28 ВИНОВЕН

    5 0 Отговор
    Ограниченията са основната причина за ПТП. Поставят знак 60км - 1000 метра, водача минава 600 метра и се чуди защо, когато пътя е хубав и тъкмо натисне газта и хоп - завой и в канавката. Ако ограничението е само в завоя, няма да има ПТП.
  • 29 Хасанчо

    8 0 Отговор
    Те това си е признание ,че пътя е опасен. Такива са 80 % от пътищата и не само мантинела , а и боя нямат . Няма и кой да изреже храсти и клони в гористи месности и кой да глоби трактори,камиони и др. дето извадиха половината кал от нивите върху асфалта. Не стигат дупки и транплини . Иначе на всички пътища пари за знаци с надпис "Винетка" има. Път няма и не отговаря на никаква категория ,ама плащай . Някой път щели да го оправят -когато имали пари. Вече тридесет години все това слушам ,ама преди имаше само едно плащане за автомобил. Никой не защитаваше честни мафиотски застрахователни интереси с държавен репресивен и силов апарат и лобистки кръгове в парламента. Управляващите могат да благодарят за всичките си неприятности ипровали на Л.Павлова още с неоправдано и не мотивирано еднолично решение за едните 30 лв скок на винетките. Други държави имат и по-скъпи винетки ,но имаш право на избор с алтернативен път. Тук плащаш щеш -не щеш. Всичките им финансови измислици уж за по-добро всъщност са прикрити данъчни тежести. Застраховките ,винетките и т.н. и те натоварват отново определен кръг от хора-работещите бедни. "Пътя към ада е покрит с добри намерения"
  • 30 Гошо

    4 0 Отговор
    Като не става с гражданските дай да пробваме с глобите !!!
    Колкото повече толкова певече !!!
    Вечно ненаяли се !!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 некойси

    1 0 Отговор
    Само да попитам ... какво стана след като се утроиха глобите по пътищата да не би да възцари ред? Да не би жертвите да намаляха тройно?
    Целта е ясна ... тъпкане на средства в бюджета и слагане на ръка върху всички възможни парични потоци за да може после да ги крадем от къхи програми и обществени поръчки.
  • 33 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    А какво става когато колата е служебна - всички глоби отиват на името на управителя, точки не се отнемат, джигитите продължават да си бандитстват по пътищата.
  • 34 дреме ми

    2 0 Отговор
    Да го духат коментиращите тук , правителство , държава и милиционерите. От 10 години карам без книжка и ще продължавам да си карам .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Чичо

    0 0 Отговор
    Съгласен съм, ама къде са им мерките които зависят от държава и общини? Да карам с 90 на магистрала щото някой крал. Вместо подлез и надлез, изсипят два самосвала асфалт(гърбици) и според тях е готово. Да си оправят пътищата и организацията на движение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове