30 Ноември, 2018 11:49 5 139 27

Марешки: Ограбват хората със 70 ст. на литър гориво

  • веселин марешки-
  • протести-
  • цени-
  • горива

Веселин Марешки допусна, че Каракачанов го пазят от БСП и ДПС

Цинично е Валентин Златев да ни говори за цени на горивата. Това каза лидерът на партия Воля Веселин Марешки в ефира на БТВ.

"Трябва да виждаме какъв е маржът между покупната и продажната цена на горивата. Опитвам да работа на печалба от 1 ст., но при мен маржът е 7 стотинки. Хората ги ограбват със 70 ст. на литър", разкри той.

"Тази разлика трябва да бъде сложена на касовата бележка. И няма как да ми обясняват, че това е много сложно да се напише на бележката. Протестите стесниха маржа. Пред моите бензиностанции протести няма", подчерта Марешки.

Според него държавата трябва да се намесва с реални действия. "Човек трябва да знае с какъв марж го товарят. Ако трябва държавата да направи четири склада и да може всеки да внася гориво. Има господстващо положение в тези, които държат базите. На мен ми е трудно да внасям, пък какво остава за малките търговци. Народът се съмнява, че има картел и аз съм на страната на народа. Потребителите трябва да знаят маржа. Издръжката не ги вълнува", каза лидерът на "Воля".

Веселин Марешки допусна, че Каракачанов го пазят от БСП и ДПС. "Той е човек на ДПС. Оставиха да изгори само Валери Симеонов. Защо аз не съм в управлението? Нямам качества? По-лош съм? Това показва, че аз трябва да стана арогантен-да влизам със зареден пистолет в самолета. В друга държава този човек щеше да гние в затвора, а тук му се извиняват. Тримата имат свои зависимости. Ако се поровите в истинските воеводи, какви неща ще чуете. Имат приятелски снимки с Доган".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    15 60 Отговор
    Трябваше да каже само че БСП управлява и последните 10г.и че те са виновни за политическата обстановка сега. Тоя е много прост човек! Що не разказа кой му разрешиха да си вкарва горива без акциз?

    Коментиран от #3

  • 2 Киро

    61 16 Отговор
    Да е жив и здрав! Само от него съм видял файда!

    Коментиран от #7, #14

  • 3 ванката

    38 4 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    в голяма грешка си колега бившата дс в лицето на доган управлява герб!!!

    Коментиран от #13

  • 4 Мунчо

    13 41 Отговор
    Все ще има дебили, които да гласуват за протежето на Герб-БСП Магарешки, който продава гориво на загуба, за сметка на аптеките.

    Една ревизия на аптеките магарешки, и безинджийниците му са фалирали.
  • 5 Усмивката

    10 1 Отговор
    И Б.Б и авери го преместиха....
  • 6 Aнонимен

    11 4 Отговор
    Наведете глави и тихо, че комунистите ще сложат за премиер чистачката на бай тошо за поне 3 мандата! Маркс се обръща в гроба какви психопати е създал.
  • 7 Пенчо

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Каква? Че зареждаш нещо наречено бензин или дизел.https://petel.bg/24-chasa--Razbiha-tsyalata-shema--Dizel-sas-syara-ot-Moldova-dostavyali-na-Mareshki__198671
    Ей ти малко за четене.

    Коментиран от #23

  • 8 Шаран БГ

    30 1 Отговор
    /На № 1 Инкогнито/ Не познавам Марешки и никога не съм наливал гориво от негова бензинаджийница !!По-евтини лекарства съм купувал от негови аптеки. Може и да говори истината. Защо трябва да е прост ? Че има нещо много долно в цените на горивата у нас, е по-вече от ясно." Кой му е разрешил..." или " Кои са му разрешили..." да вкарва /от къде/ горива без акциз ? Не вярвам, че "неговото" гориво е без акциз. Министър Горанов не би го понесъл - ще си подаде оставката веднага !!! Именно държавния акциз е този, който оскъпява горивата почти с една /трета по цени на дребно. И тук какво лошо казва Марешки ?? Може да е лицемерно, може да е про форма, може да е всякакво - но какво му е лошото, че иска цените на горивата у нас да са по-ниски и балансирани спрямо джоба на нашенеца. Защо нашите алчни управници не вземат пример от Германия? Нека акциза да е в горивата, но да няма такива двойни и тройни плащания чрез данъци и такси за едно и също нещо !!! Какво е "пътен данък", какво е "винетка", какво ще е "тол-такса". Както ни лъгаха, че ще премахнат пътния данък с въвеждането на винетките /оставиха ги и ги удвоиха и утроиха най-безсъвестно/, така и сега ни лъжат за тол-таксите, че щели да бъдат само за товарните автомобили!!! Къде го има по света, леките автомобили да не плащат на магистрален път ??? Още на втората година ще ни издънят !! За застраховките да не споменаваме ...........
  • 9 Aнонимен

    13 1 Отговор
    Айде сега, българина може да плаща и още, той е роб и мазохист. 70 ст... е нищо. Вижте как подарява милиардите от икономиката си, ресурсите от земята си... децата на запада за минималните заплати там...данъците си подарява тук за м*глави.. ..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Aнонимен

    8 0 Отговор
    И земята си продава- подарява на категории на евреи и покани араби. Половин европа е пясък, дъно на море казват техни учени. 1 декар пясък е от Е 300 000 нагоре.
  • 12 гост

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Byg":

    А когато неговата цена е 1.89лв, а на другите достигна 2.41лв стават 52ст. разлика, да окрасил е и не е 70ст. средната разлика, но пак е средно към 30-40ст. При пълно зареждане на резервар разликата от във Велико Търново и Горна Оряховица е 20лв. Каквото си е истина си е, няма спор.
  • 13 Иван

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "ванката":

    право в 10 ката много хора са заблудени че ГЕРБ били независими!!!
  • 14 Смях

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Само стотинкаджиите са доволни

    Коментиран от #25

  • 15 Оракула

    9 0 Отговор
    Тук, относно едно нещо Марешки прав , марж или маргинал на печалбата, както се казва в бизнес светът,трябва да е равен за всички , за да няма спекулации за деня.
    Тази печалба може да бъде определена от Парламента за да е равна за всички.
    - Закона за конкуренцията , който закон трябва по смисъла си да разбие монопола на ЛУКОЙЛ в България и който гласи, че никой няма право да произвежда и внася стоки , в една страна ,член на ЕО, без да има друга фирма- конкурент на същия пазар със същите стоки.
    Това дава право на Марешки и не само на Марешки а буквално на всеки един български гражданин да заведе дело в Страсбург.
    Казва се" закон за доминиращо положение на пазара".
    Една такава присъда , ще даде възможност да има конкуренция на български петролен пазар ,при други условия.
  • 16 На кой да вярвам

    14 1 Отговор
    Г-н Магарешки нещо бъркате...............Златев каза че печелели само по половин стотинка на литър. Как да него ожалиш.........вай, вай, вай
  • 17 патриотъ

    10 0 Отговор
    Калашников ще оправи нещата,оня с пълнител 30 патрона!Друга управия няма!
  • 18 Анатоли 73

    15 2 Отговор
    Марешки влезе в политиката богат не като много други които от начало са слабички след това от кражбите се нахранват и в парламента стават дебелаци и за това на него не му пука и си казва и говори истината боклуци долни събудете се ГЕРБ и БСП са едно и също комунистически крадливи изчадия контролирани от генерал Люцканов
  • 19 Гост

    12 0 Отговор
    Авторчето човека каза, че през годините назад са ни ограбвали с 70 ст. на литър иначе сега ни грабят към 20-30 ст.
    Но Марешки е прав да се направят държавни складове и да може всеки да внася и изнася както иска. Да се включи механизма на пазарната икономика.

    Коментиран от #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 боцмана

    10 0 Отговор
    Пълни мошеници , последните дни намалиха бензина , съвсем малко дизела и вдигнаха газта. Че за Златев : – Попаднали на един остров с канибали , вожда им поогледал всички и си харесал Златев , че е по мазничък. Наредил на готвача си . Този го искам на шиш , Ще наредиш отдолу картофки и ще го въртиш бавно да капе мазнинка по картофките. Седнал вожда пие си аперитива и гледа по една време готвача върти шиша бързо , бързо . Извикал готвача и го хока , Нали ти казах бавно бе кашавар миризлив? Да бос , ама като го въртя бавно краде от картофите.
  • 22 Све

    4 4 Отговор
    Простият народ си избра още една мутра в парламента.
  • 23 Русенец

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пенчо":

    И аз съм чувал, че във Варна се редят на опашка на неговата бензиностанция, а тук в Русе, я видиш някой на колонката, я не. Хората разправят, че горивата в Русе ги взимал от Полисан и не са като тия във Варна. Мълвата тръгна из града и хората не се натискат. А така се надявахме на него. Бяхме чуали хубави отзиви от варненци. Пак Русе сме най-прецаканите.

    Коментиран от #27

  • 24 гОСТ

    2 0 Отговор
    От литър гориво 70 ст. , а от гражданската 70%.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 въх

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    да направят, ама Бочко няма файда, няма да му се отчитат.
  • 27 ооооооо

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Русенец":

    еми, зареждайте на Лукиолио, на далавера сигурно ще сте.:D:D:D
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове