Last news in Fakti

30 Ноември, 2018 15:51 4 809 52

Златев недоумява: Как на Марешки му остава печалба от литър гориво?

  • валентин златев-
  • веселин марешки-
  • гориво-
  • горива-
  • българска петролна и газова асоциация

Ако Марешки доставя на по-ниски цени, ние сме готови да ползваме същите доставчици

Златев недоумява: Как на Марешки му остава печалба от литър гориво? - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Българската петролна и газова асоциация, Валентин Златев, призова Веселин Марешки да покаже как формира цената на горивата в неговите бензиностанции.

"В Българската петролна и газова асоциация сме изчислили, че разходите за продажба на горива по бензиностанции са между 24 и 27 стотинки на литър гориво и не знам защо Веселин Марешки твърди, че тези разходи са между 3 и 7 стотинки на литър", недоумява Златев.

"По наши данни за продажбата на един литър гориво плащаме между 6 и 8 стотинки за амортизации, 8 стотинки за заплати, 6 стотинки разходи за бензиностанциите, 3-4 стотинки транспортни разходи и по една стотинка за нефтобазите", допълни той.

"Бих искал да знам как фирмите на Веселин Марешки успяват да вместят тези разходи в рамките на 3-7 стотинки, че и да му остане една печалба от литър гориво. Нашите бензиностанции работят средно с 14 души персонал, нека неговите да са с по пет души и разходите му за труд да са 4 стотинки на литър, но и тогава сметката не излиза", чуди се Златев.

"Ако Марешки доставя горива на по-ниски цени, ние сме готови да ползваме същите доставчици", заключи Златев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абв

    113 0 Отговор
    Като ви слуша човек ....сърцето му се къса !

    Коментиран от #4

  • 2 упор

    102 0 Отговор
    Ти отговори директно на въпроса защо при еднакви цени на борсата сега и преди, сега е с 30-40-50 стотинки по-скъпо и не локумствай глупости за амортизации!

    Коментиран от #8

  • 3 Снайперист

    60 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Антон

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "абв":

    ... и джоба.
  • 5 Хайл

    66 1 Отговор
    Нагъл,нагъл до отвращение чак...ами не прави печалба от 1лв на литър...златев като купува евтин петрол що не намаляше цените ???? Поредната атака срещу Марешки
  • 6 ТОЙ

    40 3 Отговор
    Да ти каже финансиста мъдрия с двайсете процента външен дълг.Той ги смята бързо с листчето.
  • 7 Шалом

    44 4 Отговор
    Изясняването на собствеността на компанията-майка ОАО „Лукойл“ показва супер интересни неща: почти 77 % от акциите принадлежат на гигантската, базирана в Холандия, банка ING Group, притежавани през нейното руско поделение ИНГ банк „Евразия“, което притежава на 100 %.

    Истината за „Лукойл“ е, че тази компания, нейните поделения, вкл. „Лукойл Нефтохим Бургас“ Ад, са собственост на банковата династия Ротшилд.

    Коментиран от #9, #18

  • 8 гост

    35 0 Отговор

    До коментар #2 от "упор":

    Ами то заради амортизации, инвестиции, неотложни ремонти и други измислени разходи всички ЕРП са на загуба, повечето дружества също. Това е начин да се точи, пишеш фактура за услуга или стока, която е фиктивна и така изплащаш на фирма фантом пари, за да оправдаеш разходи, а къде е стоката или за какво е ползвана услугата, никой не търси или ако намери при одит се замазва с почивка до Дубай.
  • 9 От завода за сапун

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Шалом":

    Служители на антихриста!
  • 10 Георги

    46 0 Отговор
    Г-н Златев ако плащате на служителите си Европейски заплати и ако саЕвропейски акцизи то по вашите думи тук в България гогивата щяха да бъдат между 4,50. -5,00 лева ???? И по телевизора казахте че дизела е по скъп с 21 стотинка от бензина защото потреблението по голямо. Ами г-не 21 стотинка е до тук само печалбата от тази надценка. Никате по света няма триците по зкъпи от брашното еййй пак ни взе за мезе..
  • 11 ДЪРТ ЛЕСУНГЕР

    38 2 Отговор
    СИЧКИ НЕДУУМЯВАТ КЪК СЪС СЧЕТОВОДНИ ВРЪТКИ ЛУКОЙЛ СЕ ИЗЛИЗА АХА НАЗАГУБА. ЯВНО ОТГОРЕ МУ ПОЗВОЛЯВАТ.ПЪК ИНАЧУ ГОНЯТ БАБИЧКИТЕ ПО ПАЗАРА ЧИ ТРЯА ЗА ВРЪЗКА МАТДАНОЗ - КАСОВ АПАРАТ....
  • 12 SAAB

    7 41 Отговор
    Истината е , че Марешки продава на загуба горивата за да подържа вота........а компенсира с медикаментите и "уйдурмата " около тях ! При медикаментите вече НЕ е конкурентен , дори е спрял да продава на блистер !

    Коментиран от #21, #23, #26, #32

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Психопат

    39 1 Отговор
    Боядисаната катерица, пак прави хората на будали...
  • 15 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    28 0 Отговор
    1 барел петрол е 159 литра и струва около 59 долара което прави (1 долар е 1.72лв) 101.50 лева .....при продажна цена на бенза а 95 сега около 2 лв на литър 318 лв при вложени 101.50лв за 1 барел....и като се има предвид че в бг работната ръка не е заплатена както се полага и се налива секва пумия по резервоарите и се краде и лъже и маже тоест количеството произведен бензин набъбва преди да се продаде
  • 16 Ша са опраим

    29 2 Отговор
    Еи смешко не се наяде
  • 17 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    25 4 Отговор
    Златев получава нефта далеч на по добри цени от рашата пазарува нефт за милиарди имам как да хеджира срещу непридвидидени ценови движения по борсите продава бенза повече от колко е произвел робите му бъхтят неска за шепа семки и немал печалба?муахаххаах или печелил стотинка на литър хахаххах печалбата му според мен е около 1 лев на литър

    Коментиран от #24

  • 18 Емил

    23 1 Отговор

    До коментар #7 от "Шалом":

    Няма печелившо предприятие, което да не е собственост на еврейте - само веригата от връзки е по-дълга!

    Коментиран от #42

  • 19 АЗ123

    24 0 Отговор
    амортизации И разходи за бензиностанциите е едно и също нещо бе дудук прозт
  • 20 321

    32 0 Отговор
    Много интересно как са го изчислили, като най-важният елемент в това изчисление е колко литра на ден/месец продава съответната бензиностанция. И много интересно как ще издържа бензиностанцията в горно нанадолнище, която продава по 300 литра на ден - тоест приход от 81 лева на ден. И какво става като която и да е софийска бензиностанция продава поне по 5 000 литра на ден или 1350 лева на ден. А Марешки е напълно възможно да съществува и печели от 7 ст. марж, защото е много оборотен поради добрите цени. Да приемем, че бензиностанцията в Люлин днес зареждат 20 големи камиона х 1000 литра и 500 автомобила по 20 литра. Общо 30 000 литра днес. А съм убеден, че там оборота е в пъти по-голям. 30 000 х 0,07 = 2100 на ден х 30 дена =63 000 лева. Три смени работници по 6 човека със заплати 1000 лева + осигуровки 500 лева =27 000 + 5000 за управител + 5000 за ток и вода и пак остават 27 000 лева печалба на месец. А такъв обект прави обороти от храни, кафета, аксесоари и др, които не са в схемата. Това за амортизацията и другите хватки за излизане на счетоводна загуба няма да ги коментирам.

    Коментиран от #44

  • 21 мислещ

    2 16 Отговор

    До коментар #12 от "SAAB":

    Ъмм, ако не е конкурентен при лекарствата (И си прав за това), как тогава избива от там? В моя квартал аптеката му е като музей, виси една пенсионерка зад щанда и никой не си помисля да влезе.

    Коментиран от #39

  • 22 гоуст

    26 1 Отговор
    И тази теза не издържа! Бензиностанциите в БГ освен гориво, продават сандвичи, вода, памперси и други стоки от "първа необходимост" и то на цени с 30% до 50% по-високи от другите магазини. Печалбите от тези продажби стигат за издръжката тези 14 души персонал и не само. Освен това разходите за амортизации за основните съоръжения ( цистерни, колонки, помпи и др.) приключват до 3 максимум 5 години, т.е. след определен период спират да бъдат начислявани. В Европа повечето бензиностанции са на самообслужване, което намалява доста разходите и не товари излишно потребителя. В Българистан е друго...
  • 23 7777

    26 0 Отговор

    До коментар #12 от "SAAB":

    А бе сааб ти наистина ли го мислиш че продава на загуба???? Ако е така Марешки до сега да беше фалирал ..Колко бензиностанции има в България Марешки колко тона на ден продава ??? Това са стотици хиляди лева и отделно заплати осигуровкина персонала..Ей сааб помксли малко и после пиши глупости. Компенсирал от аптеките бензиностанциите ...Пълни глупости.
  • 24 Емил

    13 2 Отговор

    До коментар #17 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Знаеш "купешки" думи като "хеджира", а пишеш като циганин! Такова писане (без главни букви и препинателни знаци) видях за пръв път през 1972 г., написано от един четвъртокалсник от пловдивското спортно училище - показваха го като пример за неграмотност! А сега се смята за "стил"! Тъжно!!!

    Коментиран от #28

  • 25 Пеньо

    26 0 Отговор
    Как е възможно въобще някой да ми пробутва мнението на Златев-шеф на най-крадливата фирма в България! На мен ми е обидно, а на вас?
  • 26 Емил

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "SAAB":

    Ако караш наистина сааб. вероятно си умен човек - що пишеш глупости!

    Коментиран от #40

  • 27 Drum

    27 0 Отговор
    А вие Златев как я карате десетилетия все "на загуба" и не плащате реалния данък печалба към държавата (да не кажем никакъв), а още работите? Като все губещо предприятие що още ви има? България ви плаща вересиите, а само с това, с което сте длъжни на тази страна, да бяхме построили две цели магистрали. Боклук.
  • 28 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Емил":

    Или пиши по темата или ходи да преподаваш някъде по училищата тук разискваме далеч по сложни теми от рода на тука има тука нема точка

    Коментиран от #30

  • 29 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    15 0 Отговор
    Златевия печели по около 1лв на литър както искаите го смятайте отделно зарежда кораби самолети с милиони литри нафта керосини мазут и така насетне и това всеки ден
  • 30 Емил

    1 6 Отговор

    До коментар #28 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    "Сложните" теми, дето ги разискваш, изискват ментални възможности, а твоите си личат по правописа - трудно си завършил осми клас!
  • 31 onq s konq

    21 2 Отговор
    Умен човек е Златев-безусловно печели от високите си цени ,но иска и доставчика на Марешки който предлага по-ниски доставни цени.Не е казал обаче че като се свърже с него,ще намали цената на горивата си !От друга страна "бил изчислил",че персонала му е 2 пъти повече ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ от този на Марешки,но сметката...пак не излиза.А това е,защото ни смята АРМИЯТА АДМИНИСТРАТИВЕН ПЕРСОНАЛ който е на хранилка при него-секретарки,всякакъв вид "началници" и най-вече РОДНИНИ И ПРОТЕЖЕТА НА ДЕПУТАТИ И ХОРА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ,назначени без да има никаква нужда от тях,но със ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ...за да "върви работата" и да няма проблеми с Властта!Естествено всичко това гои плащат ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.
  • 32 Хайл

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "SAAB":

    Колко ти платиха
  • 33 К.К.

    25 0 Отговор
    Каква заплата взима персонала на бензиностанция в щатите като бензина там е 56-58 стотинки, за амортизация и транспорт какво остава, а рафинериите даже плащат да им вземеш бензина.
  • 34 Хахаха

    23 0 Отговор
    СЛЕД КАТО ЛУКОЙЛ Е 10 ГОДИНИ НА ЗАГУБА . хахаха.. . Мноооого сме прости
  • 35 Хайл

    26 0 Отговор
    След като златев "недоумява" как печели Марешки е редно да бъде уволнен от собствениците на Лукоил поради НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И НЕКАДЪРНОСТ...бих предложил Марешки за управител и бензина да стане 1 лв литъра а дизела 70 ст каквато е реалната цена
  • 36 Камила

    16 0 Отговор
    ,, По скоро камила ще мине, през иглени уши, отколкото богатия ще влезе в божието царство,,
  • 37 горкичките

    13 0 Отговор
    Ами те с тия стотинки печалба за толкова години как не са фалирали не знам.
  • 38 1235

    13 2 Отговор
    Евах ти гнусния лъжец тоя и тиквата като че един и същ ги е правил
  • 39 SAAB

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "мислещ":

    реекспорт на лекарства
  • 40 SAAB

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Емил":

    Истината НЕ е това ,което виждаш.......виждаш това , което искам да видиш ! И само толкова ......:)
  • 41 Бобо

    9 0 Отговор
    Като добави към цената на горивата парите за политиците и данък спокойствие на нап и му излизат сметките на златев.
    Интересно дали ще видим тези "разходи" в новата касова бележка.
  • 42 стоян

    0 5 Отговор

    До коментар #18 от "Емил":

    Нали тия евреи управляват и братска обичана от путинофилите Русия
  • 43 Димов

    5 1 Отговор
    От цялата работа ми прави впечатление това, че всеки разход по горивата е в едноцифрени стотинки, само акциза е в трицифрени стотинки.
  • 44 мангалезич

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "321":

    "500 автомобила по 20 литра".
    В грешка сте, колонките са 50 !!!! и често се чака за свободна. Обикновено се зарежда на около 30 колонки и никой не купува смешните 20 литра а пълнят резервоарите до дупка. Оборотите които смятате са в ПЪТИ повече за денонощие.
  • 45 пипер

    5 0 Отговор
    А нещо за качеството да каже тариката Златев.Що колите харчат с 15% повече отколкото в нормалните държави?

    Коментиран от #48

  • 46 Атанас

    12 0 Отговор
    Златев е марионетка от тези най-мазните. Пост комунистически измамник с корен гр. Правец. Да не ми обяснява историята на Рокфелер с ябълките, ами да каже колко киха под масата на авера си Б.Б. Да каже и също така как не се плащат данъци а се използва дъщерната компания LITASCO S.A. базирана в Женева, за внос /износ на нефт/ нефтопродукти. Купува се скъп руски нефт и се продава зад граница за жълти стотинки Бензин и дизел и т.н. уважаеми зрители, спите ли спите ли както пееше дългия бастун Слави Трифонов. Дето само не се наака онази вечер пред Б.Б. Всички сте затънали до гуша от корупция. А ти "бедни" народе пак ходи на протести с колата и чакай някой да си мръдне пръста.
    .
  • 47 Mpowered

    5 0 Отговор
    АЗ НЕ ЗАРЕЖДАМ ОТ ЛУКОЙЛ !!!

    Коментиран от #52

  • 48 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "пипер":

    Щото горивата в България освен, че се мешат и разреждат, също така се правят от петрол тип Урал, който е най-киселият петрол, с най-голямо съдържание на сяра (1,3%). В ЕС горивата са от петрол Брент, който е с два пъти по-малко съдържание на сяра (0,7%). И въпреки, че сме държава членка на ЕС, то горивата ни са изцяло от петрол тип Урал, на Лукойл. Може и да членуваме в тайфата на белите, но сме заставени да ядем храна за черни.... и трябва редовно да благодарим за тази си привилегия.
  • 49 Sultan Selim

    5 0 Отговор
    Горивото трябва да бъде 2.05лв. когато цената на петрола преди година беше 60$ и сега е толкова, защо е 2.30лв. 25ст. в кой джоб влизат? Ясно, че не е в плиткия джоб на народеца.
  • 50 Гого

    2 0 Отговор
    Като не му изнася печалбата на Златев хлопва кепенците и и до там факта че не иска да се раздели с бизнеса означава че ни лъже за печалбата кой луд работи на загуба?
  • 51 хитеp

    3 0 Отговор
    г-н Златев скъсахте ме от смях с тази половин стотинка печалба на литър бензин! Днес заредих 10л.бензин по цена 2.04лв. като притежател на карта за отстъпки получих отстъпка 0.1лв. на литър т.е заплатих реално 1.94лв. на тези 1.94 вие прибавихте още 0.02лв. бонус точки за пазаруване така цената стана 1.92лв.ЩО за наглост е да твърдите че днес от заредените от мен 10литра бензин вие загубихте 1.15лв.
  • 52 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Mpowered":

    Бунзинът им е пълен боклук. За 5 стотинки отстъпка ти пълнят резервоара с вода! Пфу!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове