Last news in Fakti

3 Декември, 2018 09:10 4 569 50

Глобите от КАТ двойни в почивните дни

  • кат-
  • глоба-
  • глоби-
  • нарушения

Взимат книжката за изпреварване в завой, след това следва нов шофьорски изпит

Глобите от КАТ двойни в почивните дни - 1

Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или малко, ще струва по 10 контролни точки на шофьорите, както и двойна глоба. Това обмислят от МВР, които преди седмица са направили заседания по проблема с безопасността по пътищата.

Промените се очаква да влязат до седмица, за да могат да обхванат почивните дни по Коледа, предупреждава в. „Монитор“. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден. Така например ако в почивен ден караме технически неизправно превозно средство, ще губим двойно повече точки. Вместо 5, както е по закон, те ще са 10. Ако не носим колан, отново ще следва същото наказание. Говоренето по телефона също ще ни струва десет контролни точки вместо сегашните 4. Ще ни се наложи и да платим двойно по-голям акт.

Идеята на промените е да се намалят катастрофите, които стигат своя пик в почивните дни, а загиналите са много повече от тези в делниците. „Шофьорите трябва да бъдат дисциплинирани. Не искаме да събираме повече пари от глоби, а да научим шофьорите, че не са сами на пътя и че отговарят за безопасността и на останалите участници в движението”, обясниха от Пътна полиция пред в. „Монитор”. От там смятат, че новите правила ще имат положителен ефект най вече за недисциплинираните водачи.

От МВР планират още да прибират книжката на всеки, който прави рискови изпреварвания, а за да си я получи отново, да трябва да се явява на нов шофьорски изпит. Санкцията ще се прилага основно на водачи, които изпреварват на двупосочни пътища и най вече на такива, които го правят на завоите. Според статистиката там стават и най-тежките катастрофи, които в повечето случаи са челни и почти всеки път има загинали при тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    85 6 Отговор
    Еми и полицаите са хора - двойно повече рушвети по празниците. Няма некакви хора да почиват по празниците, а те да работят .... двойно рушвети веднага :))))))))
  • 2 Сатаната

    35 1 Отговор
    Публикувайте я през 15 минути.
  • 3 Гост

    58 3 Отговор
    100 % пада в съда
  • 4 Господин Никой

    89 4 Отговор
    Само с нови глоби, данъци и такси до никъде няма да я докарате господа управляващи. Единственото, което ще постигнете е да изкарате хората по площадите, за да ви потърсят сметка за начина по който ги управлявате.
  • 5 ivan

    58 2 Отговор
    Ами,който има кола две години ЗАТВОР! УДВОЕН! ОТ УТРЕ!

    Коментиран от #8

  • 6 Иванов

    42 4 Отговор
    Кат и досега правеха безобразия, а отсега нататък смятайте какво ще бъде. За джигитите съм съгласен, че им трябват намордници, но това може да стане само със задължителни видеорегистратори.
  • 7 гнида

    70 2 Отговор
    Жалка история , в държава с заплата 500 лева се мислят простотии и хранилки ! Сигурен съм , че е наредено от някой гробарски министър ! А през празниците , мангустите имат ли право да бият двойно органите на мвр ? Или направо ще ги еват ?
  • 8 Zax

    32 1 Отговор

    До коментар #5 от "ivan":

    Ако я кара в почивен ден - 4 години!
  • 9 Гербестан

    52 3 Отговор
    Поредната герберастка идиотия този път двойна ! И за кого, ще са тия глоби, БоКопомазаните не ги ловят такива работи ? Тъпаците знаят само един метод - вдигаме глоби и данъци, а това че законите не важат за всички е ясно и на децата в яслата! Ако законите се орилагат за всички тогава, ще има ефект !

    Коментиран от #15

  • 10 Julio

    7 26 Отговор
    Продължават да се бълват некви неистови глупости от КАТ. Вържи им глобите за нарушения, които не представляват престъпления по НК, към колите, направи колите гаранти за изплащането на тези глоби (изключително важно) и им гледай сеира на пейзаните. Застрахователите се светнаха да вържат гражданската с колата и настана вой до небесата, щото всеки цървул който кара като олигофрен на практика ще си направи щайгата непродаваема. Изключително добро попадение.
    Във всяка държава в която има наистина работещо законодателство срещу пътните нарушения, колата е неизменна част от гаранцията за изплащане на глобите.
  • 11 ВСВСВС

    25 1 Отговор
    Ей не им стигна до пипето на тези олигофрени от КАТ. Пътната полиция трябва да е мобилна и да има също така цивилни коли. Тогава ще има доста по-голяма полза и ще намалеят катастрофите на половина. Другото е бла-бла за по-голям рекет на шофьорите!!!!!
  • 12 гост1

    20 1 Отговор
    Абсолютно правилно!Тройни и четворни!И направете платени паркинги за събота и неделя................
  • 13 Рико

    38 1 Отговор
    Аз карам само събота и неделя - защо за мен закона/наказанията са по-различни от тези които карат през седмицата?
  • 14 Българина

    37 0 Отговор
    Черен петък ще има ли? Наистина искат да ни откажат от колите и да ни върнат в 18 в. Последните месеци герб искат да оправят всички проблеми чрез ЗДП. Демографията, смъртността, бюджета, икономиката.... Темите раждаемост образование доходи пенсии са табу за герб. Дай им пътища, да строят ремонтират и да събират за тях тол такси винетки ГО глоби и наказания. Пътищата ввче са хранилка на новите мутри, застрахователи и кат, ръка за ръка в бизнеса със спокойствието
  • 15 Оки

    4 12 Отговор

    До коментар #9 от "Гербестан":

    Ние всички сме мнооого по дисциплини ако караме в Гърция или Германия например.

    Коментиран от #16, #30

  • 16 Zax

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Оки":

    Не сме "всички". Много сме си дисциплинирани и в БГ и извън.
  • 17 олеле

    12 0 Отговор
    продавам кон 4х4 с каруца може и с някои екстри
  • 18 Само питам

    6 0 Отговор
    А какво стана с умната идея като влезеш в колата, веднага да си сложиш СУМПС на таблото?
  • 19 Хайде де!

    24 1 Отговор
    Предлагам, когато колата ми е паркирана в ДВОРА МИ да плащам по 50лв./ден, а когато е пред къщата 5лв./ден така ще е по-лесно за крадците! Дайте името на олигарха предложил събота и неделя да плащаме повече!
  • 20 некойси

    21 1 Отговор
    Не! по-скоро идеята е когато пътуват повече хората тогава глобите да са двойни :)
    Това все повече почва да прилича на машинка за пари.
  • 21 катаджия

    17 3 Отговор
    Навсякъде, всеки труд по празниците се заплаща двойно...какво искате бе..
  • 22 14568

    24 1 Отговор
    Трябва да вдигнем страната във въздуха, като във Франция и ще усетят тоягата управляващите!

    Коментиран от #25

  • 23 иван

    15 0 Отговор
    На всеки завой катаджия!
  • 24 Ттт

    23 0 Отговор
    Идеята не да се намали птп то, идеята чисто и просто да се съберат повече пари.. долни проклети гербери.. в мъки ще пукнете да знаете..
  • 25 Мислещ

    11 0 Отговор

    До коментар #22 от "14568":

    Как да стане, като поне половината са псевдо-"интелектуалци" с комуноиден манталитет (Главно герберасти, в момента те са най-големите комуняги у нас) и страшно се кефят здравата ръка на мафията да ги мачка.
  • 26 ДЖОТО

    17 0 Отговор
    Явно тези в ГЕРБ са избирани с конкурс:тъп,по-тъп,най-тъп-МУТРИ!!!
  • 27 Гост2

    19 1 Отговор
    Вижте какво колеги и приятели това е легализираният рекет на МУТРИТЕ които ни оправляват ! За да не ги сабират по друг начин те си го озаконяват и така рекета вече е законен и за тях всичко е спокойно и легално ! Това не е дори такса спокойствие както я сабират мутрите по морето и на всякаде другасе а тоа им е постоянна течашта такса защото ще им пълни гъшките редовно ! Незнам само какво още чакаме а не излезем и ги ометем до един от всякаде кадето са !
  • 28 прост по прост

    13 0 Отговор
    искат да видят до къде ни е търпението
  • 29 Стиве

    5 0 Отговор
    Добре като замисъл но зле като изпълнение
    Трябва закона да се спазва от всички
  • 30 Гербестан

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Оки":

    Да щот там номера "аз съм голЕма батка", "ковра", "гербераст", "циганин", "приятел на Боко" и т.н. не минава !!!! А тук всичко това изреденото дава предимство и пази от глоби и наказания !!!
  • 31 Още един гост

    8 1 Отговор
    Добре, всичко 6, само да сложите и задължително плащане с пос/банков превод терминал, в бележката да се вписва служителя от кат и причина за плащане както и възможността да вписват служителите кои членове в закона си нарушил.... да видим тези, които не могат да напишат 2 думи без правописна грешка как ще научат закона и ще си вършат работата за 1 седмица...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Morgoth

    8 1 Отговор
    Промени до седмица? Пак ли ни пробутвате партенки? Някаква идея колко време е необходимо да се прокарат промени в един закон? Да мине на обществена дискусия, да мине през комисиите, на първо четене да се гласува, а след това и на второ. Пък кворум как ще се събере с игрите, които БСП в момента играят и прочее. Май някой пак е давал идиотски идеи и като са минали през счупения телефон на 2-3 медии са станали във вече приет закон.
  • 34 Ехеее

    11 0 Отговор
    Как ще изпуснат наглите крадци от гроб да оберат хората който пътуват да се стещнат с близките си за празниците, еми весели празници ама празните ви глави гербаджийски скоро ще паднат. Нормално е по празници да има повече пройзшествия защото много повече коли са на пътя ама това не значи че трябва да ги острижем
  • 35 Да скубят

    5 0 Отговор
    Двойно само системните нарушители а не всичко що кара кола
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Никога повече ГЕРБ

    4 0 Отговор
    Да се забрани движението на всякакви ППС по празници.С метро или пеша.Но пак ще има пребити с това почистване на тротоари и алеи.
  • 38 Баязид

    2 13 Отговор
    Както виждам всички тук са против налагането на глоби и свободното нарушаване на правилата за движение. Супер. Да дадат на българския народ бързи коли, да премахнат закона за движение по пътищата и той сам ще се избие. Така тази територия ще е пак чужда и то без война. Войната по пътищата в България е по мащабна и от тази в Сирия.....

    Коментиран от #41

  • 39 Марко Тотев

    6 0 Отговор
    Боже Господи опазини от такива законодатели ,освен батак и омразя не могат да измислят.До сега със всички абсурдни предложения било за ГО,ЗДПТ и т.н. САМО КОРУПЦИЯ ГЕНЕРИРАТ.
  • 40 Orthodox

    6 0 Отговор
    Weekend промоция, баце - правиш едно нарушение, получаваш две глоби! :-)
  • 41 бузю

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Баязид":

    На баба ти хвърчилото! тук не става въпрос да не се спазва закона , а че се спазва избирателно . Колкото и да се вдигат глобите , системата " мой човек"и "ко прайм ся" ще продължи да работи на по- високи обороти.

    Коментиран от #42

  • 42 Баязид

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "бузю":

    Е как пък от мен никога не са искали рушвет. Може би защото карам в ограниченията, винаги съм с колан, имам всички необходими документи, техническо оборудване и винаги хубави гуми. Проблема е, че много малко хора си правят труда да разсъждават когато шофират. Онзи ден за малко да ме удари един идиот на магистралата докато го изпреварвах, понеже дебила си играеше на телефона и изведнъж навлезе в моята лента. Добре, че имах късмет и се размина на косъм. Кучето играе според тоягата, явно българската не бие достатъчно много и добре.
  • 43 селянин 1

    4 0 Отговор
    Eй,не наядоха се тия,секи месец почна да бъркат у законо за пътищата,много паплач с фуражки,у швабско сутрин наредът триногите по пъто,и вечер ги прибират..а бе автоматици..сами работът,а наш,те с по 2-3-ма на тринога,,ръчно,,снимат..
  • 44 саро

    5 0 Отговор
    Нямам думи тоя народ какви работи е принуден да търпи като експерименти ! Съвсем се забравиха ....
  • 45 рапо

    4 0 Отговор
    Мале-е-е само пеш народе....

    Коментиран от #46

  • 46 фози

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "рапо":

    Само промени всяка седмица. За нищо не стават...
  • 47 Guest

    0 0 Отговор
    Я па да мъцна, че и по празник, и по делник, онея с белите калпаци, дето и те блажат от бюджета (що ли) мое да ме фанат за... и да ме поразходят. Хахахахаха... Тва от милиционери само бъбреци рийш ли!
  • 48 Фатих Мехмед

    2 1 Отговор
    Изтезанията по време на българското робство край немат муахахахахаха
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 кх9

    1 0 Отговор
    Ай ся увеличете почивните дни, за да може да запълните бюджета с ГЛОБИ! Браво на ГЕРБ - успяха да намерят адекватно решение!!! Другата седмица всеки който си пише името с главна буква и не признава превъзходството на Тиквата ще плаща в троен размер!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове