2 814 21

Глутница бездомни кучета нападнаха майка с дете в София

От „Екоравновесие” хванали четириногите, кастрирали ги, пуснали ги и пак щели да ги ловят

Глутница бездомни кучета нападнаха майка с дете в София
Мария Атанасова

Поредно нападение от глутница бездомни кучета в София е факт. По чудо пострадали няма, а майка и детето ѝ се разминаха само с уплаха.

Инцидентът станал на метри от дома на Невена Николова, докато прибирала дъщеричката си от детска градина.

„Движехме се спокойно по тротоара, когато внезапно ни нападна глутница агресивни, озверели кучета. Бяха 7-8 големи кучета. По никакъв начин не сме ги предизвикали. Тя изпадна в ужас, пищеше. Аз я държах с едната ръка, опитвах се да е зад гърба ми, за да я предпазя от кучетата. С другата ръка се опитвах да ги отпъдя”, разказа пред bTV майката.

За да се спасят, излeзли на пътното платно.

„Бяхме изложени на риск да ни блъснат преминаващите автомобили, но мисля, че само тези преминаващи автомобили ни спасиха от кучетата, които не посмяха да ни последват на пътното платно”, допълни Невена Николова.

Като по чудо и двете останали невредими. „Физически не сме пострадали, но преживяхме психическа травма, страх и шок”, разказа още майката.

Невена веднага подава сигнал на 112. От „Екоравновесие” правят 4 последователни проверки, но не успяват да открият кучетата. При петата проверка са намерени. Според протокола обаче не били агресивни. Кастрирани са и са върнати обратно в квартал „Борово”.

Без особени трудности екипът на bTV също откри четириногите. Други хора от квартала също казват, че животните понякога са агресивни. Критерии кое куче е агресивно на практика няма.

„Имаме съмнения, че въпросните кучета се отглеждат в строежи и биват пускани в късните времеви пояси. Ако се окаже, че са безстопанствени - агресивните животни ще бъдат заловени от нас и ще бъдат настанени в приют за отглеждане”, отбеляза директорът на „Екоравновесие” Веселин Асенов.

От дружеството обещаха да заловят кучетата и да бъдат настанени в приют.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мнение
  Отговор
  1 09:59  03.12.18
  Хвала на кметицата Фъндъкова. Това е резултат от 10-годишното и кметуване. С нито един от проблемите на София не се е справила. Това е поредният от дългата редица провали на кметицата. Време е за друг кмет, който и да е, все ще е по-добре от Фъндъкова.

  Коментиран от #4

 • Пиниза
  Отговор
  2 10:12  03.12.18
  Така ще е докато София се управлява от селяни.
 • Архангел
  Отговор
  3 10:13  03.12.18
  Нека изядат някой тъп герб ер или чиновник,за да се сетят какво да правят с кучетата..простИ служби. .

 • дог ийт дог
  Отговор
  4 10:15  03.12.18

  До коментар #1 от "мнение":

  Това не е само проблем на София, има го във всеки български град, кучета нападат хора и никой не взима мерки, когато някой обаче вземе започват да го обвиняват в жестокост към животните!!!!! В Бълхария явно жестокостта към хората е за предпочитане пред тази към кучетата, бълхарите сме се превърнали в тежки социопати и кучефили.
 • ОТВРАТ
  Отговор
  5 10:15  03.12.18
  То щетите,които са направени вече са огромни!ОГРОМНИ!ЕДВАМ СЕ ДИША..........ексременти навсякъде!Блокове във всяка дупка.Прекрасни едно време квартали с променена изцяло от презастрояването конфигурация......гигантски ями пълнещи се с кал и вода ,когато вали!Потоци от реки по улиците,когато вали...с лодка да плаваш.Висящи жици....УЖАС!
 • vankata
  Отговор
  6 10:16  03.12.18
  Предлагам всички бездомни кучета да бъдат заловени и след това пуснати в областите Разград, Шумен и Кърджали.
 • Фандъкова
  Отговор
  7 10:22  03.12.18
  Споко, ше ги кастрираме тея кучета. ;)

  Коментиран от #17

 • Гост
  Отговор
  8 10:42  03.12.18
  Нормално за София. Всякакви селяни дойдоха в този град и си донесоха любовта към животните. Прехвърлиха я към кучетата, без значение домашни или бездомни. Последно време човешкия живот и човешката трагедия в този град не се цени така както се цени неволята на някой уличен пумияр.
 • Западните Балкани
  Отговор
  9 10:44  03.12.18
  Предлагам при нападение от куче, което е било хванато и пуснато да се глобява този, който го е пуснал. Иначе за ловенето на едно и също куче само се точат пари.
 • Пеньо
  Отговор
  10 11:05  03.12.18
  Понятието "улично куче" не съществува в нормалните държави!
 • Наблюдател
  Отговор
  11 11:14  03.12.18
  Това не са кучета , а тролове на които чичко Сорос е спрял стотинките .
 • Свободни граждани срещу кучерастията
  Отговор
  12 11:14  03.12.18
  Всяко агресивно бездомно псе трябва да бъде умъртвено на момента, без да се обръща внимание на бръщолевенето на разни лелки с разместена чувствителност. Напоследък всякакви субекти с нестабилна сексуалност издигат безпризорните бълховози на пиедестал, дори веганите твърдят, че човешкият живот не е с нищо по-ценен от една епидемия ехинококи. За това ние, от Свободни граждани срещу кучерастията трепем активно глутниците бълховози, които са заплаха за живота и здравето на хората и не ни пука от фейсбук драмите на разни събирачи на животни и други девианти.
 • баба меца
  Отговор
  13 11:41  03.12.18
  г жа Фъндъкова е поставен кмет тя слуша какво им казва ББ вижте как се правят ремонтите в СОФИЯ и сравнете магистралите след направата им няма и месец и и започват да ги ремонтират така лесно се усвояват парите и ремонтите в столицата са същите
 • 14 11:56  03.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • съвременник
  Отговор
  15 12:29  03.12.18
  Нито хората, нито кучетата представляват ценност. Ако някой излезе в защита на каквото и да е, търсете парите. Откъде и под какъв предтекст ще усвоява. В много добро време живеем, няма 'що, изпълнено с общочовешки ценности и любов към животните!
 • Byg
  Отговор
  16 13:57  03.12.18
  Ами сега тия от защита на животни , буболечки и всякакви други инсектициди да дадат смислен отговор защо пречат на държавата да си върши работата. Това с кастрацията и връщането е ташак , бездомно куче в приюта стои седмица или 10 дни ако не го поиска някое , евтаназия , хумана разбира се

 • ААА
  Отговор
  17 17:59  03.12.18

  До коментар #7 от "Фандъкова":

  Ама те искат да ни хапят , не да ни е.ат .
 • Ботев Пловдив
  Отговор
  18 03:25  04.12.18
  Декември е И кучетата пак ще лаят И циганите ще крадат И гърч след гърч в мизерия и страх През март ще си едно от тях
 • бсфн
  Отговор
  19 10:48  04.12.18
  къде е ордата на фандъкова
 • Токо
  Отговор
  20 18:17  04.12.18
  Аз не мога да разбера - защо няма глутници от бездомни кучета около Кметство ,Президентство , Парламент ??? Защо ли е така ... Не знам. Няма и каруци около Парламента , Президентството. Явно тези които живеят във крайните квартали трябва да търпят цигания простотия и бездомни кучета , за тях това е нормално!
 • психолог
  Отговор
  21 09:38  05.12.18
  Публикувано във факти.бг: От дружеството обещаха да заловят кучетата и да бъдат настанени в приют.-МОШЕНИЦИ заедно с кучетата на евтаназия

Напиши коментар:


Публикувай