3 Декември, 2018 16:36 2 979 30

Трусът в Перник уплашил Владислав Горанов

  • владислав горанов-
  • финанси-
  • апартамент

Финансовият министър обитавал имот на 10-ти етаж, земетресението стресирало децата му и това наложило преместването

Трусът в Перник уплашил Владислав Горанов - 1

„Към момента, в който съм декларирал, че ползвам апартамента на Иван Сариев, аз съм преценил, че това не е конфликт на интереси, но ако Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество се произнесе в друг смисъл, ще си нося последствията". Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв финансовият министър Владислав Горанов. Повод е проверката на прокуратурата за луксозен апартамент, който той ползва заедно със семейството си безвъзмездно. Собственик на имота е кръстникът на Горанов.

„Нека започнем от това, че жилището, което обитавам, не е мое. През 2012 година, помните, имаше едно голямо земетресение, което разтърси Перник и стигна до София като въздействие. Тогава заедно с моето семейство живеехме на висок етаж (10-ти) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца, ни накара да се възползваме от предложението на кръстника ни – моя и на моите деца, Иван Сариев. Жилището е закупено от него с инвестиционна цел, всички сметки за ползването на жилището заплащах аз и в момента, в който се промени закона и трябваше тези факти и обстоятелства да се декларират, аз много мислих дали всъщност това представлява проблем за мен. В края на краищата тази преценка ще бъде направена от Антикорупционната комисия”, коментира Владислав Горанов. Той обаче не каза на кой етаж живее в момента.

На въпрос как ще коментира очакванията на хората, че обикновено този, който дава нещо безвъзмездно, очаква да получи нещо, Горанов отговори, че отношенията му с Иван Сариев са от преди той да заема публични длъжности.

„Нека да се изследва – ако няма спечелени обществени поръчки, ако няма специално третирани фирми от страна на приходната администрация, по какъв начин съм попаднал в конфликт на интереси. Защото в противен случай като финансов министър, който ръководи едни от най-големите администрации в държавата, и то свързани с целия икономически живот, аз трябва да се затворя като отшелник някъде и да не се виждам с жив човек”, каза още Владислав Горанов.

По повод твърденията на малки търговци на горива, че картелът не е между фирмите на пазара на горива, а между „Лукойл” и държавата, Горанов заяви, че държавата и определена компания, колкото и да е голяма тя, няма как да сключат картел.

„Със сигурност борбата с контрабандата и намаляването на незаконната търговия с горива е голяма тема. Не очаквайте финансовият министър да заклеймява една или друга компания. За мен е важно в сектора да има достатъчно конкуренция и достатъчно прозрачност на ценообразуването, защото ако по някакъв начин те са ограничени, това би могло да създава напрежение”, каза Владислав Горанов.

На въпрос дали наистина търговците на горива работят с надценка от 1 стотинка на литър, Горанов отговори, че няма как да се знаят точните числа без задълбочена данъчна ревизия, но „в една бензиностанция има търговия на дребно и с други стоки, които до голяма степен успяват да издържат самия обект”. Той не е съгласен с търговците, че въвеждането на изискване за изписване на всички компоненти в цената на горивото в касовата бележка ще стане причина за увеличение на цените. По изчисления на финансовото ведомство инвестицията на бензиностанциите за изпълнението на новото изискване ще е около 200 лева.

„Не може от лошия пример на един служител да осъждаме цели администрации”. Така Горанов коментира данъчния служител, задържан за взимане на подкуп. Той е поискал от фирма 45 хиляди лева, за да не състави акт. Проверка на финансовото министерство показала, че търговецът не е бил в нарушение, тоест става въпрос за рекет от страна на данъчния служител, уточни министърът.

„2018 г. ще приключим с 10 млрд. лева допълнително данъчни приходи в хазната в сравнение с 2014 година. В този смисъл искам да призова българските граждани да не се поддават над рекет и да осъществяват бизнеса си в съответствие с данъчното законодателство”, каза Горанов. Той беше категоричен, че приходната агенция не поставя чадър над никой от служителите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    45 2 Отговор
    Смях в залата ....
  • 2 YAMAHA

    46 2 Отговор
    И някой поверва ли му?
  • 3 Бездомен

    37 2 Отговор
    ГЕРБ-запазена марка!
  • 4 Антон

    39 2 Отговор
    Гррбаджийчета кажете ми честно - вервате ли на това обяснения. Просто ми е любопитно почитателите на боко и шайка му дали вярват на такива приказки
  • 5 Пища Хуфангел

    41 2 Отговор
    Трусат го оплашил и от страх си купил апартамен на чуждо име
  • 6 Roko

    23 3 Отговор
    Герб или БСП, ккаво значение има.
    Всички до един са едни долни типове, авантаджии и мръсници.
    Мошеници гадни.
  • 7 Наглите

    33 1 Отговор
    Кой ни докара тоя за министър.Тоя пудел какво ще каже на жителите на Перник те къде да отидат .По брутален отговор не съм чул.Да се отчитат и повече да няма и спомен за тях.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Комисия АнтиТиква

    26 1 Отговор
    Владко решил да бие по наглост Тиквата и Цвитан... ама тях няма кой да ги измести от челните две места!
  • 10 Пеев

    25 2 Отговор
    Финансовият министър в чужд апартамент - безвъзмездно! Това във всяка друга държава означава голями и дълбоки зависимости! Този бизнесмен може да е печелил обществени поръчки, но нима само от това се печели? Достатъчно е фирмите му да не подлежат на данъчни и други проверки! Пълно безобразие, в мафиотската ни държава!
  • 11 Сатаната

    19 1 Отговор
    А бе куха лейка, като не можеш да говориш поне мълчи. Няма такава простотия.
  • 12 Манолев

    23 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:"... 2018 г. ще приключим с 10 млрд. лева допълнително данъчни приходи в хазната ..." - И какво разбра народът от тези милиарди, г-н Горанов? Затова ли увеличавате всички данъци и такси за които се сетите? И то не с 2-5%, а с 50-100%!? Партия, обслужваща олигархията! "Открито и честно управление - гарантирано от Б.Б!"
  • 13 На бунт

    19 1 Отговор
    Е..ти боклуците - финансови. Баб Злата може да си купи панелката, а пък този живее в чужд палат, че да не се охарчи.
  • 14 566

    27 1 Отговор
    Вече трябва да си подаде оставката не заради конфликта на интереси, а поради това "обяснение". То е обида към всеки български гражданин, който министъра на финансите явно смята за идиот.
  • 15 Гоуст

    25 2 Отговор
    Не е добре да използваш децата си, за да замазваш ла**ата си.
  • 16 Мангал от Радомир

    18 1 Отговор
    И тоя като един друг май колекционира апартаменти егати ти финансовия крадец
  • 17 нов епизод

    16 1 Отговор
    на Цвъки-6те апартамента!!!
  • 18 Име

    20 1 Отговор
    80 000 перничани да дойдеме да се нанесем при тебе тогава?
  • 19 сталин

    12 0 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН НАГЛЕЦ.И ТОЙ Е ДА ВРАТОВРЪЗКА.
  • 20 световрн еталон

    16 0 Отговор
    Герберастите са толкова нагли, че чак "кефят" ! Чиста проба неподправена наглост, ако има еталон за НАГЛОСТ то те са неговия модел ! Като се почне от "Великолепният Вожд" и се стигне до "Добрият ром" !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мириша ми гъзъ.......нн.

    3 0 Отговор
    Ако го исцепя в еврейские гъс ше зяпни.чифуцка пасчмина....

    Какво искате ощуе.
  • 23 леопард на егрек

    12 0 Отговор
    ако стане заметресение тогава цетанов кво че праи с 6-те апартамента
  • 24 никси

    5 0 Отговор
    следващото местене от перник през софия та на сеишелите или хаваи или дубаи само чекаи да им мине мандато един по един за рьчичка попьтечка през горичка и ала бала това техно чудо никде нема
  • 25 неверващ

    11 0 Отговор
    Майко мила,тва ли измисли тъпия герберски охльов...
  • 26 Иииии

    9 0 Отговор
    След тази изказана глупост,остава само да го заведем ,да му леят куршум.
  • 27 763

    6 0 Отговор
    Този е еквивалент по интелигентност с Делянчо (страхувам ли ви) и Симон Дянков. Не знам защо си мисли, че сме толкова прости, че да ни преметне по такъв "илигантен" начин. ПРОФЕСОР ВУЧКОВ един път така го описа и позна човека. Всички са еднакви - достоен избор на кукловодите.
  • 28 1944

    6 2 Отговор
    в това правителство да не препиват с повърнат бояришник?
  • 29 пищова

    1 0 Отговор
    и моите изтърпяха вранчанското през деветдесетте но със заем си купих в Русе а не в кръстниково герберос --
  • 30 сори майна

    1 0 Отговор
    По смешно, да не кажа тъпо нещо не бях чувал, като оправдание! Което води до извода, че сам е наясно колко нередно е това, не каза и какво прави при милинерската вила на Ярема!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове