890 2

ВМА завършва годината без дългове

Болницата е със 7 млн. лева приходи

ВМА завършва годината без дългове

Военно-медицинска академия завършва годината без дългове и със 7 милиона приходи, независимо от лимитите, наложени от Здравната каса, каза началникът проф. Венцислав Мутафчийски при отбелязване на 127-годишнината от създаването на лечебното заведение.

Добрите финансови резултати дават възможност Военно-медицинска академия да се модернизира, посочи пред БНР проф. Венцислав Метафчийски:

"Благодарение на добрите финансови резултати ние имахме възможност да претрансформираме наши лични средства в размер на 9 милиона и половина за реинвестиция в нашите клиники и за закупуване на апаратура. В четири от клиниките вече са в ход ремонтите. Закупен е нов ангиограф и стерилизационна апаратура не само за централната болница, а за всички останали периферни болници. Благодарение на правителството ще имаме нов ядрено-магнитен резонанс, който няма аналог в България".

Приходът на болницата е в размер на 7 милиона лева, независимо от лимитирането на дейностите:

"Има намаляваща тенденция към напускане на медицински сестри и на лекари от Военно-медицинска академия и този процес вече е спрян на само около 50 души на година постъпили и напуснали, докато през 2014-та година стигахме до над 200 човека".

Над 127 000 прегледа са извършени в поликлиниката към ВМА, за болнично лечение са останали над 32 000 души, 12 000 са пренасочените от други болници пациенти.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тези яко
  Отговор
  1 17:08  03.12.18
  ги източваше чрез дъщеря си и зет си бившия им шеф и бивш здравен министър Николай Петров. Като му биха шута и от губеща стана печеливша ВМА.
 • Гост
  Отговор
  2 22:05  04.12.18
  Може значи.....

Напиши коментар:


Публикувай