Last news in Fakti

4 Декември, 2018 08:10 8 696 24

Тежка верижна катастрофа в София

  • катастрофа-
  • софия-
  • ломско шосе

Движението е затруднено, патрули на Пътна полиция подпомагат трафика

Тежка верижна катастрофа в София - 1

Минути след 7 часа е станал пътен инцидент на околовръстния път над пътния възел с бул. „Ломско шосе“ посока към бул. „Рожен“. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни, около 10 автомобила са се ударили, няма жертви. Към момента информацията е за четирима пострадали, които вече са транспортирани към столични болници за прегледи. Пътна полиция – СДВР създава организация за подпомагане на движението в района, което е силно затруднено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    81 2 Отговор
    Бонус - малус ...... пътищата са в лед и никой не ги е третирал. После кой е виновен? Колата пред мен се завъртя с не повече от 30 км/ч. И този човек получава фалост заради общинските нещастници.

    Коментиран от #5, #8, #11

  • 2 Будалата

    14 40 Отговор
    У ЗАКОНУ е казано:движение с подходяща (съобразена) скорост според пътните условия.

    Коментиран от #3

  • 3 Като Гост

    57 3 Отговор

    До коментар #2 от "Будалата":

    Подходящата скорост за движение в случая - 0 км/ч...

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    15 41 Отговор

    До коментар #3 от "Като Гост":

    Ако трябва - ще се бута автомобила, ако трябва - ще се спре! Затова са ни тези глави на раменете, не само да ни прави по-високи!

    Коментиран от #6

  • 5 Ако

    4 21 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ползвай верните гуми и всичко ще наред. Ама не всички ще карат валяци и разчитат само на СТАБИЛИТИ ПРОГРАМИ. Пример кола до 1,5 тона не може да се обурудването с гуми по големи от 195х.. х..

    Коментиран от #10

  • 6 Гост

    32 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Защо да бутаме колите? За това ли се плащат данъци и винетки? Като станат някакви катаклизми да спираме защото някой е гушнал парите и не си е свършил работата. В тази катастрофа цялата редица се движеше с 20-30 км. и затова щетите бяха малки и нямаше сериозно пострадали.

    Коментиран от #9

  • 7 Ужас

    34 7 Отговор
    Еййй много всезнайковци бе хахах ще буташ колата ще сложиш правилни гуми....деб@ катилите прости....гербаджииски тарикати!!!!
  • 8 Бачо Киро

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Те са само по събирането на такси и въвеждането на нови глоби, примерно двойни по почивни дни и празници. Да си вършат работата не ги търси.
  • 9 Зорлем

    8 20 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Е, как пък винаги все някой друг е виновен? Поледица е, какво да направи общината, правителството или арменския поп? Тази сутрин аз пеша като ходих по тротоара какъв пирует направих, но успях да не падна. Двама "колеги" пешеходци обаче си се изплющяха като стой та гледай. А тротоара си беше чист та чист, но от ситния дъжд и мъгла имаше "черен лед". Как точно предлагаш общината да се справи с това? И най-вече кога, така че да е схо едновременно навсякъде? Да направи подово под всички пътища и тротоари? Ако вземе да ръси химия, ще писнете, че пък разяжда ламарините и пластмасите на колите примерно. Няма угодия, но трябва да се мрънка! Прав е прежди-комнетиращия, че мисленето помага.

    Коментиран от #14

  • 10 Бачо Киро

    31 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ако":

    Има ситуации, в които ако не са си свършили работата от общината, нищо не можеш да направиш. Аз съм се въртял на лед с няма и 10кмч. Черен лед. Слязохме, хванахме буса за ъглите и на място го завъртяхме обратно в правилната посока, както си седи на място.
    Та ти и оня дето ще бута имате много здраве от Арменския поп... Плащат се данъци и винетки, значи всеки да си върши работата. Пътят трябва да е обработен преди да излезе народът на работа. Крайно време е у нас всеки да почне да си върши работата.
  • 11 Мирослав

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    А ти сутринта като излезе на улицата, не видя ли, че всичко е покрито с лед? Като водач не трябва ли ТИ да се съобразяваш с пътните условия? Не само на това място е имало лед, цяла София е така заради дъжда. Ама на кривата ракета космосът и пречи.
  • 12 аката

    18 3 Отговор
    ако бяха опясъчили нямаше да се случи но ще приберат парите за почистване
  • 13 Сатаната

    5 1 Отговор
    Много калинки тази сутрин. Как да им отговориш.
  • 14 Бачо Киро

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Зорлем":

    Що се правиш на идиот... Пътят се обработва ПРЕДИ народа да тръгне на работа. Като ми излезеш после в 10 или на обед, кел файда? Абе как пък в северните страни успяват, само при нас било невъзможно... Те сняг и лед не са виждали...
    Излизаш в 5, обработваш заледените участъци и готово. Най-натоварените участъци най-напред. Не им се плаща да си седят с камионите в гаража и да слушат новините, белким разберат къде не са си свършили работата...
    От едно време до днес все същата... Като малки началото на 90те тъкмо беше първи сняг, валеше цял следобед. Вечерта към 10 беше заринало целия град под половин метър сняг. Никой не чисти.... Отиваме с групата в гаража, даваме бутилка уиски и идва камион и ни прави път до полигона, а там ни направи писта по наше усмотрение. До 2 часа се забавлявахме идеално.
    Той се върна да си пие подаръка...

    Та и тогава и сега като гледам зор не си дава никой за пътя...

    Коментиран от #17, #18, #21

  • 15 hienata

    15 1 Отговор
    Моста беше заледен,останалия участък е добре, но под и над моста лед. Това са рискови участъци и би трябвало да се обработват приоритетно. Някой не си е свършил работата.
  • 16 Жоро Джизъса

    1 3 Отговор
    Има ли лед,нищо не помага!Затова или с вериги или въобще да не се излиза с колата,защото,ето резултата.Не искаш бебета,няма секс-презервативи,мрезервативи,скъсат се-ето резултата-бебето в кривата!Това е!!!
  • 17 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Ти даваш ли си сметка какво разстояние следва да бъде обработено за това кратко време?! Даваш ли си сметка колко мостове и опасни участъци има?! Даваш ли си сметка с колко техника трябва да разполагаш, за да се "ловят снежинките във въздуха"?! Като излизаш и вкъщи и като видиш в какво състояние е настилката, ще си прецениш с каква скорост да се движиш, с каква дистанция и дали изобщо си струва да тръгнеш с колата за работа! В този сезон /есенно-зимният и рано на пролет, аз като тръгна с колата, особено сутрин, на първите 10 метра тествам спирачките с ниска скорост. Така усещам какво е сцеплението и ако е необходимо карам много внимателно, с ниска скорост. Да оставим настрана, че в това време, като наближиш мост или надлез, трябва да си с повишено внимание, ниска скорост и без рязко въртене на волана. Ама това се учи и мисли, а не само се върти "геврека"!
  • 18 Зорлем

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Да, бе, добре. В северните страни сигурно цяла година все по сухи пътища карат и не знаят какво е ни черен лед, ни утъпкан сняг. Просто са свикнали и внимават повече. Пък после аз се правя на идиот. По въпроса за времето на чистене, сигурен съм, че в колкото и да започне някакво чистене и химизиране, половин час по-късно някой идиот някъде ще писне, че баш неговата улица не е изчистена и подсушена и ще започне с мрънкането във Фейсбук, в сутрешните блокове на телевизиите, във Фатки.бг и т.н.
  • 19 Венци

    0 1 Отговор
    Срещу конденз отвътре, просто си сменяш редовно филтъра на купето и си готов. Нема конденз и дори при дъжд в града не се поти

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Венци":

    Обърка темата, нали? :))))))
  • 21 отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    С това поведение никога нищо няма да спечелите! Просто сте непоносими, злобни, вечно търсещи под воловете телета, не виждате гредата в собствените си очи, а все търсите съчката в очите на другите. Измъчвате хората със злобата си, лошото си възпитание, лакомията си за власт, не за друго, а просто да сте вие, да разполагате с живота на хората, да им подхвърляте трохи, а всичко голямо за вас. Да се събирате на събрания и да съзаклятничите, да определяте съдбите на хората! Няма да стане, никога повече!
  • 22 Drittes Reich

    4 1 Отговор
    Много калпави водачи в София к Пловдив, ама много калпави и много. Майна софийска, като видиш прогнозата за времето трябва да направиш връзка, че дъжд при отрицателни температури замръзва по павета и асфалт. И да се чатнеш, че както си сакат в живота така си и сакат зад волана и че трябва да станеш час по-рано за да идеш на скапаната си работа с метро или трамвай БЕЗ да правиш задръствания и инциденти с личния си таралясник. Просто е.
  • 23 ПЪТНА ПОЛИЦИЯ

    0 0 Отговор
    Пясъка, помага по-добре от солта в днешния случай.
    Мостовете, не се солят, заради корозията от солната киселина, така е прието в Европа.
    Зимни, нови гуми с шипове е Шведското решение.
    Съобразяване на скоростта с условията, около теб е най-доброто решение.
  • 24 Nightrunner

    2 0 Отговор
    Ей, начетох се на глупости. Явно българина си заслужава всички гадости.
    Хора вие сериозно ли ги пишете тия работи, че не е възможно да се обработи пътя, все едно живеете някъде другаде че незнаете какво става в БГ.
    В една друга статия четох, че пътя бил опесачен ама невидиш ли нещо климата са объркал и те ти на проблем. Хората не карали съсъ съобразена скорост и .......
    Не се ли наслушахте на тия глупости не се ли нагледахте на това как разни хора богатеят за сметка на всички нас?!?!?!??!
    Не ви ли е ясно какво е станало- минал е камион, наръсил е малко пясък от тук от там, записал е на GPS-a, че е свършил работа, фирмата е отчела, че е хвърлила скъп химикал, а народа нека се трепе- ще го пишем, че не е внимавал и е карал с несъобразена скорост без гуми и т.н.
    Накрая из разни такива форуми се пишат глупости до следващия инцидент в който може да е всеки или семейството му!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове