1 047 7

Пътуваме в София със „зелен билет" за 1 лв. във вторник

От „Московска" 33 продължават и с проверките на пунктове за вторични суровини

Пътуваме в София със „зелен билет" за 1 лв. във вторник

Столичната община въвежда „зелен билет" за пътуване в градския транспорт на стойност 1 лв. във вторник. Причината е прогнозираните високи нива фини прахови частици, съобщиха от общината.

Намаленият билет важи за всички линии на обществения транспорт, припомня в. „Монитор“. Превозният документ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение.

С цел стимулиране използването на обществен транспорт, Столична община разкрива и временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата - бул.„Александър Малинов"при метростанция „А.Т. Балан" и „Бизнес парк София, бул."България" между „Т.Каблешков" и „Гоце Делчев", при метростанция „Дружба"на бул."Цветан Лазаров" и бул.Кръстьо Пастухов", бул.„Ботевградско шосе" при спирката на трамвай №22, на бул.„ Царица Йоана" при местростанция „Люлин", на бул.„Панчо Владигеров" при метростанция „Сливница" и „Западен парк".

От „Московска" 33 продължават и с проверките на пунктове за вторични суровини, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, както и проверки за горене на отпадъци на открито в кварталите с най-много сигнали.

Общината съветват хората с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мангу
  Отговор
  1 09:06  04.12.18
  Аууу направо си е без пари това бе,веднага отивам да направя 3 кръгчета.А нещо тока няма ли да намалявате в такива дни???
 • гост
  Отговор
  2 09:07  04.12.18
  Ама трябвада е всеки ден така.
 • ШопЕн
  Отговор
  3 11:24  04.12.18
  А противогази кога ще раздават ?

 • Пак този
  Отговор
  4 13:21  04.12.18
  А за дърва и въглища екотакси и акциз защо няма?
 • евв
  Отговор
  5 13:47  04.12.18
  поне си купете едно тесте да имате и за нормални дни
 • Пиниза
  Отговор
  6 15:38  04.12.18
  Добро начинание със зелен билет от един лев.Това ще спре ли циганите да горят в печките опасни за здравето боклуци.
 • бензино наполони
  Отговор
  7 15:40  04.12.18
  Моля,проверете циганските махали за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

Напиши коментар:


Публикувай