1 137 5

Мъжът, нахлул в президентството, бил с пистолета на жена си

Задържаният не е показвал оръжието си и не е заплашвал никого

Пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че инцидентът със 72-годишния мъж, който вчера нахлу в президенството, показва че МВР има добро взаимодействие със служителите на НСО и сградите на институциите в Република България се охраняват добре, съобщи Novini.bg

Беше дадена информация за извършителя. Към момента той е задържан в Първо районно на Столичната дирекция на вътрешните работи. Оръжието не е негово, той го притежава незаконно, оръжието е на неговата съпруга. Колегите проверяват информацията как той се е сдобил с него и дали то е съхранявано правилно, посочи вътрешният министър.

Младен Маринов потвърди информацията, че задържаният е осъждан за непредумишлено убийство.

Той добави, че мотивите на мъжа се изясняват. Търсел е внимание по личен проблем, каза Маринов.

На въпрос дали е открита информация, че мъжът е искал да нарани някого, министър Маринов отговори, че задържаният не е показвал оръжието си и не е заплашвал никого, но най-вероятно е имал такива намерения.

По темата за условията в арестите и затворите вътрешният министър каза, че арестите в системата на МВР са до голяма степен на добро ниво. По думите му се прави всичко възможно те да отговарят на европейските изисквания и се продължават действията по места, за да отговарят на съответните стандарти.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • цъкцък
  Отговор
  1 15:05  04.12.18
  Трее питам жената няма ли и тя някой пищов да ми го даде, че то в тая гербава държава опасности и цигани дебнат на всеки ъгъл ?
 • онзи
  Отговор
  2 15:45  04.12.18
  Сега няма да се намери един журналист да каже, какъв е мотива и какво е искал човека. Да не говорим че има право на публичен отговор.
 • SAAB
  Отговор
  3 17:53  04.12.18
  Журналята......... "НАХЛУЛ " ! От мухата слон ! ..... и милицията се повдига на пръсти .....:)
 • ормв
  Отговор
  4 17:57  04.12.18
  българска идиотия сульо и пульо с оръжие
 • сталин
  Отговор
  5 18:49  04.12.18
  ПРАВОТО ЗА ПРИТЕЖНИЕ И НОСЕНЕ НА ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ ОТ БЪЛГАРИ -МЪЖЕ НАВЪРШИЛИ 21Г. И ЖЕНИ-19 ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПИШЕ В КОНСИТУЦИЯТА.сегашният закон за ООБ Е ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ.

Напиши коментар:


Публикувай