980 4

Един човек пострада след пропадане на асансьор във Варна

Осем души са се возили в асансьора

Един човек пострада след пропадане на асансьор във Варна

Осем души са пропаднали с асансьор в болнично заведение във Варна. Инцидентът е възникнал около 14:00 часа днес, като при него е пострадала жена, съобщават от полицията.

Заради инцидента с товарен асансьор в МБАЛ "Света Анна" с пострадал пациент, Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по член 134 от НК.

Инцидентът станал днес в 14, 10 ч. В асансьор с товароподемност от 500 кг са се качили осем души. След потеглянето асансьорът е пропаднал надолу с около 60 см, съобщава информационна агенция "Черно море".

С помощта на служители от Гражданска защита са били извадени шестима души от авариралия асансьор. След освобождаването им асансьорът рязко е потеглил нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж на болничното заведение.

Пострадал е един от пътуващите, за когото се предполага, че е с фрактура.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 827
  Отговор
  1 18:35  04.12.18
  Ансансьорът е претоварен с над 40 %. Осигуровката е 25% / Моментно претоварване при което не трябва да възникнат проблеми./ Докато са освобождавали и изваждали хората, двама "майстори" са влезли неоторизирано в машинното и са задействали директно релетата, прескачайки защитите задействани от пропадането. По някаква случайност не са разполовили някой пострадал или спасител. Явно яко са се насмели за да рискуват така. Не е било необходимо. При пропадане от претоварване въжетата рядко се късат.
 • Е.Николов
  Отговор
  2 18:44  04.12.18
  Да си търсят правата пострадалите като съдят отговорните лица време е в тази държава да има персонална отговорност за нехайство и безобрзията.
 • Гост
  Отговор
  3 18:59  04.12.18
  Каквито са ни журналистите такива са ни и асансьорните техници. Журналистите не знаят че от 10 години няма гражданска защита.
 • ЕКСПЕРТ
  Отговор
  4 17:43  07.12.18
  Елементарни технически познания са нужни човек да разбере ,че асансьора не е бил технически изправен понеже сега казват ,че наскоро бил минал технически контрол ! При 8 човека в този асансьор е трябвало да му сработи защитата от претоварване а тя не е сработила ,което е довело до инцидента ! Тоест електрическата защита на съоръжението не е била изправна за ,което отговорност носи изцяло фирмата ,която го проверява !

Напиши коментар:


Публикувай