1 328 13

Глутници кучета нахапаха учителка в парк

Вера се опасява, че със застудяването кучетата ще стават все по-агресивни и може да нападнат и дете

Мария Атанасова

Агресивни безстопанствени кучета нахапаха жестоко учителка от Благоевград по време на редовната й разходка в парка. Жената е подала жалба в полицията и ще съди общината.

Денят изглеждал приятен за разходка в парк „Бачиново”, но завършил зле за Вера Кацарска. В началото тя даже не разбрала, че е нападната.

Губи ми се част от ситуацията, само си спомням, че излязоха хора от заведението и казаха да вляза в загражденията при пързалките. За съжаление, на пързалките имаше деца, които започнаха да крещят, да плачат, да се стресират, затворих вратите, децата се качиха на пързалката, излязоха родителите и набрах 112”, разказва учителката пред БТВ.

Жената е транспортирана до спешния център. Вади си медицинско и подава жалба в полицията.

Няколко дни по-късно, глутницата е на същото място. Там е и бусът на общината, а вътре са служителите, ангажирани с проблема с безпризорните кучета.

Какво последвало: „Двама служители седяха в колата и се занимаваха с телефоните си, почуках на прозореца и помолих дамата да излезе от автомобила, казвам: „Аз съм жената, която я нахапаха кучетата, може ли да слезете и да ми кажете защо същата глутница беше на същото място?”

Бялото куче ме разпозна, то се надигна, а тя слезе от колата и ме попита какво да прави, каза ми, че не се чувства добре, че е в дискомфорт и какво друго може да направи, освен да ги приберем, да ги обезпаразитим и пак да ги пуснем: „На мене ми е толкова лошо, а Вие ме занимавате с кучетата, попитах я защо тогава е на работа”.

Кирил Манов от общината в югозападния град разпознава заснетия от Вера автомобил. Защитава служителите: „Аз затова казвам, че нещо в нашето законодателство не е както трябва и трябва да се търсят начини да се промени. Аз не казвам вариант „убиване на куче”, но след като законът те задължава след като го хванеш веднъж, да го вкараш в приюта, да го кастрираш, чипираш и след това да го върнеш на мястото, значи нещата не са окей”.

Вера се опасява, че със застудяването кучетата ще стават все по-агресивни и може да нападнат и дете. Бездомните кучета са навсякъде, по улиците, в парковете и край училищата. Кое от уличните кучета е агресивно и кое – не, е въпрос без ясен отговор. „Проблемът с доказване на агресивни кучета е много голям, ние имахме едно запитване до ОДБХ и ни казаха, че в България е имало само във Варна и София специалист, който може да даде становище дали кучето е агресивно, или не е”, обяснява Кирил Манов.

Това не е първият инцидент с Вера Кацарска. Преди години отново е нападана – в центъра на града. След поредния инцидент се страхува да ходи сама на разходка. Притеснява се даже от собственото си куче и сега му търси осиновители. Пострадалата е извадила всички необходими документи и завежда дело срещу общината. Очаква и резултат от подадената в полицията жалба.

Благоевград / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сисадмин
  Отговор
  1 13:12  05.12.18
  СИСТЕМАТА НИ УБИВА! Всички. И тези, които не си дават сметка, все още. С ръцете на циганите или на лекарите, войната по пътищата, зъбите на кучетата, неподдържаните асансьори, с решенията на "българската" "право"раздавателна система, дрога, чалга, невежество, гмо-, ментета, мръсния въздух, разврат, проституция, порнография, трафик на хора, търговия с органи... С мизерия в резултат на макрограбежи под прикритие на "пириватизация", "гарантирана печалба", "фалит", "усвояване на еврофондове", "социални помощи" за циганите...
 • никой
  Отговор
  2 13:25  05.12.18
  да не би причината да е в нея нещо.те кучетата ги разпознават рептилите

  Коментиран от #5

 • Drittes Reich
  Отговор
  3 13:28  05.12.18
  Кучерастията и кучефилията заливат социалните медии с лелеяния и дюдюкания при всеки инцидент с пострадали хора от улични глистовози. Куче щом нападне човек не бива да живее повече от 5 минути. За двете кучешки психиатърки от Варна и София - това са лицтата, спасили от евтаназия двата питбула, рязкъсали бабичка, след като прескачат ограда. Защото били мили и безобидни същества. Изхода е законодателни промени, които трябват да бъдат инициирани с куп жалби онлайн до БАБХ-заради купищата кучешки изпражнения с ехинококи около детски площадки и до Районна прокуратура заради неспирен средношен лай и агресивни кучета. Зоополицията според Закона за МВР трябва да опазва гражданите от агресивни животни, а не да преследва хора, упражнили право на неизбежна самоотбрана срвщу агресивни псета. Помнете! Закона ПОЗВОЛЯВА причиняване на смърт на животно в условия на неизбежна самоотбрана! По всякакъв начин!

 • Irmao
  Отговор
  4 13:42  05.12.18
  В ХЕИ продават отрова за гризачи на вид като пликчета за чай. Купувате, нарязвате обикновен салам, слагате в парчетата по едно пликче от отровата и го хвърляте на помиярите! Ефектът е гарантиран!

  Коментиран от #7

 • Irmao
  Отговор
  5 13:44  05.12.18

  До коментар #2 от "никой":

  Има един рептил...

  Коментиран от #8

 • Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  6 13:54  05.12.18
  Браво на шари
 • гост
  Отговор
  7 14:02  05.12.18

  До коментар #4 от "Irmao":

  Пожелавам , ти да опиташ такъв салам
 • Аааа
  Отговор
  8 14:04  05.12.18

  До коментар #5 от "Irmao":

  Да , за теб знаем ...

 • 9 15:32  05.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пеньо
  Отговор
  10 16:23  05.12.18

  До коментар #9 от "гост":

  Аз пък се чудя на такива, като теб които с малоумно умиление си спомнят за сталиновите времена! Нима си сляп или тъп за да видиш, че има нормални държави без сталинови закони, но там е чисто и няма скитащи кучета!???
 • гоги
  Отговор
  11 16:46  05.12.18
  слагайте вечер АНТИФРИЗ концентрат за по сигурно и сутрин кучетата ще са налягали
 • гого
  Отговор
  12 22:18  05.12.18
  Помогнете за промяна на закона на kuche.mypressonline.com Кучкарите ни се качиха на главите вече. Трябва обединение против тази напаст.
 • Жмуда
  Отговор
  13 01:34  06.12.18
  Удвоиха им заплатите на тия пишман учителки. Това е безобразие! Чак и кучетата издивяха срещу тях.

Напиши коментар:


Публикувай