6 Декември, 2018 08:24 4 319 16

КАТ купува нови дрегери за 2,5 милиона лева

  • дрегер-
  • камери-
  • кат-
  • полиция

Трябва да бъдат закупени и 20 нови камери за скорост

КАТ купува нови дрегери за 2,5 милиона лева - 1

„Пътна полиция“ ще се сдобие с нови дрегери за алкохол и наркотици на приблизителна стойност от 2,5 млн. лева. Това предвиждат предложения за финансиране на проекти, свързани с безопасността на движението от фонда, в който се събират глобите на нарушителите.

Предложенията са отправени след последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към МВР.

В публикуваните документи на страницата на комисията се вижда, че е необходима доставка на мундщуци за анализатори на алкохол в дъха, които са на стойност около 73 хил. лева. Трябва да се доставят и сертифицирани сравнителни материали за извършване на последваща проверка на анализатори за алкохол в дъха за 11 500 лева.

По-сериозна сума ще отиде за шествалентни еднократни полеви тестове за дрога, които ще излязат на бюджета 648 хил. лева.

Следват и седем валентни тест-касети за други уреди за дрога, които ще са малко над 1 млн. лева.

За следгаранционното обслужване на техниката са предвидени 333 хил. лева. Ще бъдат подновени и старите дрегери за алкохол, което ще струва близо 350 хил. лева.

Друга интересна точка, поставена под номер 14 в публикуваното предложение е купуването на 20 нови стационарни камери за контрол на скоростта. Те ще са за около 2,4 млн. лева. Новите уреди се очаква да бъдат поставени на местата, където има концентрация на катастрофи и загинали. От „Пътна полиция“ обясняват, че това се прави с цел превенция, а не с цел на събиране на повече глоби. По същата причина се предлага да бъдат купени и още 4 системи за контрол на средната скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Недоволен

    25 4 Отговор
    Бах тея камери 120хил лв едната нещо се уляха тоз път с кражбата

    Коментиран от #2

  • 2 Иванов

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Недоволен":

    Те холивудските по- евтини от тези. МВР пикчърс!
  • 3 1234

    23 4 Отговор
    Не ги купува КАТ, а ГЕРБ от свои хора, с цел гепене!
  • 4 абв

    18 0 Отговор
    Голям резил с "барбекютата" . Дълго време не се виждаха ,едва от два дена залагат едно на входа на Ст.Загора на една от "хранилките- прав участък без пешеходци в края на града и оп ограничение 40 км
  • 5 бръм бръм

    10 6 Отговор
    За това съм съгласен да се похарчат толкова много пари!Но едва ли ще има ефект....всеки пие друса и се качва на колата......

    Коментиран от #7, #9

  • 6 некойси

    15 2 Отговор
    Обществена поръчка на герб, няма какво да си говорим. Сега ще се окаже, че били китайски боклуци и не работят, също както с камерите.
  • 7 абв

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "бръм бръм":

    То и повече да се дадат но да има кои да ги използва и прилага закона .
  • 8 Студент

    5 0 Отговор
    Фашистите изгарят от желание да разчешат нарцистичността си като похарчат малко чужди пари
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    14 0 Отговор
    Като патрулките за близо100 000 лв едната Киа. 30 000 кола + 20 000 камера и таблет + 50 000 буркан със сирена.
  • 11 Димов

    2 1 Отговор
    Барем да вършеха работа с тях. Като четох коментари от други статии, как трябвало да се кара, останах с впечатлението, че поне 7 от 10 шофьори у нас карат на принципа "който оцелее ще разказва". Явно психотеста се минава само с едно Добър ден. Не дрегери - детектори за адреналин да купят. На койго му е висок - почивка за месец. Веднъж, един стар шофьор ми беше казал: Нервен шофьор е по-опасен от пиян. Минаха бая години, преди да разбера, че е бил прав.
  • 12 gelo

    7 0 Отговор
    Милиционерите с нова техника за милиони а за пътища няма.
    Тъпи Гербери.
  • 13 антрашпиц

    4 0 Отговор
    Браво!Арчи народна пара и се не бой!
  • 14 Chukan Kirilov

    3 1 Отговор
    Какъв тест те гони, другарю Димов? Той е само за професионалисти. Аматьорите си се трепят на воля.
  • 15 НЦЖ

    6 0 Отговор
    Мине не мине малко време и заглавие - МВР купува или КАТ купува. Е стигате се купували и сте харчили народните пари бре. Преди 20 години полицаите имаха само алконалчета зо проба на алкохол у водачите, ефтино и елементарно и се прилагаше като доказателство пред съда. Сега купуваме камери, дрегери, патраулки , джипове без никакъв ефект срещу престъпноста.Н
  • 16 Горанов

    3 0 Отговор
    Маринов ,спри се малко, много на едро, се хвърляш и Борисов на такива им казва, че са големи хора и могат сами да кажат за какво харчат парите;
    -Дрегери има ,мундщучета трябват, да не вземат да те разкарват като "юндолска мечка" да обясняваш разликата , между дрегер и консумативи за дрегер, Цацаровата чета ходи на семинари в чужбина и ги разбира тези работи...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове