6 Декември, 2018 14:33 3 504 43

Американски разузнавач: Румен Радев е част от план на Путин за доминация

  • румен радев-
  • владимир путин

Идеята за президент, контролиран от Кремъл, живее и след смъртта на Съветския съюз

Българският президент Румен Радев е част от план на Путин за доминация, твърди американски разузнавач в книгата си.

“The Plot to Destroy Democracy” (”Заговорът за разрушение на демокрацията”) е от юни тази година и е своеобразно продължение на издадената и у нас "Киберзаговорът срещу Америка".

Книгата вече е бестселър на ”Ню Йорк Таймс”, а авторът й Малкълм Нанс е световно признат член на разузнавателната общност и аналитик по теми за борбата с тероризма на NBC News и MSNBC, пише topnovini.bg.

Нанс се занимава с антитероризъм, военно дело и контраидеологически стратегии. Участвал е в разузнавателни мисии на Балканите, в Близкия изток и в Африка. Автор е на няколко документални разследвания за терористични организации като „Ислямска държава“ и „Ал-Кайда“.

Книгата разкрива голямата игра, която Владимир Путин е започнал, за да постави под контрола си Европа и Съединените щати.

Една от най-големите мечти на стария Съветски съюз беше да постави на власт един силно предвидим американски идеолог, който да играе за Кремъл. В продължение на почти век Русия искаше да промени американската политика по такъв начин, че нейната икономика и съюзи с НАТО да бъдат толкова повредени, че Съветският съюз да се превърне в превъзходна световна суперсила.

Идеята за президент, контролиран от Кремъл, живее и след смъртта на Съветския съюз.” С тази отправна точка стартира книгата на Нанс, която вече разбуни духовете в Щатите.

Във въведението на книгата си разузнавачът споделя още: “Бях решен да проследя друга информация, за да илюстрирам къде руското разузнаване използва методите на кибервойна, за да повлияе на изборите, референдумите и политическите възгледи.

Разследването ми показа, че руското разузнаване използва съвременния злонамерен софтуер, за да атакува други народи в продължение на почти десетилетие. Изборите през 2016 г. бяха просто прозорец към по-голяма цел. Намерих много дейности, в които руските “КИБЕР МЕЧКИ” - колективно име за своите хакери от националната, престъпната и разузнавателната сфера - са били замесени в “преместването на стрелките”

В ”Заговорът за разрушение на демокрацията” Нанс отделя внимание на българския президент Румен Радев, поставяйки го в контекста на плановете на Путин за влияние в Европа.

По темата коментаторът казва: “Много източноевропейски страни от бившия Варшавски договор имат проруски лидери, включително Румен Радев в България; молдовският Игор Додон, проруският лидер на Социалистическата партия и дори пронатовският лидер на естонската Центристка партия Юри Ратас.

Но ядрото на плана на Русия е да впрегне бели етнически екстремисти като Брейвик в Западна Европа и да ги насочи към политическа дейност. С европейска политическа десница в джоба си Путин ще направи техния автократичен национализъм доминираща политическа сила на Запад.”

За книгата си Майкъл Нанс използва своя над 35-годишен опит в американското разузнаване и специализацията си по криптология, национална сигурност и контратероризъм. Той е утилизирал секретни руски политически и хибридни стратегически документи, за да демонстрира грандиозния план за подкопаване на американските институции от Студената война до наши дни.

При подготовката на книгата си Нанс е провел специално разследване и десетки интервюта с експерти в шпионажа. Целта - да докаже важната първа стъпка за дестабилизиране на Запада от Русия и да разкрие защо точно Путин е човекът, който да го направи. Американецът Нанс е вторият човек, който поставя Румен Радев в контекста на стратегически план за доминация на Русия. Преди две години руският генерал-лейтенант Леонид Решетников разкри, че е обсъждал заедно с Корнелия Нинова кандидатурата на Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    32 62 Отговор
    Право в десетката!
  • 2 Генералът

    61 20 Отговор
    Едва ли Путин се надява на някакви сериозни отношения между държавите ни. Особено след Боковите издънки. Каде е България каде е Русия.

    Коментиран от #15

  • 3 Компот

    80 30 Отговор
    По-голяма глупост едва ли би могла да се измисли... освен от "демократи", разбира се. Радев си е натовски генерал. Въпреки това за момента е най-адекватният български политик, което не е изгодно и не нрави на тези отвъд океана и затова се стартира кампания на оплюване.

    Коментиран от #16, #35

  • 4 бау

    62 20 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!


    ФИЛМАРИ !!!
  • 5 Емил

    21 45 Отговор
    А, добро утро! България не е преставала да бъде контролирана от КГБ, чрез българските русофилистици (шпиони или обикновени глупаци). Иван Костов - агент на ГРУ (завършил школа на ГРУ край Москва); Симеон - поканен на власт от ДС и обкръжен от явни агенти на ДС; Б.Б. и останалите политици изобщо не се крият, че работят за Русия!
  • 6 Българин

    24 41 Отговор
    да беше само фуражката с мед да го намажиш и със станиол да го завиеш. половината от управляващите са руски агенти. Там е проблема на България.

    Коментиран от #21

  • 7 Вуте

    37 7 Отговор
    Да бе и американците стъпиха на Луната а пък недостъргачите им ги бутна едно самолетче ....

    Коментиран от #31

  • 8 Усмивката

    23 9 Отговор
    Наполовина е истина.Значи не е истина.Много плитко ,за списание „млад дедектив”.Това в книга пише ли се .Освен ако не допринася малко към пенсията
  • 9 Мемфис

    20 37 Отговор
    Всички комунисти са руски шпиони! За тях по-важен е просперитетът на “ Империята на злото”, от колкото на България!
    За това и квичат за намаляване добива на петрол!
    Този предател/Радев/ се нарежда достойно в редицата до Асад и прасето от сев. Корея!
  • 10 Гръка

    29 2 Отговор
    Думата "демокрация" е най-изнасилената дума в наше време. Само след бунт и кръв по улиците се чува гласът на народа.

    Коментиран от #26

  • 11 белене за соросите

    35 11 Отговор
    хахаха още един изфирясал цру полуидиот, дето ръси идиотизми само и само да припечели от малоумното население на сащ вярващо сляпо на тези интриганти работещи за жидомасонското съсловие там, лочото е че профанизираха и половината свят та и наще деца почнаха да са зомбирани глупачета вярващи им сляпо
  • 12 сссс

    8 3 Отговор
    Или както казва еди приятел руснак с двойно гражданство: "Много по-изгодно ми е да съм обикновен русофил в България, отколкото обикновен руснак в родината".
  • 13 fen

    7 16 Отговор
    Тоя прецедент Радев не мога да го трая, ма краварският разузнавач е по - тъп и от него....
  • 14 onq s konq

    18 1 Отговор
    И що така бре, чи той американски възпитаник: През 1992 г. завършва Ескадрилното офицерско училище (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база „Максуел“, Монтгомъри, Алабама, САЩ.

    Коментиран от #18, #27

  • 15 Путин

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Генералът":

    Извинете другарю генерал, но очаквам Борисов!
  • 16 Сталин

    13 16 Отговор

    До коментар #3 от "Компот":

    Ако Радев е натовски генерал, то аз съм немски генералисимус!
  • 17 ПЕЕВ

    11 25 Отговор
    ТО И БЕЗ НЯКОЙ ДА МИ КАЗВА ЗНАМ ЧЕ РАДЕВ Е ЧЕРВЕН ПРЕДАТЕЛ.
  • 18 1234

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    То и Брадли Манинг, пардон Челси Манинг бе американска възпитаничка, пък какво се получи...
  • 19 НКВД

    26 8 Отговор
    Калят по Румен Радев защото не им се подлага на соросите. тая ера на слагачество свърши с президента охлюв от ГЕРБ!!
  • 20 А БЕ

    7 18 Отговор
    ТО Е ЯСНО ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПУТИНОВЦИ СА ПРЕДАТЕЛИ НА ВСИЧКО РОДНО , ТЕХНИЯТ ГОСПОД Е ПИЯНДУРСКА РУСИЯ !
  • 21 Джудже

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    А кажи кои са, че ми е много интересно, как децата и парите са им в САЩ, а те били "руски агенти"!

    Коментиран от #22, #34

  • 22 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Джудже":

    Работят за който плаща повече и залагат парите си на сигурно. Още нещо да не ти е ясно?

    Коментиран от #28

  • 23 Решетников

    3 9 Отговор
    Тоя Малкам да ни ми сие прави на интереснишей! Аз перви открил Радев!
  • 24 snail

    11 4 Отговор
    Русия, САЩ все тая. И едните и другите все на няколко ката ни го...
    А ние сами си го изкаме. Плюем се едни други и хибридна война му викаме. Това си е нашата прословута байганьовщина. Вмесо да си гледаме интереса ближем задници ту комунистически ту "демократични". Ближете българи!!!
  • 25 Грипен Решетников

    7 13 Отговор
    Честито на Грипена,разкрит е.Сега е наред кака Кури.
  • 26 АК 47

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гръка":

    От кога ви чакам,елате ми повече да си изкараме екстра.
  • 27 Другар

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Да бе брат,те всички там тренират на МИГ 29.
  • 28 Джудже

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Аха, американците им плащат за да са руски агенти! С тази дзен философия вдигнахте много високо летвата.
  • 29 Мммм. ДАаа

    4 7 Отговор
    Много малка тиквичка имаш, вместо глава! За да станеш офицер в България трябва ЯК партиен билет и десетилетия годинки да се докажеш за генерал, тиквичке! На мама квадратната тиквичка...... Измислената и отработена от БКП "демокрация" не е нашата демокрация и те точно това целят да изведат хората на улиците и още 50 години да дерат кожите на наивниците! Внимавайте какво си пожелавате !!! Много се приближавате до този сценарии и ще плачете но ще е късно! Вижте измислените блокади на пътища през последните години, "майки", "енергетици" и други с еднакви екипи !
  • 30 SAAB

    5 1 Отговор
    НЕ боко - бозигардо е опит за доминацея на ЦРУ !
  • 31 Алфа Ромео

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вуте":

    Да бе, нямаше никъв експлозив във небостъргачите, честна дума....
  • 32 Бургас

    2 4 Отговор
    Трябва да има баланс в природата! След американската подлога плювналиев, трябва да дойде руска такава! Сега сериозно, ако бургаският кмет не беше отказал на бойко да се кандидатира за президент , сега щяхте него да мислите чия подлога е! Всичко е резултат от грешен избор за кандидат-президент!
  • 33 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    що ли тази информация не учудва никогоу нас?
  • 34 Роко

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Джудже":

    Децата са в САЩ щото там живота хубав (там са и децата на руските управляващи), е вярно скъпичко си е, ама нали могат да гепят държавни парици пък и ботоксовото гномче отпуска по някоя рубла на всеки готов да предаде родината.
  • 35 Роко

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Компот":

    Ма верно ли мистър кемтрейлс бил адекватен? Той по неадекватност бие дори бялата Златка, а той все пак е перманентно дрогиран.
  • 36 ТТТ

    4 1 Отговор
    Тоя Нанс съвсем е изперкал.
  • 37 Военен Анализатор

    1 3 Отговор
    Сега се замислих, в случай на война и ние имаме Грипени, ако Швеция бъде атакувана и разгромена, как ще оперираме с Грипените в потенциален конфликт

    Коментиран от #38

  • 38 НАТО ВЕЦ

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Военен Анализатор":

    Е, ако купим увехтелите фърчила от ФАЩ, ако ги думнат в една потенциална война, от де ще взимаш чаркове. Да оставим на страна, че и в момента си обикалят "моргите" в Аризона и Ню Мексико, да съберат нещо хвърчащо.
  • 39 гнида

    3 2 Отговор
    Та , откога трябва да се влияем от мнението на шпиони ? Господин Президента е ПОЛЕЗЕН за България ! Точка !
  • 40 1944

    1 2 Отговор
    и децата знаят, че сегашният прецедент, пред когото и роската е мъж, е евтин проруски еничар. като оная дето го бие с чехъла.
  • 41 гларус кръстоносец

    0 0 Отговор
    Щом вие американците не успяхте да го вербувате за вас по време на обучението му, значи работи за руснаците така ли ?.Едновалентно амебно мислене от сдухан промит контраразузнавач. Емче от локуми и тайнственост за да си докара някой долар към пенсията от книжки. Ама шараните много по нас!!
  • 42 сори

    0 0 Отговор
    Какъв проруски лидер е през. Радев ...Лидер без никаква власт ..лидер на думи . Не им ли стига че Тиквата с цялата си власт в държавата се одупи на Американците .Който не с нас е с Руснаците .Краварска му работа
  • 43 бсфн

    0 0 Отговор
    индиански гадове запалихте близкия изток
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове