1 719 0

Мъж и жена загинаха в пожар на Никулден

 По всяка вероятност пожарът е причинен от късо съединение

Мъж  и жена загинаха в пожар на Никулден
Снимката е илюстративна

Възрастни мъж и жена са загинали днес следобед при пожар в дома си във видинското Ново село, съобщават от областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал в стая в двуетажната къща на семейството. Докато пенсионерите празнували Никулден, пламъците отнели живота на двама възрастни хора в селото. Първите признаци е забелязала дъщеря им, когато отивала на работа около 16 часа. През прозорците на двуетажната вила вече се виждал бял дим. Тя обадила на съпруга си, който е бил дежурен в общината и така били задействани всички служби по веригата.

Дъщерята се опитала да влезе в помещението с възрастен съсед, но гъстият дим им попречил. На помощ се притекли и прибиращите се от празника. Общинското ръководство, личната лекарка на възрастните хора и полицията, бяха първите официални лица, които дойдоха и останаха с часове на мястото на пожара.

Две коли с огнеборци - от Брегово и от Видин, както и линейка на Спешна помощ се отзовали на повикването, за да се справят с пламъците и гъстия дим. След овладяването на пожара била установена смъртта на двама възрастни хора – на 82-годишния Бойчо Галов и 79-годишната му съпруга Павлина.

Те са се отоплявали с електрически уред. По всяка вероятност пожарът е причинен от късо съединение, но причините тепърва ще се разследват.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.