1 854 13

Премиерът и БСП в спор за въздуха над София

Правителството подкрепя екологични мерки

Премиерът и БСП в спор за въздуха над София

"Помним 2008-2009 година, когато бях кмет, над София се виеше дим от "Кремиковци" във всички цветове на дъгата. Поемам ангажимент абсолютно всичко, което сте приели в кабинета на БСП и ДПС, колкото и да струва".

Това заяви премиерът Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание, след като депутатът Манол Генов прочете декларация от името на ПГ на БСП, която завърши с думите: "Хората ще свалят противогазите, чак когато ви свалят от власт!"

Ако преди беше мерен въздуха, не искам да мисля какъв щеше да бъде. Говорите за статистика в минало време. Това заяви от трибуната на парламента премиерът Бойко Борисов.

"Поемам ангажимент, по време на мандата на БСП и ДПС всички мерки, които министерството на екологията, тогава е приело или е искало да въведе, да ги направим. Не си спомням по времето на Орешарски кой беше министър на екологията. Да ви успокоя, каквото сте имали като стратегия тези 2 години, ще бъде изпълнено, колкото и да струва", каза той.

"През 2017 бяха приети изменения и допълнения в Закона за движение по пътищата. Липсва координационен механизъм между институциите обаче. Затова се предлага създаването на Държавна агенция за пътна безопасност. Тя ще разработва общите политики за движение по пътищата и ще контролира тяхното изпълнение.

Други важни функции са събиране на данни, интеграция на информационните системи, внедряване на интелигентни транспортни системи, научно-изследователска дейност в областта на пътната безопасност, информационни кампании и т.н. Проектът за създаване на тази Агенция е на етап обществено обсъждане, всеки може да дава идеи. Функционирането на новата агенция не отменя отговорностите на съществуващите вече институции", заяви Борисов.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • под строй в беляне
  Отговор
  1 11:47  07.12.18
  комунетата под строй в беляне ! колкото поразии са сторили на света - всички други гадове събрани заедно не са могли да сторят !

  Коментиран от #4, #6

 • Кълвач
  Отговор
  2 11:47  07.12.18
  Още агенции, още администрация, още много, мнооого крадене!
 • 3 12:07  07.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Вуте
  Отговор
  4 12:19  07.12.18

  До коментар #1 от "под строй в беляне":

  А бе и ти като твоя вожд казваш на Белене БелЯне а ? Май не можеш да мислиш самостоятелно ... Защо ли ти обръщам внимание изобщо ???
 • Vialba
  Отговор
  5 12:37  07.12.18
  Бойко сигурно го сънува Орешарски,само той му е в устата.
 • 6 13:26  07.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Неутрален
  Отговор
  7 13:29  07.12.18
  Спомням си на една коледа Станишев беше на власт, цяла София беше блокирана от трафика. Нищо не се движеше нито трамвай, тролеи, автобуси, коли всичко пълен блокаж около 5-6 часа. А въздухът беше буквално отровен. След това задръстванията продължиха ежедневно докато дойде властелинът от Банкя, който първо отприщи южната дъга, а след това няколко основни булеварда с което нещата се нормализираха. Което си е истина няма как да го скриеш.
 • Дедо Грую
  Отговор
  8 13:30  07.12.18
  Типично по мутренски боко рапоня използва праховото замърсяване, за да одере някоя - друга кожа от най - бедните. Причините са няколко за замърсяването в столицата : 1. София е пренаселена. В провинцията няма работа и хората или се местят в по - големия град, или емигрират. 2. Презастроена е за сметка на озеленяването. Това е в следствие на пренаселването. 3. Затапиха Южен парк с това презастрояване, а именно предназначението му беше да подсигури навлизането на чист въдух от Витоша по естествен начин. 4. София се намира в котловина и при липса на вятър замърсеният въздух си остава. В следствие на масовото обедняване много хора преминаха на твърдо гориво за отопление, което най - се усеща в по - големите, населени места. И имено поради бедността българинът кара стари коли. Накрая трябва да добавим и скапаните горива, и картинката става пълна. Кой е виновен за всичко това?! Не са обикновените хора. Виновни са всички управляващи от 30 години насам и те искат заради своите престъпления да прилапат още нещо под предлог грижа за опазване въздуха и природна среда.

  Коментиран от #9


 • Хрис
  Отговор
  9 14:36  07.12.18

  До коментар #8 от "Дедо Грую":

  В допълнение -тотална газификация и намаление на цените на газта за битовите потребители. В някои градове, като страта част на Бургас газта е подведена до сградите, но поради това, че отоплението на газ не е по джоба им, хората не го ползват.
 • гостъ
  Отговор
  10 14:55  07.12.18
  Фатмака Б.Борисов е слънце ще огрее на всякъде,ще разпръсне мъглата и всичко ще е наред.Вервайте!!!

  Коментиран от #11

 • гост
  Отговор
  11 15:34  07.12.18

  До коментар #10 от "гостъ":

  Не е слънце,Господ е.Аман.
 • Боко Мазника от БРЕГ
  Отговор
  12 19:25  07.12.18
  Смешника Бойко Борисов е крадец, лъжец и измамник!!! Докато Смешника Бойко Борисов е на власт, нещата в България ще стават все по зле и по зле!!! На Българският народ му трябва правителство, което да работи за българският народ, а не да краде и прогонва българите!!! България без ГЕРБ и ОП!!! Смешника Бойко Борисов и Цветан Цветанов в затвора!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
 • гнида
  Отговор
  13 22:21  08.12.18
  Баце е самороден талант , но не е виновен , родил се е такъв ! Добре , че има бсп , да обират негативите и да са оправдание , инак малките зелени човечета ще му пречат и ще им изпълнява депешите !!!!

Напиши коментар:


Публикувай