Last news in Fakti

7 Декември, 2018 17:12 2 411 29

Борисов: Черно море е прекрасно за военни действия

  • бойко борисов-
  • черно море

Според него влизането на кораби неминуемо ще доведе до голяма криза

България не е получавала официално искане за разполагане на чужди кораби в черноморските ни териториални води. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание. По думите му присъствието на чуждестранен флот ще доведе до ескалация на напрежението и България прави всичко възможно това да не се случи, съобщи БТВ.

"Винаги съм считал, че Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи", коментира той.

Според него влизането на кораби неминуемо ще доведе до голяма криза.

По думите му на територията на Черно море най-добрите туристически курорти са в България и това пряко ще ни засегне.

"Полагам всички усилия. Не искам публично да говоря какво съм сторил по темата с колегите в чужбина и в Украйна и т.н. Надявам се да се вложи здрав разум", каза премиерът.

"Иначе – много прекрасна територия за водене на военни действия. Тук сигурно е 1% от БВП на Европа, сиреч нищо като заплаха, и ако мислят, че ние не разгадаваме тези планове, грешат", посочи още Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иисус

    43 5 Отговор
    Щом и тоя вече стана стратег и разбира от военно дело.
  • 2 Кълвач

    32 3 Отговор
    Утре като паркира US крайцер в Слънчева, какво ще му направиш, а???

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Коко

    38 4 Отговор
    До къде ни докараха тиквоний и неговата шайка
  • 4 ГосТ

    23 4 Отговор
    "Винаги съм считал, че Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи" 😂😂😂 чеей бе чиче,не беше ли за яхти 😂
  • 5 1234

    21 2 Отговор
    Минирате босфора и ще влезе НАТО ,ама другия път.

    Коментиран от #7

  • 6 Боко Тиквата:

    24 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кълвач":

    Ще маам боб със зеле и филии с мас и ще пърдя мощно срещу тях!
  • 7 НКВД

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Нещо се бъркаш че флотилията в Севастопол е с отбранителни функции! Босфора е входа на тази флотилия със световния океан.
  • 8 Димитър

    7 43 Отговор
    Прав е борисов,трайте си щото утре ако го няма ще го търсите кат бай тошо,за 9 години направи за България повече отколкото комунистите за 45 години.

    Коментиран от #12, #15, #17, #26

  • 9 Ventura

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кълвач":

    Ще му лъска пушката: с две
    ръце.
  • 10 Българин

    5 24 Отговор
    Баце като иска лодки и платноходки в Черно море, защо не го каза и но Путин, когато джуджето го привика на килимчето в Москва? И нещо се бърка русофилчето атлантик. Флота няма да е чужд а на страни от НАТО, организация, в която членува и България. Не знам с какво го държат руснаците, но досега Баце нито един път не се е произнесъл за руската агресия и за хибридната и война срещу България. А с това си изказване застъпва руските опорни точки. Става вреден за страната.

    Коментиран от #18

  • 11 Боко адмирала тигъра на 7-те гьола

    34 0 Отговор
    Боко разбира от всичко, кораби, самолети, кашици, банки, пътища, магистрали.........само от цигани не разбира, един път да го чухте да коментира цигани ???????
  • 12 Премиер

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    Бойко е от бкп и дс .Вече 3 ти мандат управ ляват а не са приели закона лустрацията.От 30 години ни управляват комунистите само че ти не си го разбрал.338

    Коментиран от #22

  • 13 отврат

    14 0 Отговор
    Страше тъпанар е бай Гюньо от Банкя
  • 14 антрашпиц

    8 0 Отговор
    Баце пак показа висок интелект!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Боко Мазника от БРЕГ

    17 0 Отговор
    При управлението на ГЕРБ и ОП, нещата в страната са неспасяеми!!! Подслушване, репресии, псуване, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешника Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешника Борисов и Цветанов бавно и неотвратимо вървят към пандиза!!! В най-новата история на България само един факт е по-срамен от управлението на Смешника Борисов и това е фактът, че Смешника Борисов и Цветанов са още на свобода!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  • 17 Голям прос

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    И какво е направил? Дай пример или мълчи! Сега Цв Цв акосе е върнал от Америка ще му спусне новите директиви и гледаш утре Боко запял друга песен. Най-сероатно ще посреща военни кораби с хляб и сол
  • 18 Джудже

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Прощавай, ти наистина ли мислиш това което пишеш, или на теб не ти се плаща да мислиш, а да пишеш? Не симпатизирам ни най-малко на премиера, но е случая мисля, че позицията му е правилна. България нито има силен флот, нито силна армия в момента, за да се репчи на някой, особено на Русия. А ти ако искаш да воюваш с руснаците, можеш да се пишеш доброволец в Украина.

    Коментиран от #19

  • 19 Българин

    1 9 Отговор

    До коментар #18 от "Джудже":

    Без да се пишеш личи, че си интелектуално джудже. Тук не става дума за единоборство България срещу Русия както ти и Баце се опитвате да внушите. България е членка на отбранителни съюз НАТО, който за да намали руската заплаха вкарва повече кораби в Черно море. И то след като руснаците го милитаризираха до не познати и от Студената война размери.

    Коментиран от #24

  • 20 Метгонтан

    5 0 Отговор
    "Винаги съм считал, че Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи", коментира той...... да бе и танкери - манкери , карго-марго , роро-мро мро , чистота да има ....
  • 21 гост

    4 0 Отговор
    Ааа Тикво , и за курорт става .
  • 22 Емил Боев

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Премиер":

    Не си в час с много неща. Ако Бойко беше кадър на ДС, нямаше да е толкова неподготвен. Такива тъпаци като него нямаха достъп до ДС. Той е само един прост пожарникар
  • 23 Народа

    7 0 Отговор
    В Банкя е подходящо за атомни изпитания
  • 24 Джудже

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Ако руснаци и американци са решили да си мерят .... в Чено море, ние по-добре да не си завираме голите задници между тях. Освен това е по-добре човек да бъде "интелектуално джудже", от "интелектуален трол", та тези приказки за "намаление на руската заплаха и вкарване на повече кораби на НАТО" ги пробутвай на друг, по млад, който не е живял по време на "студената война" и не помни, че и тогава бяхме първа писта за подобно противопоставяне, но поне имахме армия, а сега какво имаме "на гол тумбак чифте пищови".
  • 25 Любопитен

    1 0 Отговор
    В какво е неподготвен?
    Много неиздържано твърдение.
  • 26 Вили

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    Направи с европейски пари.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Брей

    1 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: България не е получавала официално искане за разполагане на чужди кораби в черноморските ни териториални води." То ще е цяло чудо ако получи не искане, ами уведомление. Като се има впредвид колко много ни уважават, най-много един ден да цъфнат любителски снимки на военни кораби в нета и след два-три дни някой да се поти по ТВ да обяснява като как всъщност ние, таковата, сме го знаели това, че даже сме ги и поканили ние, не е самоуправство тяхно, просто таковата, военна тайна и т.н. Тъй де, респект към БГ има в НАТО, ей!
  • 29 ДОКО

    0 0 Отговор
    МНОГО ГИ РАЗБИРАМ АЗ НЕЩАТА КАЗА ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО..КОГАТО АЗ БЯХ АДМИРАЛ ВИЕ ХОДЕХТЕ НА ИЗБОРИ ПОНИМАЙТЕ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове