Last news in Fakti

7 Декември, 2018 16:39 13 464 22

Албена Белянова: Шефът на АДФИ ме насилваше! Каза, че сексът върви със заеманата от мен позиция

  • адфи-
  • албена белянова-
  • георги начев

Трябвало е да бъде одобрен за поста директор на АДФИ от самия главен прокурор и за малко да се издъни

Албена Белянова: Шефът на АДФИ ме насилваше! Каза, че сексът върви със заеманата от мен позиция - 1

Шефът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев ме насилваше. Каза ми, че сексът върви със заеманата от мен позиция. Това призна пред "Фрог нюз" доскорошният зам.-директор на агенцията Албена Белянова.

Вярвах, че живея в правова държава. Написах десетки сигнали и писма до държавни институции и неправителствени организации с искане за проверка на случая и подкрепа. Подадох искова молба до съда по закона за защита срещу дискриминация. Ходих на различни инициативи, организирани в защита на пострадали от насилие. В продължение на месеци сама опитвах да се справя с тормоза и насилието срещу мен, упражнявани от директора Георги Митков Начев.

Резултатът беше налице – по предложение на Георги Начев, съгласувано с Владислав Горанов, бях освободена. На всички им е било смешно. Колко съм била наивна да смятам, че на Начев ще бъде потърсена отговорност от тези, чиито познати и приятели Начев назначаваше на работа – дъщерята на учителката на едно от децата на Йорданов от детската градина, дамата от абитуриентския бал на Горанов, съученичка на Горанов от математическата гимназия в Плевен. Колко полезно е да назначаваш роднини и приятели на хора с власт. С такива назначения Начев си е осигурил подкрепата и на ръководството на МВР и на ръководството на ДАР, и на ръководството на ДАНС.

Подкрепата на Прокуратурата си я е осигурил още преди назначаването му. Трябвало е да бъде одобрен за поста директор на АДФИ от самия Главен прокурор и за малко да се издъни. Начев започнал да му говори на „ти“. Лошо го е гледал Цацаров, но добре го е преценил и е дал своята благословия. А аз продължавам да се чудя с какъв ли аргумент е обосновано предложението за моето освобождаване. Дали пък не е „Не е съгласна да бъде тормозена и насилвана?“, „Няма роднини на ръководни постове, пък и говори на „Вие.“

Силно ме възмути реакцията на една „защитничка“, работеща за фондация "Асоциация Анимус", когато я помолих за визитка. Жената ми каза, че не носи визитки и да намеря телефон за контакти на сайта на фондацията. Обясних, че се интересувам от случаи на насилие срещу жени и това е причината да искам да разговаряме. Въпросната жена ме погледна и ми каза „Приятна вечер“. А насилието продължава. И институционалното, и от страна на Начев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1222

    54 16 Отговор
    А Боко не те ли опраска и той не пропуска щото ако е обикновен човек може да гледа жени само на снимка
  • 3 Йоцо

    48 14 Отговор
    Тая госпожа критикува всички наред ,но не разбрах тя по какъв начин е назначена на тази длъжност.Когато те назначат така по вторият начин без конкурс трябва да очакваш изненади.
  • 4 гост

    37 11 Отговор
    Бе що мен не ме насили някоя шефка? Хем съм готин ...
  • 5 Антисоциалист

    13 24 Отговор
    Господа, позоваването на насилие и изнудване прави твърде съмнителни изявленията на госпожата. Забележете изказаното от нея възмущение от отказа за даване на лична визитка, т.е от несъгласие за пряк личен контакт и разговор. Визитка се дава доброволно по желание на притежателя, като израз на негово желание за контакт. Искането за чужда визитка е проява на неоспоримо нахалство и наглост. Приказките на г-жата, че някой е назначил дъщеря на учителка на съученичка са на равнище махленска клюка. Предложеният ни текст, неоспоримо доказва, че г-жата е нахален, недообразован човек с ниско и низко възпитание, както й че това са неотменимо присъщи й качества. Такъв човек е редно да бъде лишен от управленски пост. "Всекиму своето".
  • 6 Паток

    34 8 Отговор
    Някакви доказателства, медицинско, или е било за удоволствие и сега се е сетила?
    В тия агенции всички са герберасти и се плющят като зайци, крадливи зайци!
  • 7 Batushka

    33 5 Отговор
    Гербераска сган....най долните от долните са присвоили държавата ни ....ама тя рибата се вмирисва откъм главата ....а тя главата като на толстолоб голяма ,ама празна....
  • 8 алабала

    10 13 Отговор
    Бегай в Истанбул,там ще те ''спасят'' с Истанбулската конвенцийка.Аман от разни измислени трътки,които все за ръководни постове плачат и особено като дойде време за смяна.
  • 9 ДЕСЕТКИ СИГНАЛИ.????

    5 9 Отговор
    ТАА КОГА Е РАБОТИЛА ТО САМО СИГНАЛИ Е ПИСАЛА. ДА ГО ЗАПИШЕ НОА НА ТЕЛЕФОНА СИ И ДА ГО ПУСНЕ ТУКА ДА ГО ЧУЕЙМЕ.
  • 10 Премиер

    16 1 Отговор
    От 30 години ни управляват дс и бкп.А вече 3 ти мандат герб не приемат закона за лустрацията.Защото и те са от бкп и дс.Тридесет години цирк и театър.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 антрашпиц

    5 10 Отговор
    Зада получиш,трябва да дадеш!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мондео

    16 2 Отговор
    ГЕРБ се насраха вече. Оядоха се и се окопаха във властта повече и от комунистите преди 89-та. Време е да ги сменим.

    Коментиран от #17

  • 15 ФИНЦИ

    7 0 Отговор
    БОКЛУЦИ СА ВСИЧКИ ПИШИ ДО КОГОТО ИСКАШ ТЕ СА ЗА ТРЕПАНЕ СЕ ЕДНО ДЪРЖАВАТА ИМ Е БАШТЕНИЯ АМА ИДЕ ФРЕНСКИЯ МОДЕЛ
  • 16 гост

    6 1 Отговор
    Албенче ти сега хвалиш ли се или се оплакваш .
    Иначе там са бракувани простаци ще искат да те оправят ами . Ти срещу номенклатурни мафиоти с жалби си тръгнала . Робски и прост народ .
  • 17 Ще да

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мондео":

    С кого?
  • 18 Jimme

    3 0 Отговор
    Tozi problem go imashe v Deuchland i izchezna za kaso vreme, kato nyakoi direktori popadnaha v zatvora.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кахърлия

    4 0 Отговор
    Жената е проявила смелост, да пише, за неща, който са долни и противни, от морална, гледна точка, на всяка читава жена.
    Описва, пороците на системата и актьорите в нея.
    -Албена ,ЧЕСТ ТИ ПРАВИ , да разкриеш тези изверги,на работните им места.Това, което правиш ТУК, в една, РАЗВИТА държава, ще бутне Правителството,но тук създава герои от престъпници.
    Жалко ,за неграмотността, на една голяма част от" елита", който
    ни управлява.А също и НЯКОИ от тези, които коментират тук нещата.
    Имам усещането, че България се връща, в тъмен период
    на Феодализма.
    Тревожно, много факти са явни и налични...положението е плачевно, с този интелект, не ставаме за хора, та, камо ,ли Шенген и Европа.
    Ако България влезе в Шенген ще съсипем ЕО.
    Един тук ,забранява на тези, които не живеели в България да не коментират , интересно, къде се е учил, на тази вербална тактика.
    .Всеки, има право да мисли сам?Всичко друго е диктатура!
    Било нахалство да искаш визитка! ТРАГЕДИЯ...
    Трябвало медицинско...Боже прибери си вересиите...
  • 21 пищова

    1 0 Отговор
    при герберастите е така,кмет висок 1,50м.и той любовница връти.
  • 22 Смаки

    1 0 Отговор
    Не можах да разбера, защо не е подала своевременен сигнал за сексуалното насилие, а си е продължавала да си работи там. Почнала е да подава сигнали за такова чак след уволнението й!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове