Last news in Fakti

8 Декември, 2018 16:37 1 923 10

"Воля" обвини президента в кражба на идея

  • идея-
  • видеонаблюдение-
  • воля-
  • румен радев

Радев да не си приписва наши идеи като свой, заявяват от партията

В интервюто си за БНТ от 7 декември 2018г., президентът Румен Радев си приписа като своя идеята на "Воля" за поставяне на видеонаблюдение в избирателните секции. Ако неговите сътрудници не са го информирали какво става в Народното събрание, то ние ще му кажем, че поправките в Изборния кодекс, които засягат тази тема, са внесени от "Воля" още през месец февруари тази година, припомниха с писмо до медиите от пресцентъра на партията.

Само преди няколко дни - на 5 декември, в правната комисия те бяха приети с 14 гласа „за”. Странно защо единствените, които не подкрепиха идеята, бяха неговите депутати от БСП! Президентството също беше поканено да присъства на това заседание, но Радев не прояви интерес. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки призова за монтиране на камери в избирателните секции и пряко излъчване в интернет още в кандидат-президентската надпревара през 2016г., а депутатите от ПГ на "Воля" повдигнаха този въпрос с влизането си в НС през 2017г.

„Всеки гражданин ще може да следи избирателните секции и да подаде сигнал в случай на установени нарушения на изборния кодекс. Чрез предложената мярка ще се засили контролът върху изборите и ще се повиши доверието на избирателите в действителността на изборните резултати”, се казва в мотивите към внесените от "Воля" поправки. Същото повтори и Радев снощи в БНТ.

„Няма лошо президентът да припознае нашите идеи, стига да не си ги приписва като свои, както е в случая. Ние знаем, че идеите ни са добри. Можем да му подскажем още много полезни управленски мерки, стига да спре да се прави на президент само на БСП и да не се страхува да общува и с нас. Няма нищо страшно да се срещаш и с хора, които са отдали целия си живот на работа в полза на народа, а не с такива, които са го грабили”, коментира лидерът на "Воля" и зам.-председател на НС Веселин Марешки.

Депутатите от ПГ на "Воля" очакват, че на обявените за следващия четвъртък разговори в президентството по тази тема ще има и техни представители, написаха още от пресцентъра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВОЛЯ НА ОБРАТНО СЕ ЧЕТЕ- ЯЛОВ

    20 5 Отговор
    ЯЛОВА КРАВА СА ОКАЗА ТАА КОКОШКАРСКА ПАТЕРИЦА НА ВЛАСТТА. С ТИЯ ИЗМАМИ МНООГО НЕПОДПИРАЩИ ВЛАСТТА ЧОВЕЧЕТА СЯ ЩЯХА ДА СА КЪТ БАНЕВИ И АРАБАДЖИЕВИ....
  • 2 Чичо Тони

    24 1 Отговор
    Те измамите не стават пред камера. Марешки го знае това по-добре от всеки друг.
  • 3 Червената бабичка

    19 1 Отговор
    Аз не мога да го разбера Марешки...............до ония ден искаше да издига Радев за кмет пък ся го плюе.
  • 4 Ежко Бежко

    23 4 Отговор
    Че кога Радев е казал, че видеонаблюдението е негова идея? Каза само, че е МНОГО ДОБРА идея...Всички яко ги е страх от него и се получава малко гузен негонен бяга...
  • 5 1944

    9 6 Отговор
    и прецедента, и магарешки са продукти на кгб.
  • 6 софиянец

    13 0 Отговор
    Измамите много рядко са на ниво СИК в София и големите градове. Само в малките населени места, където се знае колко са хората чорбаджиите заплашват, че ако не преброят еди колко си бюлетини в еди коя си избирателна секция за техния човек, няма да плащат заплати и хората от страх гласуват за тоя, който се посочи. Защото в малките градове работа няма и всичко е поделено между няколко местни велможи. Най-големите манипулации стават с мъртвите души и на ниво изчислителен център в ЦИК. Чувалите от СИК се носят запечатани, сканират се прокололите и всичко е наред - контролни суми и проценти излизат, но какво става после в самата програма на ЦИК никой не може да каже. И неслучайно софтуерът, алгоритмите на обработка и други подробности в процеса изчисление на изборните резултати са засекретени с мотив "национална сигурност". Само една подсказка ще ви подхвърля - вече не е нужно депутати да носят и разменят чували на СИК (както беше заснето преди няколко години). Също не е нужно да се печатат допълнителни бюлетини.
  • 7 ПЕЕВ

    4 4 Отговор
    ОТ РАДЕВ ДЪСКА ЗА КОЧИНА НЕ СТАВА.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Аз предлагам въобще да няма стаичка/тъмна/и да гласуваме както едно време!!Какво тайно гласуване ще бъде това?Хайде ако бюлетините са в стаичката "да"ама те ти ги дават и удрят и два печата!!Кво шъ прайш!!Ще сменяш бюлетините или друга фалшификация?АБСУРД!!!За това тази идея на ВОЛЯ не чини и две пари!Фалшификациите станаха вече:1.От многото държавни служители и тяхните роднини 2.О народното събрание и техните родове до девето коляно 3.Приятели на всичките тия 4.Някой заплоден ГРОБ-ар!4.Купените цигански гласове!Ето ти1300000
    милион и триста хиляди гласове поднесени на Тиквоча,физкултурника,Географичката на тепсия!!!Аз например ще влезна в стаичката и ще напиша някоя тъпотия и ето "Хем съм гласува,хем не съм",за да не влизам в черния списък!!
  • 10 Бай

    1 0 Отговор
    Видео Наблюдение във всяка Депутатска и Служебна кола с запис на картина и звук да гледаме онлайн къде ходят със служебните коли и какви задачи вършат с нея !!!Те защо не искат да бъдат наблюдавани като спазват закона !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове