Last news in Fakti

10 Декември, 2018 08:47 2 327 13

Каракачанов: В Скопие се самозабравят

  • скопие-
  • македония-
  • вмро-
  • история-
  • красимир каракачанов

Трябва някой да ги вкара в пътя, зове лидерът на ВМРО

Каракачанов: В Скопие се самозабравят - 1

"В Скопие се самозабравят. Не е лошо от време навреме да ги вкараш в пътя. Повече от година и половина работех за договора с Македония. Но след подписването на договора, виждам, че Скопие имат една тактика да хитруват - опитите да се натрапва някаква идея за македонски език и съзнание. Няма как България да подкрепя Македония, а те да твърдят, че цар Самуил е македонски цар. Нямаме никакъв интерес като държава да подкрепяме тази страна да влиза в ЕС, ако представят исторически факти грешно". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред „Денят започва“ по БНТ.

"Ще отстъпи този, който лъже и прави фалшификации. Те смятат, че с този договор можем да ги подкрепим, после да подпишат нещо и с Гърция и така да се промъкнат. В края на краищата някой трябваше да го каже. Не искам да се чувствам като глупакът, който помага на своите сънародници в другата държава да влязат в НАТО и ЕС, а те в същото време да замислят подобни неща", каза още той.

"Европейските ценности означават да не крадеш историята на приятеля си. Ние не се бъркаме в историята на Македония след 1944-та година. Много е просто. Записали сме спорните исторически въпроси се изясняват на база на автентични документи", добави Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    15 8 Отговор
    Гледайте кво става у скопие .......нИ глеайте кво прая тука !
    :) Като изявен македонец .....от Русе :)
  • 2 Унуфри

    19 9 Отговор
    Много сте активен на тема Македония гн. министър в последно време ,май отбиваш топката от друга тема, а именно отделянето на газове след обилно хранене ,май ви пуши под опашката а.
  • 3 Сволач руска

    6 19 Отговор
    Неприемането на Македония в ЕС и най-вече в НАТО е само и единствено в интерес на ватниците. Ние трябва да си отстояваме нашето, но са не влизаме в конфронтация и са не спъваме членството.
  • 4 анализатор

    14 6 Отговор
    отвличане на внимание а не поемане на отговорност за избора ка кетеринг за армията-ВРЕМЕ ЗА ОСТАВКА
  • 5 Townboy

    10 7 Отговор
    Тоя шопар отмества фокуса от скандала с агенцията за чужденците с ефтин популизъм.
  • 6 Крипли

    6 3 Отговор
    Решението е едно - анексиране.

    Коментиран от #8, #12

  • 7 ЪРП

    18 3 Отговор
    СЕГА ЛИ СЕ СЕДИ МАЗНИЯТ КАРАКАЧАК ДА КАЖЕ НА МАКЕТАТА С ПРОМИТИТЕ МОЗЪЧЕТА, ЧЕ СА СИ ЧИСТИ БЪЛГАРИ И ,ЧЕ ПРЕДИ 70 ГОДИНИ ,КОГАТО СА ИМ ПРОМИЛИ МОЗЪЧЕТАТА ,ТОВА НЕ ПРОМЕНЯ ТОЗИ ФАКТ?????
    СЕГА ЛИ СЕ СЕТИ МАЗНИЯТ КАРАКАЧАК ДА КАЖЕ НА МАКЕТАТА ,ЧЕ НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО, КАТО "МАКЕДОНСКИ ЕЗИК"??????.......КЪДЕ БЕШЕ МАЗНИЯТ КАРАКАЧАК, КОГАТО ПОДПИСВАХА УНИЗИТЕЛНИЯТ И ОЩЕТЯВАЩ БЪЛГАРИЯ ДОГОВОР С МАКЕТАТА?????????
    ГЕРБЕАСОПИТЕЦИТЕ И КАРАКАЧАЦИТЕ СА МИЖАВИ ПОДЛОГИ НА ЗАПАДНИТЕ СИ БЪЛГАРОМРАЗНИ ГОСПОДАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Yes

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Крипли":

    И за какво ни са?Те са неблагодарници с промити мозъци
  • 9 надзорник

    6 1 Отговор
    типични Български чалъми ...,по това да се разбере ,че са чисти Българи
  • 10 МИКИДОНЕЦЦ

    2 1 Отговор
    Аааааааа тоя ощели не е в затвора ???
    Е кога че го вкарат у кауша?
    Щом Баневи ще връщат милиардите, и този да върне парите от паспортите.
    Тва са 150'ооо по 5000 евро са бая много денги
  • 11 Македонец

    0 1 Отговор
    Май ще го папка бившия служител на ДС. Нещо напоследък започна много да се изпуска. Немците са го мернали. Ще му ушият още един скандал.
  • 12 NikNay

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Крипли":

    Какво ще анексираш? То там шиптерите са 25% и за 20 години ще станат половината от населението - проблемите са препрограмирани.
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    ВЕСТНИК “РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО” №78 от 04.12.1933г. -------------------------------------- “ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ВЪПРОС” -------------------------------------- В брой 23 на в. “Работничка” в уводната статия за Ньойския договор е казано, че с този договор били отрязани живи части от снагата на България, Тракия, Македония, Добруджа и Западните покрайнини. Македония, Тракия, Добруджа - живи части от снагата на България? Как е могла редакцията на пролетарския вестник “Работничка” да допусне в своите колони подобна дива националистическа мисъл, за радост на българските империалисти? Или за редакцията на в.”Работничка” не е още ясно, че Тракия, Македония и Добруджа, не са български земи отрязани от снагата на България, а земи чужди, които националистическа България иска да завладее за да ги подложи на зверска колониална експлоатация? Нима не е ясно на редакцията на в.”Работничка” че фашистка, империалистическа България в съгласие с империалистите победители получи живи части от снагата на Македония и Тракия, които като завладени и чужди земи тя подложи на двойна колониална експлоатация и гнет? Как е могла редакцията на в. “Работничка” да допусне тази дива националистическа лъжа за българския характер на Тракия, Македония, също и Добруджа и по такъв начин да стане проводник на великодържавния български шовинизъм и да му даде право върху Македония, Тракия и Добруджа?................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове