11 Декември, 2018 02:54 1 688 11

Водата поскъпва от 1 януари в редица градове

  • вода-
  • цена-
  • поскъпване

От регулатора припомниха, че от години настояват да има подпомагане за водата

Водата поскъпва от 1 януари в редица градове - 1

Поскъпване на водата в 27 населени места се очаква от януари. Най-голям скок е предвиден в Бургас и София - с 10 на сто. Единствено в Кърджали се очаква да има поевтиняване - с около процент и половина, съобщи БНР.

Увеличението на цените на ВиК услугите е очаквано и е заложено в бизнес плановете на дружествата, които бяха одобрени от регулатора. Конкретното поскъпване за всеки град ще стане ясно към края на месеца. Според предложенията от нова година най-много ще плащат в Шумен, Добрич, Силистра, Варна и Враца, където кубик вода ще струва над 3 лева.

Във Враца поскъпването ще бъде ограничено до 3 лева и 17 стотинки на кубик, защото реалната цена надхвърля прага на социалната поносимост. Същото ще е и в Монтана, където ще бъде определена цена от 2 лева и 96 стотинки за кубик. В София водата ще струва с около 20 стотинки повече и ще стане около 2 лева и 60 стотинки за кубик.

От регулатора отново припомниха, че от години настояват да има подпомагане за водата за най-бедните потребители, така както има помощи за отопление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    20 1 Отговор
    Докато има Овци ще има и Вълци
  • 2 Снайперист

    14 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 ТИМ Варна ви праща ПОздрави

    10 8 Отговор
    Във Варна водата трябва да е поне 5лв. кубика! Варна е морална пустиня и там водата е по-ценна от златото! ТИМ Варна настояват да се затворят, пломбират, запечатат или разрушат всички източници на водоподаване, защото не е редно навсякъде в околните села да текат по 4-5 чешми с по 3-4 чучура ЦЕЛОГОДИШНО, ДЕНОНОЩНО И БЕЗПЛАТНО! Не е редно по курортите да са избити тръби с гореща минерална вода, която се излива в морето, щото иначе всички хотели, дето си плащат за ВОДАТА, КОЯТО Е НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО И Е БЕЗПЛАТНА ПО КОНСТИТУЦИЯ, може и да не им платят "РЕКЕТ"! Наистина ли се смениха всички тръби с нови и навсякъде има канализация, че се търсят пари на места, където се чудят, къде да я дянат тая вода, дето избива и прави свлачища???? Еййй, ТИМаджийска работа - най-пребитата работа!

    Коментиран от #10, #11

  • 4 Ventura

    16 1 Отговор
    Някой трябва да плаща и
    за интегрираните джагали.
    Като сме балъци, така ще е.
  • 5 Хасанчо

    10 1 Отговор
    Водата постоянно тече мътно бяла защото вечно тръбите някъде били в ремонти. Такова некадърно и мързеливо предприятие което само съсипва пътища ,тротоари и реве за пари -Няма друго. Персонала е от махалата уж ,ма са излага и те най-не плащат. Иначе между капацитетите от ВиК има и общински съветници с "Ягуари " пред три етажни къщи. Щото са от най-голямата рода в махалата. Те тия специалисти искат по-големи заплати . Много работят горките. Малко трудно говорят Български ама туй да им е. Вода тече от всякъде , жадни и мръсни ходим. В комбина са с минералните води за да им осигурят пласмент иначе ще се озовеш в болницата я с бъбречни проблеми , я със стомашни от толкова хром .Като айран е водата по 3 дни докато се оправи . Другата седмица пак. Па и как ще останат назад от ограбването на народа. Парното и то още да скочи ,щото и то вода ползва. И бензина. В него колко има. И пиенето в кръчмите. Вода в коляното ще хванеш от там.
  • 6 бббббб

    9 1 Отговор
    Докато плюем ,кой защо и как стачкува,те ни клатят .Догодина скача газта,а от там храните,хляба,топлото ,транспорта.Любете се с ГРОБ до гроб.
  • 7 Ъъъм

    6 1 Отговор
    Ок повдигане на таз пикня водата и ко ? Пич виж 400лв сам човек + вода 100лв , ток 100лв , парно 1000лв или 20 000лв. Кое по напред. Еми Ко ще ям парно ли. Мивка ли. Аз утре или д-р ден ще съм на улицата и никой няма да ме погледне и помогне. Нито политиците. Трябва да се вдигне протест срещу парламента за колко бездомници бродят по улиците правят престъпления защото никой не им помага финансово. Аз мисля че нали министър председател Бойко е този който решава дали се увеличава или намалява. Ако той каже че той няма право да решава че частните решават. Смятай. Значи вик не е държавно а частно и трябва да фалира на секундата за да спре да ни граби. Ние данъкоплатците ни писна да ни смукат за ресурс да купувате самолети които после се разбиват в Сирия и ни показвате как парите ни хвърчат на вятъра с тоз взривен самолет. Оставка , смяна на системата. Всичко трябва да се направи в полза на народа а не в полза на мафията.
  • 8 ха ха ха

    6 1 Отговор
    Ще скачат цените, щом е на концесия. Концесионерите не са дошли за църни очи, а парички да лапат. Всичко разпродадоха долните полЮтици.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Доктор Дулитъл

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТИМ Варна ви праща ПОздрави":

    Приятел, имаш спешна нужда от среща с медицинско лице. Направи услуга на всички и вместо да пълниш форума с несвързани мнения, час по-скоро се обърни към специалист.
  • 11 Омега

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТИМ Варна ви праща ПОздрави":

    Кажи благодаря на Хидрострой за липсата и наличието на вода във Варна. А тези, които обвиняваш за цената на кубик вода са виновни само в твоята глава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове